Spänn fast er, ….

nu kör vi.  Hade lika gärna kunnat vara rubriken på min helg, även om den inte platsat i rosa tidningen.

Kategori | Helgbilden | Helgbilderna | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Det är bilden av hur min helg sett ut, som jag kommer att minnas den. Bil, tåg, flyg, bil igen och sedan betydligt mera bil och fastspänd har jag verkligen suttit mesta delen av helgen – har känts så i alla fall.  Det började med den vanliga hemresan från Linköping som tog hela min fredag (och alla andras fredag) i anspråk. Att landa på Luleå airport för en kortare biltur för att kunna kasta in väskorna på golvet hemma och sedan slänga mig i soffan är verkligen en skön känsla efter allt resande och väntande, väntande på nästa transportmedel.  I fredags tog det lite längre än normalt genom att tiderna inte riktigt stämde och jag aldrig vill ha alltför snävt om tid. Den här gången var det tur att jag bokat med stora marginaler. Tåget på Linköpings station var minst en halvtimme för tidigt, men däremot blev stoppet på Stockholms central längre då det skett en olycka längs spåret.

Kunde ha varit jag förutom några små detaljer som skiljer oss åt, de får ni gissa över.

Lördagen tillbringades ännu längre tid i bil då jag skjutsade son och flickvän till deras nya bostadsort Umeå som kommer att ha förmånen med dem som invånare de närmsta åren. Några års studier, men med förhoppningsvis ett betydligt bättre boende än vad de i dagsläget har tillgång till. Att bo i studentrum, två personer, när de är van vid en betydligt bättre komfort samt lite mer grejer i bagaget än vad rummet erbjuder att förvara.

Därför passar jag också på att skicka ut en efterlysning i cyberrymden – Vet du om någon tvåa alternativ trea som är ledig, eller någon mindre fastighetsägare som kanske inte går att hitta genom nätet? Hör av dig till mig och jag lovar att jag är dig evigt tacksam – vad nu det kan betyda, kanske inte mycket men en god gärning är aldrig fel.

Lite upp och lite ner har det varit den här helgen … men absolut mest plant.

Att på lördagskvällen ”landa” och se skylten Norrbottens län kändes ganska skönt, för nu visste jag att resandet är över för ett tag … åtminstone till i morgon.

Ps. Jag vinkade även när jag körde förbi vägskälet till Marit och helgbilden, trots det hinner det ännu en gång bli tisdag innan jag sammanfattar helgen.

Ps2. Är otroligt positiv och glad att att förra helgen och denna inte sammanföll.

2 svar på “Spänn fast er, ….”

  1. Oj vad du flänger och far. Gillar bilden på kvinnan vid tågspåret, den är fin. Kom att tänka på en sak när jag läste ditt inlägg..
    När jag varit på resande fot några dagar och haft späckat schema så brukar en väldigt märklig känsla infinna sig när jag väl kommer hem till huset och ”stannar av”, det känns som om tiden står stilla, nästan lite ångest över det hela. Efter några timmar är jag tillbaka till mitt vanliga jag och kan njuta av att ha det lugnt och skönt…

Tycker om din kommentar