Gratis på fel sida av staketet …

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | På fel sida av staketet …  –230  hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012

Kategori | Onsdagstema | Gratis | hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Birgittas Onsdagstema hittar du annat som är gratis, åtminstone ur en vinkel, för egentligen finns det väl inget som är gratis om man ser det ur alla perspektiv.

Här har de boende absolut hamnat på fel sida av staketet, där de lever gratis (ekonomiskt) på oss skattebetalares bekostnad – vi betalar boende, mat och all personal som krävs. Läste i går att varje intern i princip får 20 000 kr/dygn skattefritt från oss som  försöker få i hop till vår egen brödföda och andra medmänskliga behov på ett hederligt sätt.

Ja, du har förstått rätt – detta är en bild av ett fängelse, i Härnösand, och ja,  jag är ganska irriterad över kostnaderna när vi har en vård och omsorg samt skola och utbildning som helst inte får kosta något. Alla ska ha en chans, men … en lite rättvisare fördelning?

12 svar på “Gratis på fel sida av staketet …”

 1. Tack för den kommentaren, och rätt kul jag ser med klänningen och tapeten. Tänkte inte på det innan.

  Ja detta med gratis, visst är det så att barndomen slår igenom, samtidigt som man har och gör egna val i livet. :)

  Hoppas att du får en fin Torsdag!

 2. Om det åtminstone gav internerna vård så att dom kunde komma ut i samhället efteråt och kanske gottgöra lite av det dom kostat oss andra. Så verkar dessvärre inte vara fallet utan det kanske mera är en form av inskolning till den undre världen för de som ännu inte är etablerade nog.

 3. Håller delvis med, samtidigt heter det kriminalvård. Bättre att försöka få skurkarna på rätt köl igen, än att slänga ned dem i en fängelsehåla utan någon mening. Men inte på bekostnad av annat i samhället.

 4. Det är otroligt hur skevt våra skattepengar används.
  Men hur bra är vi på att protestera högt? Kanske borde vi ”ut o parkera våra traktorer” (a’la france) lite mer?
  Himla bra, tankeväckande, bild till temat!

Tycker om din kommentar