Mirakel, …

och om inte ett mirakel så är det i alla fall en riktig solskenshistoria. Vilken han också verkar tycka och gottar sig i det riktiga solskenet, som vi verkligen behöver lite extra av den här sommaren, sommaren som försvann.  Därför bjuder jag på både miraklet sol och denna korta men helt underbara och lite mirakulösa historia.

För två år sedan levde denna katt ett tryggt och lyckligt liv, vintern i Luleå och sommaren ute på Seskarö. En natt när mina vänner skulle gå och lägga sig och som vanligt lockade in katten kom den inte. Ingen speciell oro infann sig,då den lika gärna kunde vara ute på musjakt eller något annat mer spännande än att ligga vid fotändan hos någon husse eller matte som kanske inte ens hade duschat fötterna. Men …  dagarna gick och ingen katt kom tillbaka. Våra vänner letade och letade, de frågade byborna men ingen hade sett katten. Tillslut insåg de att katten kanske (mest troligt) blivit offer för något betydligt hemskare. Mårdhunden som förövare stod högt i kurs, även några hundar samt kanske någon av rasen homo sapiens som inte gillade katter. Många misstänkta var det, åren gick  och visst blekande väl katten lite i deras tankar, men funderingarna kom ändå upp lite då och då.

På en promenad runt deras ö kring midsommatid,  ropar och pekar en av deras vänner på något i skogsbrynet och frågar: -Är inte det där er katt?

Och här ligger han nu och bara gottar sig i solen och gröngräset, tyckte mig se att det inte var mycket annan nytta han gjorde nuförtiden – även om en av mina vänner påstod att han faktiskt varit på musjakt och kommit och förevisat den innan han lekte ihjäl den.

 

Kategori | 4U2 fotoutmaning | Mirakel | hos Bildgatan
Kikar du in in i länkarna hos 4U2 fotoutmaning kommer du att få se fler mirakel av skilda slag.

Vad katten gjort och levt av under dessa två år är det inget som de vet och kommer nog aldrig att få veta, men någon nöd verkar den inte ha lidit och speciellt vild verkar den inte heller ha blivit. Nej den ligger bara där och gottar sig under korkeken, eller mer i solskenet. Är inte detta ett litet mirakel så säg?

Nu ska jag lägga krut på att ett riktigt stort mirakel ska ske – ska göra mig vacker inför eftermiddagens, kvällens och nattens fest. Nu behövs det verkligen mer än ett litet mirakel, hela stora skönhetsartilleriet måste fram. Att duscha och sedan skaka lite på huvudet hjälper inte nuförtiden, trots att det var det jag sade att jag bara ville kunna göra när frisören besöktes i veckan.

Jubilaren har redan fått en present men någon liten festpresent ska hon ändå föräras med och jag säger bara … temperaturen är viktig i livet och det hoppas jag att vi nu kan hjälpa till med. Kan inte berätta eftersom jag vet … att min blogg läses av hennes sambo och kanske även att hon tittar till den mellan varven. =) Däremot kan jag säga att min ”låga” humor ibland också kan spegla sig i små presenter.

Mirakel kan ju även ske på äldre dar … tänk på det, bara du håller rätt temperatur som sagt. =)

9 svar på “Mirakel, …”

  1. Kanske har den bott hos någon annan under tiden? Men absolut mirakelstatus på att den kom hem till slut. Måtte den få lapa sol i många år till. :))

  2. Visst var det ett litet mirakel – säkert större för kattens ägare. Håller med Kicki här ovan om vad som skakar hos mig om jag skulle ta till den metoden du mämner men håller med BP om dig, trots att vi aldrig träffats! :)

  3. Fantastiskt att katten är tillbaka! Två år är lång tid…. Får jag gissa så har den bott hos någon – annars skulle den ha farit väldigt illa under de norrbottniska vintrarna.

  4. Storyn om katten är en riktig solskenshistoria och ett mirakel tycker jag. Jag menar en månad eller så, menhela två år, speciellt med tanke på era kalla vintrar. Nej, det är nog ett mirakel.
    Så du ska på födelsedagspartaj ikväll! Ha det underbart – du är snygg som du är, trots att jag inte vet hur du ser ut, men jag är helt övertygad om att du är vacker precis som du är. Ha en riktigt rolig kväll:-)

  5. Det var ett mirakel! Han ser precis ut som vår katt Zigge som är upphittad och fått nytt hem hos oss. Många gånger har vi funderat över om någon verkligen inte saknar en sån gó katt som han.

Tycker om din kommentar