Sommaraktiviteterna …

Kategori | Fredagsfoto – Sommaraktiviteter | hos Bildgatan
Hos fredagsfoto kan du se vad andra sysslar med under sommarmånaderna.

är olika hos oss och härligt när det går att förena det stora nöjet med mycket nytta – ingen tackar väl nej till sik, lax eller någon annan delikatess i håven.  På båda sidor av älven håvas det en hel del för tillfället och denna man stod på den finska sidan av Kukkolaforsen under onsdagen.

Vid hemresan under söndagen stannade vi till vid den svenska sidan och kunde köpa en nyfångad och redan filead laxfilé på tre kilo som nu sambo har gravat och första njutningsfulla smakbiten kunde avsmakas under gårdagen … mmm …. inget går upp mot egen färsk hemgravad. Visst, man måste frysa den någon dag innan graving (vill ju inte ha trikiner), men färskare kan det knappast bli.

Idag ska vi åka till Luleå en sväng, mamma vill hem och gräsklippningen i föreningen väntar – en vecka/säsong är inte alltför betungande. Men … är tillbaka här på ön till kvällen, därför fortsätter mitt eget slappa sommarliv med olika aktiviteter ännu några dagar. Lite jobb måste jag erkänna mig skyldig till och sambo kör nästan på helfart men med betydligt lägre bensinkostnader, inte lika lång sträcka till jobbet.

6 svar på “Sommaraktiviteterna …”

  1. Bilden är inte bara fantastisk den är dramatisk, spännande och nästan lite hotfull. Älskar den!
    Kul att du kan förena nytta med nöje. Här är det bara nytta som gäller, vilket inte gör så mycket då vädret varit bedrövligt.
    Men idag är det faktiskt nå’t om liknar sommar:-)

Tycker om din kommentar