Torskade, men inte på grund av torsken, …

för inte blev jag sugen när jag såg bilden. Däremot var det något i receptrubriken som gjorde att jag bara måste.

Lovar att det var smarrigt men visst kan man (åtminstone jag) fundera över annonserna som matvarubutikerna har. Jag har reagerat många gånger och oftast är det särskrivningar eller något annat som fått min uppmärksamhet. Här var det helt klart torskbilden. Bilden är vedervärdig och förstår inte vad det gröna bladet gör där. Det enda gröna i receptet är dill och mig veterligen finns inte sådan dill som ser ut så där. Någon ny sort som ännu inte introducerats här uppe?

Ska jag äckla till det lite, kan jag få lite associationer till en riktigt gammal och trött … Ja, något helt annat i alla fall.

Ps. Har funderat och tror det var ordet smörstekt som fick mig på fall, tänk vad lättlurad vi (jag) konsumenter är ibland. Smörstekt ett ord som låter alltför gott (i mina öron) och jag går på det. Hade aldrig blivit sugen om det stått oljestekt. Smörsteker gör jag alltid när det gäller fisk, men att se det så där gjorde att jag trots den äckliga bilden tillagade den middagen.

Ps2. Det är inte felskrivet i annonsen – det var förra fredagen och jag lade undan bilden för att lägga upp men glömde bort, till nu.

3 svar på “Torskade, men inte på grund av torsken, …”

 1. Ja inte för att det rinner till munnen precis av att titta på bilden. Liknar mer min snigel . Det gröna kan ju föreställa huset.
  Ha de gott i helgen.

 2. Ja gillar man Adam och Eve – eller rättare sagt Adam och vill torskar så…;-)
  Dessutom gillar jag inte stuvad potatis – yuck!
  Men fy f*n vad billigt torskrygg är hos er. Åt andra sidan visar bilden torkfiléer å inte ryggen, för i 08 har den kvar benet (= ryggen) – därav torskRYGG. Men det är väl bara du och jag som reagerar på felaktigheter i sammanhanget.
  Fast som sagt, vi betalar 398:- för en tork med RYGG ;-)

 3. Bilden är helt klart gräslig så jag hade nog inte brytt mig om att läsa receptet. Det är allmänt känt att vi äter lika mycket med ögonen…

Tycker om din kommentar