Malexander …

är ett namn vi (jag) ofta förknippar med ett fruktansvärt läskigt brott.

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | Brott…  – 29 | hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012.

Men efter dagens resa i länet kan jag lägga till en betydligt positivare syn på bygden, även om det tragiska morden inte går att glömma.

Ett Bullerbykänsla med flera små mysiga matställen och vi stannade till vid Fem rum och kök, där kunde vi avnjuta en mycket delikat och smakrik lunch. Hemgjorda Wallenbergare med smörvänd och örtkryddad potatis. Det fanns fyra olika varianter att välja mellan -vildsvin, hjort, rådjur och älg. Helst hade jag velat avsmaka samtliga, men det finns begränsningar även för min mage. Därför valde jag och sambo varsin smak och kunde på så sätt få två olika sorter, vildsvin och rådjur. Inget någon av oss ångrade. Har du vägarna förbi så stanna gärna till och prova deras Wallenbergare med ett glas rött – rekommenderas.

Det här inlägget skulle också bli en sammanfattning av helgen, även om den inte är riktigt slut, men har inte fotat speciellt mycket. Under gårdagen var vi bjudna till ett par vänner invid Stångån och det enda jag fotade var min namne – Kanadagåsen (en riktigt gammal historia från min ”skrattiga” högstadietid). Jag tror inte att min klasskamrat visste hur en Kanadagås lät. =)

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | Kanadagås…  – eget | hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012.

Men vänta nu, jag fotade ju också lite av de röda klätterrosorna under lunchen – åtminstone en.

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | (Klätter)ros…  – eget | hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012.

Det verkar som att jag fotade mer än vad jag trodde och det brukar oftast vara så när mappen väl öppnas och det är inte annorlunda idag -kan vara bra att ha, får först titta igenom om det finns något att använda.

Ps. Lunchen igår var också helt suverän och några riktigt smarriga tips fick jag också.

Det här var lite kort om helgen som förflutit och inser återigen att Östergötland absolut inte är det platta landskap som många påstår (tror). Vi har ”bara” mått gott och ätit gott hela helgen, och inget har vi behövt ordna själva.

Det är mitt bidrag till Marits helgbild och även om de två sista kan vara fotade precis var som helst så är det helt äkta Linköpingsbilder vid Stångån.

Kategori | Helgbilden | Helgen i korthet | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Snart ska även jag se EM-finalen mellan Spanien och Italien, tro det eller ej. 

7 svar på “Malexander …”

 1. Ja, du har helt rätt. Malexander ger mig frossa. Jag åkte förbi där för några år sen när vi var på ett bröllop alldeles i närheten och det är vackert där. tur att man får annat att förknippa med den orten.

 2. Innan morden i Malexander hade de flesta av oss aldrig hört talas om orten. Nu är ortsnamnet för evigt inetsade i våra hjärnor. Har aldrig smakat vildsvin, men det lär visst vara väldigt gott kött.

 3. Spanien vann solklart! Ingenting att snacka om!
  Men såg du att både du och jag är med i finalen i Ordlös Lördag! WOW!!!!
  Hoppas verkligen att du vinner den här gången!!!

 4. Bara order hemlagade Wallenbergare får det att vattnas i munnen på mig! Hade valt precis som du och sambon. Så brukar vi också göra när vi äter ute: beställer alltid två rätter så att man ”dela” på smakerna.
  Gässen var ok och blomman ljuvlig! Härligt att läsa att du ha en slappa-äta-njuta-semester i Linköping med omnejd!
  Om 7 minuter är det avspark – som du ser lyssnar jag aldrig på pladdret i studion, speciellt inte på tv4:ans som är värdelöst, med undantag av Henke Larssons ”iskalla” kommentarer.
  Har bestämt mig för att hålla på Italien, av den enkla anledningen att dom spelade bättre än Spanien i de senaste två matcherna. Att dom sedan också har flest snyggingar i laget gör ju valet ännu enklare;-)

  PS. Skulle vara kul att läsa ett fotbollsreferat på din blogg. Ja alltså dina intryck, inte sambons. Han kan ju fotboll;-) DS.

Tycker om din kommentar