Rönnen bär inte sin tyngd två gånger, …

vilket skulle innebära att det inte blir minsta gnutta snö den här vintern. Samtidigt som det är risk för en riktigt kall sådan (igen) eftersom snön trots allt dämpar kylan en aning och i synnerhet tjälen.

Jag vet inte om jag någonsin sett sådana underbart stora och enorma rönnbärsklasar, i den ofantliga mängd som den här rönnen bär. Det är också något som oundvikligt blir ett riktigt stort uppvaknande om vad som är på gång, när jag börjar fundera över vad det gamla talesättet säger och den där vita årstiden kommer i mina tankar och att jag börjar fundera på om det blir mycket snö eller inte.

Tydligen … rönnbär ger ett uppvaknande, oavsett om jag vill eller inte och många är de.

Kategori | Onsdagstema | Uppvaknande| hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Birgittas Onsdagstema hittar du fler uppvaknanden, säkert både starka, mindre trevliga och sådana som bara är helt underbara.

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | Många …  –192 | hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012

9 svar på “Rönnen bär inte sin tyngd två gånger, …”

 1. Hösten är en trevlig årstid, enligt jag i alla fall! :)

  Och faktiskt, fast man jobbar med snö under vintern, så hoppas jag på lite lagom med snö till vintern, gärna lite mindre än lagom. ;)

 2. Det är olika talspråk i olika delar i landet hörde jag en gång på radion, så man får väl tyda det som man vill. I fjol hade vi lite bär och fick mycket snö. I år har vi många bär… Men lagom är nog bäst, som för det mesta.

 3. Men är det inte så att mycket rönnbär ger en ovanligt snörik vinter? Vi brukar i alla fall säga så. Konstaterar att här är det en måttligare bärmängd vilket skulle passa mig bra!

 4. Inte för jag gillar hösten. Men rönnbär är fina. Massor med riktigt röda klasar runt omkring här också.
  Men snön, nej den kan jag vara utan.

  Ha det gott

 5. Jo, nog börjar man förstå att även den här sommaren har ett slut :) Men jag gillar hösten. Nu kommer det finnas massor att fota och i ett vänligare ljus ;)
  Fantastiskt många rönnbär i ditt foto! Snyggt!

Tycker om din kommentar