En sedvanlig helg på ön, …

eller kanske inte riktigt med tanke på vädret.

Men på morgonen kändes det ändå som att vädret lovade att vi skulle klara oss helskinnade (från regnet) på den sedvanliga förmiddagspromenaden runt ön.

Vädret har varit bedrövligt under helgen, inte ens vissheten om att jag inte varit ensam om det i landet har hjälpt det minsta.  Men idag har det varit helt ok, regnet har uteblivit.

Längs vår relativt korta promenad ”mötte” vi nio stycken harar och tre hann jag få med på bild, alla med ganska dåligt resultat men denna var lite kul när h*n ser ut att lämna företräde och invänta något (eller någon), men inte var det då för mig och min kamera.

När vi kom hem bestämde jag mig för att gå in i skogen bakom stugan och sätta mig för att vänta på en sten …

några har jag ju att välja på i olika storlekar. Vad skulle jag då vänta på? Ja, en hare.

Där satt jag ett tag men nu är jag, som tidigare skrivits, ingen väntande person så jag började titta mig runt och gick in på det där övriga som fanns runt mig.

Den underbart vackra och naturliga designen …

och lite mer.

När jag satt där helt inne i mina fokuseringar på naturen och råkade vända på huvudet … där satt h*n inte ens två meter från mig, stirrande och funderande över vad tusan det var för något mitt i skogen och vad gör hon? Så såg det åtminstone ut att h*n tänkte när jag sakta försökte flytta fokuset  på kameran … shit … där fick jag för min otålighet.

Hade jag sett i syne? Två sekunder senare fanns det absolut inte någon där framför mig, nyss bakom utan att jag visste.

Var lika bra att fortsätta min närgångna på naturen och än mer närgången blev jag …

Till och med lingonrisen blir ”jättar” i förhållande till allt smått vackert jag hittar vid mina närgångna växtmöten.

De här små vackra blommorna är absolut inte större än 2-3 millimeter i diameter och så en ännu närmre.

 

Kategori | Helgbilden | Helgens bravader | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

För övrigt har inte mycket hänt i helgen förutom god mat, god dryck, bastu – bara det gamla vanliga alltså, förutom att vi varit och inhandlat en ny grill så nu kommer nog grillningen att ligga ännu högre i kurs hos oss. Förresten en mycket annorlunda grej har skett – jag har låtit datorn vara under hela helgen – jag har bara varit go och glad tillsammans med min pussis och allt jag gjort har skett IRL.

Vi ska vara kvar här några dagar (sambofår närmare till jobbet) och imorgon blir det bara lite jobb någon timme på morgonen sedan ska jag fortsätta med det jag började göra ifjol … möbelmålning och sedan behöver altangolvet oljas – akut behov.

Det var andra veckan med Marits fotoutmaning och nu ska jag bara byta namn på den till ”Helgbilden” -med tillåtelse till fler.

8 svar på “En sedvanlig helg på ön, …”

 1. Så många fina skogsbilder du tagit. Bilden på haren blev ju riktigt rolig. När man ska agera djurfotograf måste man ha gott om tid och framför allt TÅLAMOD. Det är nog därför jag inte får så många djurbilder tagna. Synd att helgen regnat bort. I Gbg hade vi strålande sol, fast kallt och blåsigt.

 2. Det där med att låta bli datorn en hel helg skulle jag behöva, det vore nyttigt på alla sätt, men jag dras mot den så fort jag blir ”sysslolös”…
  Så fina bilder du visar, du är skicklig med kameran.
  Jättekul att du hakar på utmaningen, ha en bra vecka!

 3. Pysselfarmor bor jag i Tumba. Jag i Täby. Å japp jag instämmer helt med hennes första mening. Inte med den andra. Det får du läsa om imorgon.
  Ja ditt skogsliv var ju intressant. Roligt att se naturen 1 200 km eller så från Stockholm. Å haren som kan trafikreglerna är ju hur kul som helst:-)
  Önskade att jag hade din ”disciplin” alltså att låta datorn vara ifred (nästan) en hel helg. Nej jag varken kan eller vill klara det verkar det som…
  Ett härligt inlägg och jag är glad att du också är med i Marits nya utmaning. Som sagt – vi ses förhoppningsvis imorgon;-)

 4. Lyckans dig som har tagit dit till skogs. Ja ja det sägs att det finns bara dåliga kläder men inte 17 är det trevligt med hällregn, blåst och +4! Då är jag hellre inne och röjer! Jag kan säga att det fortfarande skvalar ute – väldigt mycket!

  Men jag hade hellre varit i din skog och fotograferat mossan!
  Superläckra bilder!

Tycker om din kommentar