Jag lever fortfarande…

och jag mår bra, men tystnaden som sker här behövs just nu. Har kommit till ett vägval, inte ett speciellt viktigt sådant men trots allt en fundering över vad jag själv vill med min egna tankar och alla bilder.  Att ha ett intresse genom fotografering samtidigt som det även finns ett samhällsintresse och jag gillar att skriva, borde inte krocka men det gör det. Ju fler fototeman jag har gått med och deltagit i desto mer tid har det tagit från mitt skrivande. Fortfarande borde det inte kollidera men … det är så.

Därför gör jag något som jag skrivit att jag aldrig mer kommer att göra – har nu två (egentligen tre). Det gamla talesättet ”man ska aldrig säga aldrig” har vid ett flertal tillfällen stämt in på mig och gör det alltså även denna gång. Nu blir det betydligt mindre ambitiöst och även denna gång gör jag det bara för min egen skull och för att få skriva av mig lite mellan varven.  Det är också något som inte alltid blivit som jag själv haft som mål – lusten. När jag startar upp med något och blir alldeles för energisk och vill så mycket. Men som för mig och alla andra så har vi  faktiskt ett liv utanför. Livet som är grunden för att vi ska ha lusten och kreativiteten, utan den så tappar vi (åtminstone jag) energin. Jag har känt att det blivit ett ”tvång”, att hinna med alla teman och foton som ska uppdateras samtidigt som en hobby, ett intresse, en passion ska vara lustfyllt. Det blir den inte när jag hela tiden känner att jag ska hinna med och samtidigt ska bilden vara jag. Jag ska kunna stå för den och känna att den är mitt i prick för mitt eget tänkande. Tyvärr blir den inte det när jag inte hinner eller att temat inte passar in på mig. Mycket jag blir det här, men så är det när allt det här handlar om mig själv och mina känslor och tankar kring detta.

Tänker inte sluta här och ännu har inte något beslut tagits om jag ska lägga upp alla foton i 365+1 (har dem i arkivet för 2012) eller helt enkelt erkänna att ännu en gång vara besegrad och en förlorare som inte klarade av detta. Det är detta jag menar – besegrad, förlorare? Bara inför mig själv, men vill inte ha den känslan och när frivilligheten blir ett inre tvång då …

Att jag sedan tyckte att domänen designa.nu inte riktigt går ihop med många av de texter som garanterat kommer att skrivas är en helt annan historia. Kan kanske ha att göra med mig själv som person och lite av den estet jag är starkt medveten om finns inom mig och gärna kunde stanna där i dvala lite mer och inte tänka så mycket om hur saker och ting är, ser ut, osv.

Som slut har jag då bestämt mig för att delta … ibland. Lite privat skitsnack kommer väl också som vanligt upp här … ibland. Lite humor och annat tjafs kommer väl också upp här … ibland. För övrigt ska jag skriva Margaretas egna tankar och åsikter i den andra helt nystartade … ibland. Foton mer ”seriöst” med bara foton ligger fortfarande på min fotosida … men som är ganska ouppdaterad och det får jag kanske göra något åt … ibland.

Ps. Kan berätta att jag idag har varit och inhandlat sommarskor … tyvärr inte till mig, utan med sambo som i början av nästa vecka åker och arbetar i betydligt sydligare trakter några veckor, +29 sist jag pratade med en på orten. Jag, avundsjuk? Nähä =)

Ps2. Då får väl mitt fritidsnöje bli bloggen genom att lägga upp lite bilder samtidigt som jag tycker …

8 svar på “Jag lever fortfarande…”

 1. Förstår precis vad du menar efter 2 1/2 månaders bloggpaus. Men det var himla kul att få ett livstecken iaf måste jag säga.:-)
  Gick in på din ”nya” blogg också. Du är ju avsevärt mera seriös i ditt skrivande än jag – ja bättre på det också.
  Skriv när du känner för det! Stressa fram ett inlägg är inget roligt… alls.
  Men f*n vad jag saknar vissa fototeman;-) Dock förstår jag inte hur man kan hålla på med 365 foton. Vilken otrolig disciplin!!!
  Kram
  //Beate

 2. Känns skönt att det är fler som har samma känslor. Jag har kommit till ett stadie där jag inte vill att det skall känna som ett tvång att vara med i olika teman. Men samtidigt håller jag ju på att fotografera mycket och är det något tema jag får inspiration av så känns det inte fel att göra ett inlägg av det. Men mest av allt gillar jag ju att leka med mina foton. Har haft det lite struligt på andra fronter så då är det skönt att kunna fördriva tiden framför datorn. Ha de gott i helgen. kram.

 3. Klokt tänkt av dig! Man ska ju inte bara fortsätta, utan tanke och mål … Jag kommer med glädje att läsa det som du skriver även i fortsättningen. Och se dina fina bilder när de kommer upp här. Men det är viktigt att det inte blir något som hänger över en, något som är ytterligare ett måste här i livet. Ha det gott!

 4. Trevligt med ett livstecken från dig! Ibland behöver man fundera över vissa saker och hur man vill ha det. Deltagande får inte bli till ett tvång eller en press. Fotograferandet ska vara till glädje för en själv. Punkt slut!

  Önskar dig en trevlig helg!

Tycker om din kommentar