Helgen, …

eller senare delen av lördagsförmiddagen påbörjades med en fika vid Kukkolaforsen.

Av skäl som kanske framgår av bilden valde vi att sitta inomhus och både njuta av utsikt och gofika.

Även om jag ibland kan känna att jag är gjord av lite socker så var jag ju tvungen att ta några foton i närområdet …

Forsen verkade inte lida av vädret utan frodades än mer gott.

Lite försäljning av hantverk på plats men var tyvärr inte in i ”butiken” så jag vet inte vad och om det var något för mig.

Var säkert inte en av deras bättre dagar, men tanke på väderleken som rådde i området.

Till och med hundarna tittade längtansfullt mot bilen och var inte speciellt sugna på någon promenad i de vackra omgivningarna.

Men är man hund så är man och då har nöden en viss lag.

När vi återigen närmade oss Happis så slutade det komma blött från ovan vilket gjorde att vi bestämde oss för att göra ett försök, till ett besök vid Haparanda Cruising.

Många bilar var det och fler blev det …

Ett häftigt luftintag, men den här sommaren har vi inte haft behovet av så mycket avkylning.

Kyrkan övervakar …

Månntro om det var han (Sun off) som stängde av solen i sommar, eller bara ett kort konstaterande?

En mötesplats för många olika människor och generationer …

De lite tuffare fanns också på plats …

samt de som … bara var där …

De som bara tog en paus vid älven och njöt av stunden …

Sedan fanns ju jag där och självklart kunde jag i vanlig ordning inte låta bli med ett litet självporträtt. Kolla även in tjejen till vänster – vi var många sådana. Han till höger (i rött) han väntar … =)

Just nu testar jag en liten kamera som kan vara bra att ha med sig, ganska jobbigt att alltid bära på den stora. Har kört med den hela helgen och har gett mig hopp om lättare packning vid lata stunder.

Detta var bara 50% av min helg men med tanke på antalet bilder låter jag söndagen vara vilodag och får säkert anledning att återkomma till den. Den som hade allt en svensk kan önska sig – stor gul sol, klarblå himmel, vindstilla och en temperatur som nästan nådde 40 grader i solskenet på altan – men runt 25 normal mätning.

Just nu är jag i Luleå, kom hit vid 23:30, därav det sena inlägget och den perfekta uppkopplingen. Ska jobba några timmar imorgon och lite andra ärenden, men sedan är jag tillbaka på ön och förhoppningsvis forsätter det som påbörjades under söndagen.

Vill berätta att när jag är på ön har min kontakt med det mobila varit uruselt och det är därför jag inte kommenterar så mycket, men jag gör det alltid även om det kan ta tid just nu. Min egen sida fungerar … si så där men när jag ska upp till alla er andra så går det supertrögt hos vissa tyngre än någonsin. Men en sak är säkert – jag kommer alltid tillbaka.

Kategori | Helgbilden | 50% av helgen i korthet | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

5 svar på “Helgen, …”

 1. Instämmer med Cat, många fina bilder! Jag skulle också gå och fotografera lite sådana bilar i helgen som var men blev ju sjuk.. det får bli en annan gång! Nu är jag frisk och vi är på väg till Arjeplog, hoppas det är lika fint väder där som här vid norrbottenskusten!

 2. Åh så många fina och intressanta bilder! Om bilderna är tagna med den lilla kameran så klarar den ju jobbet galant.
  Själv måste jag förlita mig på min lillkamera nästa vecka när jag är i Wales och rider. Storkameran kan jag inte ta med på hästryggen. Håller tummarna för att lillkameran kommer ta ett antal fina bilder.

 3. Vilka härliga bilder men vädret… Igår drabbades vi av slagregn och hårda vindar. Rena hundvädret minst sagt men så typiskt för denna sommar.

 4. Ja tänk vad man inte gör för bloggen;-) Ett mitt i natten inlägg ingår!
  Bilbilderna är helt i min smak som du förstår. Ja även din temperatur på 40/25 grader tar jag mer än gärna över;-)
  Regn har vi tillräckligt av, ja det blir över till och med!
  Tur att jag jobbar, skulle kännas bortkastad annars.

Tycker om din kommentar