Helgreflektioner på tisdagen …

kan bara betyda en sak, att jag verkligen haft fullt upp och inte riktigt hunnit med. Det kan bli så ibland och när jag åkt ner för att jobba en del med och bland östgötar och annat löst folk är det alltid bra att även göra små utflykter i närområdet för att se både hur de beter sig och vad det är man har att göra med de här perioderna.

Men börjar med med några minuter före landning i ett annat län och en annan plats på lördagen.

Tycker att det är så otroligt vackert med miljön, för att inte tala om vädret som alltid ser ut att vara perfekt så här från ovan.  Restiden är kort, men den där väntan mellan alla olika stationer innan jag är framme vid resmålet – taxi, flyg, tåg och denna gång även buss mot normalt bil, gör att jag önskar att förmågan att ta mikropauser sovande fanns hos mig och då även … stående.

Hos mig uppstår istället en stor rastlöshet och det är en av de många gånger jag tackar att intresset för fotografering finns samt att kameran alltid är med. Nåja, nästan alltid. Det finns mycket att fotografera och mycket som kommer fram i dagsljuset när man tittar lite närmre med objektivet. Det kommer att visa sig betydligt mer när den där ketchupeffekten någon gång kommer tillbaka.

Fram kom jag och det som återstod av lördagen tillbringades i ”hemmiljö” med god mat och dryck samt kärt återseende. Nu är det inte så långt mellan vi syns att vi inte känner igen varandra mellan gångerna.

Söndagen tillbringades som sagt på några olika sevärda platser. Först tar vi oss en lite titt på några delar av det vackra Vadstena.  En liten paus från vardagen och det dagliga slitet är aldrig fel speciellt inte när vädret fortfarande visade sig från sin bästa sida …

Att vandra en stund i den vackra miljön kring Vadstena slott, kan också kännas rätt.

Kanske ett sista dopp för säsongen?

När vi kände att vi kunde Vadstena blev Mjölby och en liten konstrunda med guidning (av god vän) nästa anhalt, för att sedan ta oss en tur runt miljön vid hembygdsgården i dito samhälle.

Många vackra byggnader var det …

Någon var mer eller mindre väl ”gömd”.

Sedan var det dags att tacka för oss och det trevliga besöket i Mjölby.

Det var några väl valda delar av min helg. Nu ska ni inte tro att min påbörjade utforskning slutade där utan den fortsatte även på måndagskvällen med ett företagsevent som vi blivit inbjudna till … kommer en annan tid, ett annat inlägg. Lite mer aktiviteter än förra helgen blev det visst … först kommer lugnet och inget och sedan …

Ps. Nu ska ni inte tro att jag bara åker runt och roar mig. Dagtid jobbar jag faktiskt som alla andra, men mina siffror och uträkningar är inte det minsta intressant för någon annan än de myndigheter som kräver att de ska finnas.

Kategori | Helgbilden | Helgbilderna | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

4 svar på “Helgreflektioner på tisdagen …”

  1. Ja du har verkligen varit aktiv under helgen och fina bilder har du samlat på dig.. måste också säga att jag är glad att jag slipper läsa om siffror och uträkningar här hos dig :) det är ju mycket trevligare att läsa om annat!

  2. Även om det är förhållandevis korta resor så tar det ändå tid, speciellt om man ska byta färdmedel. Då har jag lätt för att bli uttråkad så kanske ska jag fotografera mera nästa gång.

    Fina bilder som vanligt!

  3. Vilken fullspäckad helg :) men trevlig verkar den ha varit!
    Östergötland ligger mig varmt om hjärtat och jag njuter av dina bilder från Vadstena :)

Tycker om din kommentar