Ankare …

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | Ankare …  –4| hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012

En parentes och tankar kring ett ankare

Ett ankare är inte så enkelt som ett ankare, eller? Ibland säger vi att människor är som ett ankare och förhoppningsvis är det i en positiv mening.  Ett ankare kan vara den där personen som håller ihop och ser till att allting fungerar, den där starka som ser till att vi är förankrade med varandra och inte åker iväg på farliga och dåliga vägar. Sedan kan jag känna att det finns sådana där ankare som ankrar fast oss i något som vi inte vill och vi kommer inte loss. Själv är jag nog inte något starkt ankare men det positiva ankaret finns i min närhet, jag har till och med fler än en, behöver jag kanske.  Nu har jag funderat en hel del över det och vad som sker med oss vid vissa tillfällen i livet. Hur vi formas och blir den vi är samtidigt som tillfälligheterna gör att något förändras och därför är det väl bra att om finns. Om inte om funnits hade mitt liv inte sett ut som det gjort idag, medan andra kanske skulle önska att om inte fanns.

Sluttanke – Det där två orden om och ankare har varit (och är) viktiga i mitt liv även om jag sällan varken tänkte eller tänker när de skedde och sker.

Ps. Känner som att jag blivit en riktig djuping, men ska försöka att inte gå på för allt djupt vatten – får ta ankaret till hjälp.

3 svar på “Ankare …”

  1. Har nog aldrig tänkt på ordet ankare på det sättet. Det är en helt annan sak med ”om”. Det är nog ett ord man ska låta bli att använda i efterhand tycker jag.
    Inlägget var visserligen djupt men väldigt tänkvärt.

  2. Läser dina ord om ankare och tänker på ”Hopp, tro och kärlek” där hoppet faktiskt symboliseras av ankaret! I ljuset av dina funderingar tycker jag att det var en skön ”nyupptäckt” :)
    Ankare som positivt, hoppingivande!

Tycker om din kommentar