Sitter ihop …

Kategori | Fredagsfoto – Sitter ihop| hos Bildgatan
Hos Carinas fredagsfoto kan du se vad andra sitter ihop med, eller associerar med de två orden.

En egen mardröm är att tvingas sitta ihop med något (eller någon) som jag inte vill. Det kan vara allt från en stor finne på näsan, ett jobb eller en människa som jag inte är kompatibel med mig.  Nu har jag en egen byfinne och honom gillar jag att ha i min närhet, men vi sitter absolut inte ihop med varandra även om vi oftast är i varandras närhet, frivilligt. Finnen som sitter ihop med näsan den försvinner efter ett tag och är väl ingen större katastrof i den här åldern och allt det övriga är också under kontroll och bra – känner åtminstone inte att det är något som sitter ihop och kryper in under skinnet på mig -inte något oönskat i alla fall. Det skulle vara den där myggan då som irriterar mot nattkröken.

När jag såg Carinas bild och hur Sverige och Danmark numera sitter ihop kom jag att tänka på en annan bild och där Sverige sitter ihop med ett annat land, åtminstone bokstavligt talat.

Sedan jobbar verkligen de två länderna för ett gränssamarbete som är ovanligt och absolut unikt i Sverige. Men även här är det vatten som skiljer de två länderna åt, både älv och hav, men precis som mellan Sverige och Danmark finns det en bro … nej, här är det många broar som förenar det två länderna, längs hela älven finns de. Måste erkänna att jag inte vet men tror att högst upp är det mark och ingen frivilligt gränssamarbete (genom broar), utan den naturliga. Det är som gränsen med Norge, en lätt övergång oavsett om vi vill det eller inte – nu tror ju jag att vi vill det.

Apropå mitt förra inlägg så är jag nu tillbaka i det gamla vanliga köret. Orkade bara inte lägga ner någon tid i dagsläget och min blogg är ju faktiskt ganska ren även om jag fortfarande inte löst problemet med sidhuvudet, eller … jag har löst det, men det kostar.

Ps. Sista bilden är utanför fredagsfotot eftersom jag haft med den tidigare i något inlägg. tror det var mer fokuserat på tullövervakaren på bilden.

5 svar på “Sitter ihop …”

  1. Snygga bilder. Trevligt läsa din text, intressant. Grafiskt läckra bilder och passar mycket bra till temat. Undrar över de där metallstängerna, undrar var du fångade den bilden någonstans? Tycker mig känna igen det på något sätt… förstår inte från vad eller var. Någon skulptur kanske?

  2. Du har en poäng där …inte vill man sitta ihop men nån som vi inte vill.
    Men ”byfånar”kan allt vara bra att ha.
    Trevligt att läsa ditt inlägg när solen skiner över sjön och jag dricker mitt morgonkaffe vid stugan.
    Bra tolkning och en intressant bild.

    1. Var tvungen att förklara skillnaden mellan en byfåne och en byfinne – den är alltför stor för att lämnas utan förklaring. En byfåne … ja, det vet alla vad det är men en byfinne – sambons egna ord för en tornedaling uppvuxen i en by med en blandning av svenska, meänkieli och riktig finska i bagaget. Inget tungt bagage att bära.

Tycker om din kommentar