Kalliosaari, …

är en holme i Torneälven och vid stranden där sambo lekt som barn. I söndags stannade vi till där, på vår rundtur i vattnets tecken. Idag fick jag också se holmen på TV, i ett sammanhang där bilden av holmen var det enda vackra i hela programmet. 

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | Holme  – valfritt| hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012.

Inte ett så kul sammanhang som hans hemby och gamla skola nämndes i dagens reportage på kanal 3 med Robert Aschberg. En by mitt emellan den värsta grannfejden i Sverige och den by där den mördade bodde. Vi körde förbi båda platserna i söndags och har gjort det många gånger och kommer  att göra det ett flertal i framtiden.  Tragiska livsöden som speglades, både för den mördade och framtiden för pojken som nu misstänks vara förövaren.

Det är kanske inte så konstigt att det finns krig i vår värld när allt det här kan hända i en liten, liten by i Tornedalen. Det känns overkligt och att det fått fortgå under så många år som det gjort utan att någon kunnat göra något.

Ps. Ni som såg programmet såg kanske också skylten med gränsövervakaren som jag fotade i förra veckan. Men nu från andra sidan och utan gränsövervakare, h*n hade nog tagit lunchrast.

Ps2. Jag missade tyvärr mitt väntansfyllda väskbidrag under gårdagen eftersom jag återtog mitt onsdagsresande samt att en av de viktigaste händelserna i Sveriges historia ägde rum i går – min yngsta sons födelsedag. =)

3 svar på “Kalliosaari, …”

  1. Nej, med tanke på den fiendeskap som kan finnas i det lilla så är det inte konstigt alls hur det ser ut i vår värld. Galenskapen finns tyvärr…

  2. Ja nu tittar jag ju på din bild med SNÖ och minns kommentaren att ni ska få högsommarvärme till helgen.
    Har inte den blekaste om vad du pratar om i inlägget då jag (tyvärr) begränsar mitt tv-tittande till sport och fotboll. Hemskt, jag vet…
    Men uppenbarligen har det skett ett mord i din sambos hemby. Konstigt nog så tänkte jag osökt på mordet i Åsele för många år sedan. Sjuka människor finns tyvärr överallt… inte bara i storstäderna.

Tycker om din kommentar