Lugn och ro …

behöver vi alla på många olika sätt. Att ha det för lugnt och för mycket ro är något som kanske avskräcker en del, men själv älskar jag lugnet och den ro jag får vid vissa platser eller genom olika aktiviteter. Att bara sitta vid datorn en stund och göra lite roliga saker som jag gillar, ger också ett lugn och en ro som är tillfredsställande. En annan ro och som jag fortfarande inte lärt mig att göra vid datorn är att läsa böcker och tidningar. Nej, där vill jag ha den materiella pappersvaran och där finner jag mycket av det som dagens fototriss är ute efter.  Genom att öppna innehållet i några av det böcker och tidningar jag har är ute på ön så hittar jag snabbt ett blandat alternativ.

Ibland kan det bli en deckare …

Andra gånger räcker det med att sitta och bläddra samt titta i någon form av ”tankebok”, vilka jag också är en liten samlare av.

Något annat som jag också finner nöje i är att lösa klurigheter, åtminstone försöka och i senaste numret av Språktidningen fanns en bilaga med bara sådana tankenötter, frågor och korsord av olika varianter. Det känns kanske lite motsägelsefullt att finna lugn och ro i att ge hjärnan en riktig omgång, men det som är stimulerande är också avkoppling.

Kategori | Fototriss | Lugn och ro | hos Bildgatan
Följer du länken möter du betydligt fler lugna och rofyllda tolkningar i länkarna hos Fototriss.

För att få denna lugn och ro behöver det också vara lugn och ro runt mig – inga störande moment.

Nu ska jag och mamma snart lämna ön, sambo stannar kvar ytterligare ett tag, och då får jag inte ta det alltför lugnt och falla in i någon djup ro -det gäller att vara vaken och alert för att bilen ska rulla efter vägen.  Eventuellt tar vi en sväng förbi en kusin tillmigsom jag inte sett på många många år och nu har hon flyttat tillbaka till Sverige, det har hon i och för sig gjort för några år sedan, om vi hittar dit. Jag och lokalsinnet … inte kompatibla som ni vet.

Ps. På återhörande och återseende på en annan plats i en annan kommun.

14 svar på “Lugn och ro …”

 1. Och här har jag min stötesten, jag kan bara läsa böcker på semestern – då och enbart då finner jag tillräcklig lugn och ro! Koppla av kan jag göra på många sätt hemma, men där är aldrig lugn och ro. Vilket inte på något sätt innebär att jag inte trivs med tillvaron, för det gör jag!
  Oj, så många böcker jag ska packa till min sommarresa!

 2. Läsning är bland den bästa avkoppling som finns! Jag får börja bunkra upp nu inför den stundande resan till Grekland. Vill ha ordentligt med böcker med mig då….

 3. Ja, det är härligt och avkopplande med böcker och det ska absolut vara på papper. Dels blir jag trött i ögonen av att stirra på en skärm, men det är också en speciellt att kunna känna papper mellan fingrarna och kunna bläddra fram och tillbaka i en bok eller tidning. Fin triss!

 4. Gillar också att läsa böcer eller försöka lösa ett korsord när jag vill ha lugn och ro…
  Fin och härlig triss med fina bilder!

 5. Har gått över till tidningen på läsplattan/datorn. Bra för det blir mindre att slänga i pappersåtervinningen….men jag är inte hundra på att det är rätt. Tog dock en helårsprenumeration så jag får ju tid att se om jag vänjer mej..
  Böcker tror jag ska läsas ”analogt”.

 6. Jag har tyvärr inte tagit mig tid att läsa så mycket. Det är väl det gamla som sitter i att man skulle göra nyttiga saker. Som handarbete m.m. Men det har heller inte varit min starka sida.
  Men med ålderns rätt kan jag nu koppla av med min fotografering och
  att sitta vid datorn. Ett och annat korsord kopplar jag också av med.För en gångs skull la jag in en bild på mig själv.Gubben tog ju bilden. Ha det gott på din lilla semestertripp. Skickar paketet i morron. Kram.

 7. Fint bidrag till lugn och ro. Själv klarar jag inte heller av att läsa en bok på skärmen eller läsplattan. Det ska vara nå’t rejält i min hand som jag kan bläddra i på riktigt. Tror inte att jag kommer att övergå till e-böcker, men vem vet…
  Hoppas resan tillbaka till Luleå går bra, du slipper iaf mörkerkörning och med lite tur har din mamma bättre lokalsinne än du;-)

 8. Vackra bilder!
  Jo att läsa är verkligen avkopplande, jag har dock på senare tid gått över till att lyssna på ljudböcker via storytel, det är väldigt avkopplande att lyssna till en bra berättarröst!

 9. Läsning i olika former ger också mig lugn och ro. Särskilt efter en arbetsdag full av intryck…
  Sitta vid datorn och betrakta bilder – och redigera egna – är också en riktigt avkopplande sysselsättning.
  Bra trissat!!

Tycker om din kommentar