Jag påstår …

att det i varje stadsbild ingår åtminstone en fontän och helst då i en vacker stadspark.  Eller? Vet någon en stad som inte har en fontän av något slag går det utmärkt att nämna den i en kommentar, först då kommer jag att erkänna att jag har fel.

Lite olika utformningar ger olika sprut och scener, vilket kan göra att jag någon gång sätter mig ner och fotar ett tag. En del ”kuliga” bilder kan det bli. Idag vill Carina på fredagsfoto att vi visar genomskinligt, något vi kan se igenom. Då är det bra med alla dessa fontäner.

Kategori | Fredagsfoto – Genomskinligt/se igenom| hos Bildgatan
I länkarna hos Carinas fredagsfoto kan du se vad alla andra ser igenom.

Efter att ha haft några fullbokade dagar framför mig med bl.a. BAO i Uppsala, bomässan i Sundbyberg, fotbollsderby i Åtvidaberg, besök i Loftahammar, så har nu allt fått ställas in. Det började med att sambo hade lite ont i halsen … inget mer. Sedan sade det bara pang och jag har legat, igår orkade jag inte ens lyfta på huvudet. Idag har jag rört mig lite mer och faktiskt varit på en kort (mycket kort) promenad, bara för att få luft, men att följa med på matmarknaden som pågår i Linköping just nu var det inte tal om. Hostan och min andning skulle nog skrämt bort de flesta, låter nästan som att jag fått … något riktigt allvarligt smittande och visst verkar det smitta …  Nu har svägerska också börjat hosta och kraxa med misstänkt feber och sambo säger att han börjat känna av halsen lite mer, igen.

Ps. Förhoppningsvis är min skärm och nätet inte tillräckligt genomskinliga eller lätta att se igenom för att kunna dela med sig av annat än det jag lägger upp och låter smittan stanna inom husets väggar här i Linköping.

Ps2. Mitt foto är under rådande omständigheter inte fotat idag, men inte för så länge sedan här i Linköping -en stad med fontäner.

13 svar på “Jag påstår …”

 1. Härligt med fontäner…håller med dig att
  det finns nog minst en i varje stad.
  Din bild är vacker och barnens leenden
  syns igenom vattnet. En bild man blir glad
  av.

 2. En kanonbild! Snyggt fotad med vattnet som ett tunt draperi :)
  Näe… kan nog inte komma på någon stad utan fontän… Norrköping har liksom Linköping flera…
  Trist med dunderförkylning – krya på dig!

 3. Riktigt snyggt fotat genom vattenstrålarna. Kul med människorna bakom som visar känslouttryck. Hoppas du får en fin helg, trots att du känner dig hängig :0)

 4. En så härlig bild…..så har jag inte tänkt på att fotografera. Tack för inspirationen.
  Och du har nog alldeles rätt i att varje stad har någon form av fontän – till och med flera.
  Usch jag har förstått att det härjar någon elak ”basselusk” men gack hädan säger jag bara – jag hade min beskärda del i våras och vill inte få den där eländiga hostan igen!

 5. Nej men har du blivit så sjuk, usch så tråkigt! Hoppas att det inte blir långvarigt!
  Fin bild på fontänen och barnen, det var bra tänkt. Vad gäller städer brukar man ofta säga att det finns för få fontäner i svenska städer – de är betydligt vanligare utomlands.

  Och du, nog har du sett andra bilder från Vigelandsparken hos mig, du har i alla fall kommenterat ett annat inlägg därifrån …

 6. Hmmm… det ser man :) Jag kommer inte på en enda stad utan fontän… märkligt! Annars jättekul tolkning.

  SV: Tyvärr så är de närmaste inte nära nu längre efter flytten :( men,men det går tåg ofta…

 7. Såg bilden och var säker på att det var dagens eller gårdagens skyfall och störtskurar du förevigat. Fontäner är klart mycket trevligare och det finns några stycken i min småstad. Vill minnas att det finns en i Åtvid också där jag bott i några år :)
  Krya krya, det är så trist att vara sjuk och sänkt!
  Inser att jag måste ta tag i fotosparandet och bannar mig själv för att jag inte använt USB minne eftersom jag var säker på att jag skulle tappa bort eller sabba dem/det. Önskar jag vore lite mer av en ordningsmänniska. Suck!

 8. En helt sagolik, magisk bild! Så kul – och skickligt – att fotografera genom fontänen.
  Jag har inte varit så aktiv med mitt bloggande i sommar och därför inte heller besökt mina favoritsidor så ofta. Ibland hamnar man i lite stiljte och undrar varför? Men egentligen vet jag varför: Det är kul, det är inspirerande, det är utmanande!
  Det som inte är så roligt är att du inte mår så bra, hoppas du kryar på dig snart!

 9. En skön bild av genomskinligt där man ser mskorna genom vattnet :)
  Det där låter ju inte bra, att du är sjuk alltså! Full rulle i Linköping nu har jag förstått. Barn och vänner är på studentbegivenheter och matmarknad. Önskar jag bodde liite närmre!
  Krya på dig! Fort!

Tycker om din kommentar