Vad är väl en helg, lördag till söndag …

mot att exempelvis få några timmar ledigt och bara vara? För mig är det inte helgen som sådan, men när jag kollade vad ordet egentligen står för får jag ge mig i mina tankar – kyrkohögtid, högtid; veckoslut, veckända, weekend, söndag, sabbat.

Med det arbete jag har, så har mina egna helger, egna dagar och tider, när det passar arbetet och mitt externa jobb i Luleå inte kallar.  Därför börjar inte min helg på lördag och slutar på söndag som för många andra som liksom jag diversearbetare.

Däremot har jag inte gjort det minsta nytta sedan jag lämnade Linköping i onsdags och därför får jag väl skriva att jag haft en riktig långhelg. Inte en lång helg, för den har gått snabbt.

Det började alltså med avresan från Östergötland

för att fortsätta under många mil över öppna landskap och genom tunnlar …

Vi stannade, fikade och såg til vi kom till dagens slutdestination – Sundsvall.

där vi snabbt upptäckte att vi inte var ensamma … Gatufesten i Sundsvall, med alla generationer närvarande.

trots lugnet och positivismen som jag upplevde är det alltid tryggt att lagens långa arm fanns närvarande.

Många försök och tillslut fick vi äntligen plats  till en matbit även om väntan blev olidligt lång och vi insåg att de glömt oss, nästan hela vår beställda röda var snart slut. Som kompensation fick vi en gratis efterrätt, helt ok.

En promenad nedanför hotellet.

Förhoppningsvis gav sig dessa inte ut på havet …

Spelkontroll?

för de som vill in här …

Dagen efter fortsatte vi och kunde återigen avfotografera högakustenbron, men denna gång stannade vi inte och gjorde några närmare närmanden.

Att hamna bakom denna i minst en halvtimma var däremot mindre kul …

samtidigt som jag var glad att jag inte fanns på samma sida som dessa …

Efter några timmar började vi nu närma oss stället jag var bjuden på kaffe till. Först tackade jag ja, på morgonen tackade jag nej – på grund av värk och allmänt dåligt tillstånd. Men efter att ha proppat i mig diverse tabletter, Alvedon och Pronaxen kände jag mig hur bra som helst. Men hur kul är det att först säga ja, sedan nej och sedan … det klarade jag inte så jag körde ledsamt förbi …

Efter det insåg jag hur dum jag är, tabletter verkar relativt bra och när jag sedan läste att de hade finsk hot chili korv hemma insåg jag att jag kunnat förnedra mig hur mycket som helst och återigen tackat ja.

Nu tar min helg slut, när helgen egentligen började men orkar bara inte varken skriva eller lägga upp fler bilder … och många har det inte blivit. Efter att vi anlände till Luleå på torsdagseftermiddagen bestämde vi oss för att åka vidare till ön under fredagen, trots att vi tidigare bestämt att inte göra det.

Är glad att vi gjorde det och nu är jag återigen tillbaka i Luleå eftersom jag ska jobba på mitt externa jobb några dagar denna vecka – en helg i korthet utan att jag egentligen hunnit till den riktiga helgen.

Kategori | Helgbilden | Helgen i korthet | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

6 svar på “Vad är väl en helg, lördag till söndag …”

 1. Så snygga bilder från din bilresa, själv är jag tillbaka i Sverige nu.. mellanlandar i Arjeplog ett par dagar innan jag åker vidare till kusten och govädret, fast det är ganska fint här också faktiskt!

 2. Helg och ledighet. Det är nästan lite underligt hur de går hand i hand fortfarande med nutidens skifta-arbeten och evigt öppna affärscentrum.
  Här parar vi ihop orden ledighet och vila. Vila kan vara att ha hur mycket att göra som helst, men inte rutin-göra, eller navelludd-uppdatering.
  Vilken resa ni gjorde. Jobbigt att sitta i bil så länge?
  Fina bilder i vanlig ordning! :)
  Önskar dig en bra start på den nya veckan!

 3. Du, det är inte alls helt fel att ha det som du – utan planlagda helger alltså. Man är ju mycket friare och mera flexibel, kan ta vara på dagarna på ett helt annat sätt. Inte fel alls i mina ögon.
  Dessutom verkar du tänka mycket flexibelt också – beslutsångest kan man väl kalla det för;-)
  Så ni stannade alltså till hos Rantamor. Det hade jag gärna velat läsa lite mera om kan jag säga. Jag har ju en viss ”bild” på Rantamor genom hennes blogg, men undrar hur hon och Rantafar är irl.
  Förresten din bildkavalkad är suverän. En resa genom vårt avlånga land framför en bildskärm… på jobbet:-) Då stör långtradarna genast mycket mindre om man säger så;-)

 4. Undrar vad det är för vatten som rinner genom Sundsvall? Hur som helst är den bilden kanonfin! Den ser ut som en oljemålning. Högakustenbron verkar pampig och fy för dom där långtradarna. Man känner sig ganska liten när man sitter i en personbil och händer det något riskerar man att bli till mos fortare än kvickt.

Tycker om din kommentar