En jämförelse …

mellan byggandet av ett höghus och mitt fotograferande samt den ovärderliga hårddisken är fullt möjligt. Det ligger synonymt med varandra samtidigt som det är stora motsatser.

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | Höghus  – 115| hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012.

Nu har jag inte byggt så många höghus, faktiskt … inte ett enda. Trots att jag under många år har varit i byggbranschen både jobbmässigt och privat. allt kom liksom i samma erbjudandepaket, tog jag det ena fick jag ta det andra. Nu är det inte längre så, utan jag har byggt färdigt och kommit till steget där nuvarande paket består av färdiga hus.

Hur kopplade jag då ihop höghusen (det blir lätt flera byggnationer) med mina foton, frågar sig den kloke. Nu är ju inte jag riktigt det alla gånger, klok alltså. Så därför blev det ganska lätt för mig att se det kluvna sammanhanget.

Om jag tar det lite enkelt:
För att påbörja ett husbygge behövs byggnadslov, mark och verktyg samt duktiga hantverkare, organisatörer och i slutändan en bra hyresvärd. Sedan gjuter man, och påbörjar byggandet, våning för våning. Därefter är det kanske dags för lite visningar, för att sedan fylla lägenhet för lägenhet med nya hyresgäster. Efter några år blir de äldre, både de boende och även husen tills de nästan glöms bort – för alla vill vi ju ha det nytt och fräscht. Då kommer en bra hyresvärd in i bilden som månar om sitt fastighetsbestånd och underhåller.

Hur är då mitt fotograferande och på viket sätt liknar/skiljer sig det från ett perfekt husbygge? Det är nu det syns så tydligt, när likheterna ska skrivas ner som olikheterna upptäcks, men ändå likheter. Jag får väl skriva som så … hade inte blivit någon bra byggherre eller kanske mer en urdålig hyresvärd.

Hur ser då mitt eget byggande ut?
En byggplats med tillhörande tillstånd har jag nästan alltid, ibland kan jag väl slinka in på platser som har en skylt med ett förkryssad verktyg – men inte ofta. Fullt godkända verktyg med tillbehör finns också. Jag är en bra organisatör, ”lite” för välorganiserad vissa gånger, det gäller att hitta bland de emellanåt översorterade också. Duktig på att gjuta (och snabbt går det), allt är väl förankrat och sitter stadigt där det ska. Bygga är jag också mycket duglig till, jag bygger och jag bygger, våning för våning läggs över och under varandra. Att hitta hyresgäster till lägenheterna är verkligen min starka sida, helt fenomenalt suverän skulle jag vilja påstå. De blir sprängfyllda efter några timmar med verktyget. Trots att jag inte är helt effektiv med visningarna, de flesta av hyresgästerna får inträde till lägenheterna utan minsta prövning och där förblir de.

Det är synd för vad händer när mitt höghus inte orkar längre och jag inte har gjort något underhåll åt varken lägenheterna eller hyresgästernas välbefinnande? Vad har jag då för nytta av allt mitt hantverk, som jag lagt ner massor av entusiasm och tid i?

Tänkte lägga upp en ordbok för den oinvige (alla utom jag ) men … det är inte så viktigt att förstå annat än att jag har bestämt mig (för vilken gång i ordningen?) att nu ta itu med foton och alla mina hårddiskar – måste gör något åt alltihop. NU, i sommar.

Har en stark känsla av att jag inte är den ende som sitter med flera externa hårdiskar och tusentals och åter tusentals foton i olika mappar (törs inte ens tänka på den exakta siffran av antal foton) … och där ligger de. Det mesta kanske ska slängas, men för att slänga måste de gås igenom.

Vad gör du med alla foton?

Nu har jag igen suttit och lagt in lite gamla foton från mestadels bloggen och en del mappar för att få till lite struktur på min fotosida. Vill ha den så ren som möjligt och det är inte enkelt att få mig tillfredsställd, kommer säkert att ändra ett flertal gånger, men nu vet jag ungefär hur jag vill ha det.  Titta gärna in och kolla runt lite – Designa Nu-Margaretas fotosida.

 

3 svar på “En jämförelse …”

  1. Vet du vad jag såg framför mitt mentala öga under läsningen av ditt inlägg: Ett eller flera höghus som såg ut som de gula mapparna i Utforskaren. Med andra ord så förstår jag ditt tänk – helt och hållet. Ibland är det bra att vara konstig kan jag säga.
    Själv kan jag jämföra mina två fotomappar med två parkeringsgarage. Ett som har 10 000 platser och ett mindre som just nu rymmer 743 bilar/bilder.
    Förresten är bilden på höghusen och speglingen i vattnet suverän!

Tycker om din kommentar