Olivoljans frälsare …

utan att bli fett smörig.

Kategori | Fototriss | Mat | hos Bildgatan
Mer tolkningar av ordet mat hittar du i länkarna hos Fototriss, samtidigt som deltagarna tävlar om presentkort från Coolstuff

Utan olivoljan … vad blir det för mat? Min tanke på stora Nolia under lördagen var att se matlagningsdelen av Paolo Robertos uppträdande, men något var ändrat i det program som jag hade i min hand, tider var växlade.

Däremot klagar jag inte, för hur många kan göra olivoljan så intressant som han? Ingen tror jag. Tror också att jag lärde mig en del och köper hans påstående om att en olivolja för 49 kronor inte är någon riktig olivolja, med innehållet av alla kemikalier mm. En  olivolja ska vara grumlig och lukta nyklippt gräs. Under en dag plockar han 150 kg oliver vilket ger 15 liter olivolja. Nu påstod han att han var ung och stark som klarade av att plocka så mycket, ändrade sig snabbt till att han åtminstone var stark. Det är jag också benägen att hålla med om, efter att ha sett de muskler som både syntes och anades, men det får bli ett annat inlägg någon gång – kanske.

Det är ju bara att räkna ut … ingen olivolja borde gå att köpa för 49 kronor. Visst gjorde han reklam för sin egen produkt, men so what, vem gör inte det utan att för den skull försöka sälja något dåligt.

När jag hör eller ser namnet Paolo Roberto, så är det i första hand mat och god kvalitativ mat som ger mina tankar.  Att från ha kallats (och varit) ”Kungen av kungsan” till att idag förknippas med mat och hälsa, tycker jag också är beundransvärt. Här hittade jag hemsidan för hans produkter – Le Zie – lezie

Ps. Jag har varit på vinprovning, ostprovning och vem känner inte till choklad- och whiskyprovning, men absolut första gången olivoljeprovning.

Ps2. I morse ringde också sonens flickvän på dörren med nybakat bröd, de bor i närheten. De skulle följa med oss till Nolia, men hon kom förbi före så jag hann smaka innan – supergott var det.  Hon stiger verkligen i kurs. =)

17 svar på “Olivoljans frälsare …”

  1. Paolo Robertos grejer är toppen. På mitt jobb fick vi två år i rad presentcheckar med bland annat Paolos produkter, ja eller det han ger sitt namn till.
    Har alltid blivit rejält besviken på sådana presenter förut, men inte då. Hans olivolja är en våt dröm och hans stekpanna är den bästa vi någonsin ägt.
    Jag gillar killen! Han är smart, ärlig, rakt fram och sympatisk.

  2. Vilken bra triss! utmärkt till dagens tema. Jag gillar Paulo Roberto och hans mat. Jag bodde i några år i södra Frankrike och där köpte jag olivoljan i kvarnen där alla i grannskapet lämnade sina oliver till pressning. Fantastiskt god förstås. Vill man ha god olja kostar det lite mer men det är det värt.

  3. Olivolja … ja man får vad man betalar för en flaska :) jag hade gärna varit med dig på din inblick med Paolo, han kan säkert sin sak om den varan :) Riktigt fina foton fick du oxså :)

  4. Sant som det är sagt! Det är skillnad på olivolja och olivolja! Den billiga är INTE värd sina pengar.
    Skön, annorlunda vinkling :)

Tycker om din kommentar