Äntligen, …

har jag efter denna helg fått känslan av riktig sommarvärme. Lite sent kanske, men i det här fallet måste jag skriva och säga, -bättre sent än aldrig. Visst har vi haft varmt och sol tidigare men … man har liksom inte kunnat lita på att vädret är detsamma nästa halvtimme. Det här veckoslutet har det känts i luften att det där ”överraskande” regnet eller kylan inte skulle dyka upp. Nej, det har varit tryggt.

Jag har verkligen fått använda alla sinnen den här helgen och njutit på många olika sätt. Beate påbörjade ett eget tema i temat för några veckor sedan -en helgtriss och jag tänkte fortsätta med det nu när hon inte mår så bra och gör en liten bloggpaus. Därför gör jag inte som jag själv gjort de senaste veckorna utan gör en fredag-söndag.

Fredagsunderhållningen (och njutningen) fick jag i Luleå under dagen när Luleå bugg & swing gjorde sitt traditionella framträdande på Luleåkalaset. De är så fantastiskt duktiga och tjejen längst till vänster har kommit tvåa i SM tillsammans med sin danspartner, kommer inte ihåg i vilken dansgren.

Senare på kvällen kände jag att nu var Luleå klart för den här gången så vi packade ihop och åkte iväg till ön.

På lördagen tog vi en cykeltur över öarna till Seskarö och Tromsöviken (ca en mil) där vi avnjöt en underbar dag och med den romantik som vi klarar av.  Att jag sedan satt och studerade min omgivning (och tjuvkikade lite) tillhör bara det som sker när jag får chans till att bara vara och kameran finns nära till hands. En sak som jag upptäckte är att om jag ska vara med så behöver jag införskaffa en Iphone – var nog den enda som inte satt och pillade med en hela tiden. Jag inte alls. Fotade en familj, bestående av fem personer, som satt på samma sten (stor var stenen) och samtliga satt med varsin Iphone. Två av barnen var i och för sig ner och badade, men sprang upp mellan varven och så var de också igång.

Jag kallar mitt studerande människointresse medan andra kallar det nyfikenhet. När jag satt där och fotade ”några” foton såg jag också hur andra fotade med sina tidigare nämnda och funderade då på hur många foton jag själv hamnade på.

Idag söndag åkte vi utomlands … till Finland. I Kemi däremot satt inte barnen med några Iphones, utan där var de riktiga optimister på kurs eller om det var någon seglarskola för optimistjollar vet jag inte. Många barn var det och härligt verkade det vara, med duktiga instruktörer nära till hands, både ute på havet och sedan på torra land. Hade jag fått välja vid vilken plats jag skulle vilja vara barn …

Det har varit svårt att fota den här helgen när solen varit så stark, speciellt på fredagen när jag inte hade någon bra plats och rörligheten inte var stor för egen del.  Men … många foton har jag tagit och mycket teman kan det bli, återkommer. Kanske ytterligare en ketchupeffekt.

Kategori | Helgbilden | En hel helg i helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

7 svar på “Äntligen, …”

 1. I kön på ICA satt en liten 2-åring i kundvagnen framför mig, koncentrerad och utan att titta upp eller bry sig om något annat än – just det en iphone!! Fingrarna rörde sig i rasande takt över skärmen! Frågade pappan om jag fick ta en bild och det fick jag. Imponerad av killen och hans totala ointresse av vad som hände runt om kring honom småpratader jag lite med pappan. ”Han är inte alltid så här lugn” konstaterade fadern stilla…

 2. Vilka härliga bilder du har tagit (i smyg)!
  Japp dessa iPhones, de har blivit det bästa barnvakter i alla situationer. Alla pillar ju på dom. Speciellt pappalediga pappor har jag märkt.
  Såg förresten på OS-sajten att man kan ladda ner OS-appar, men inte till iPhone utan bara android. Där ser man. Sverige har ju flest iPhones i världen per capita och det syns!
  Härligt att ni äntligen har fått sol och värme, det är ni väl värda. Här kan vi nog egentligen inte klaga heller. Varmt är det definitivt men aldrig riktigt soligt. Tur att man jobbar som sagt!
  Kul att du tog upp temat med ”trissen”, tack!

 3. Men det är så det ska vara. Fint väder hela tiden så man liksom kan anpassa eventuella aktiviteter efter det. Håller med om första bilden!

 4. Härliga bilder och härlig helg du haft. Första bilden tycker jag är fantastiskt bra. Så fina tjejerna är och så snyggt du fångat deras rörelser. Ljuset i bilden är superläckert.

 5. Ja nu gäller det att njuta av de sista sommarveckorna, hoppas att det fina vädret håller i sig. Du visar fina bilder från din helg!
  Nej jag var inte anlitad som bröllopsfotograf.. jag är inte nog skicklig för att klara ett sådant uppdrag, men jag tog bilder åt en kompis som var bröllopskoordinator, hur kul som helst men vilket evighetsjobb att gå igenom alla bilder. 426 bilder för att vara exakt… nog älskar jag att redigera men just nu känner jag mig ganska less photoshop :)

Tycker om din kommentar