Ljuva femtio(tal) …

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | Femtio(tal) …  –51| hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012

Att sedan min mamma och pappa hade förmånen att få en helt ljuvlig liten dotter (som nu ligger på 50+) det årtiondet gör  inte saken sämre, även om hon kanske inte alltid varit (är) lika ljuvlig och underbar som hon vill ge sken av. Att de sedan gav henne det kungliga namnet Margareta, som även betyder pärlan, gör att hon idag har namnsdag och kan gratulera sig själv och njuta av att fruntimmersveckan hitintills inte gett det regn som det gamla talesättet säger – regn under pisseveckan. Hmmm …

Kan också läsa, — Ett gammalt talesätt är att om det regnar på Sankt Margaretenatten så blir det en blöt hasselnötsskörd. Därifrån kommer uttrycket Greta pissar i nöten, säger af Klintberg. Nu odlar jag inga hasselnötter så det bryr jag mig inte i men något regn vill jag ändå inte ha.

Hur blir hasselnötsskörden hos er? 

Ett stort GRATTIS till alla er som också haft förmånen att ha föräldrar som smakfullt valt det kungliga namnet Margareta till er.

5 svar på “Ljuva femtio(tal) …”

  1. Grattis Margareta!!!
    Personligenkänner jag tre Margaretor varav två är verkliga pärlor. Den tredje är då inte min typ. Du hör till pärlorna:-)
    Om vi hade några hasselnötter så är jag rädd för att den skörden blir extremt blöt. Det har precis börjat ösregna (igen) efter en hyfsad dag med sol och moln. Suck!!!

Tycker om din kommentar