Balkong …

i pluralis, är det gott om, vart jag än vänder och vrider mig så finns det oftast en balkong i mitt  synfält, under förutsättning att jag befinner mig i bebyggt område.

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | Balkong …  –13 hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012

Jag fotade inte mycket när ett kort Stockholmsbesök gjordes tidigare i somras, men några snabba klick blev det i alla fall. När vi promenerade och framförallt bland kvarteren på Söder så tittade jag gärna upp mot alla fönster och balkonger, i alla underbart vackra gamla byggnader, och funderade över de livsöden som finns i en sådan unik gammal stadsdel, med en enorm mångfald av olika människor och livsvillkor.

Tänk att slumpvis välja ut ett hus och sedan sätta sig ner på balkongen och få lyssna på varje människas historia.  Mycket skulle visa sig att det inte är så där vackert och ljuvligt som vi gärna vill tro bakom en sådan miljö och med det kulturarv jag nog anser att Söder har. Fick ett flertal av tankarna bekräftade när jag samma dag åt lunch med en god vän, som arbetar med djurskydd i Stockholm. Han berättade självklart inget för mig men … Det som står i tidningarna kan också många gånger vara betydligt värre än vad vi ”normala” ens kan fantisera om. Sedan finns det väl några fina äldre damer i området, kanske delar av kultureliten och sist men inte minst, är det inte här Hammarbyfansen håller till?

Min bild av stadsdelen är ju inte riktigt sann men det är kul att behålla lite av det där som man har läst, sett och hört – fördomar kan vara positiva. Skulle tanken om att bo Stockholm någon gång överhuvudtaget komma över mig så skulle valet av plats inte vara svårt.

2 svar på “Balkong …”

Tycker om din kommentar