Det är nu det är dags …

att önska er en riktigt god jul när julhelgen står och knackar på och hoppas att alla mår bra och lever i högsta välmående.

God jul alla

Själv tänker jag inleda förberedelserna inför helgen med en pizza och lite god röd dryck tillsammans med sambo och son med flickvän, som kommit upp till Luleå för att fira sin första ledighet som studenter i Umeå. Tyckte det var ”igår” vi skjutsade ner dem och nu har en hel termin gått. Därför tänker jag som så, att snart är det vår och sommar igen och allt är som det ska. Eller? Var tror jag att jag bor egentligen? Södra halvklotet och inte i Sverige, landet som faktiskt ligger på den övre halvan om jag studerar jordgloben ordentligt?

Nu har vi varit ganska förskonade om jag jämför med övriga landet, men när det väl kom så kom det och nu har även kylan tagit ett ordentligt grepp om oss, enligt min telefon så är det för tillfället -29 grader celsius, har inga problem att hålla mig inomhus. Även om vi varit ut med bilen, vi och alla andra i länet kändes det som. När ska jag lära mig att inte åka ut och handla julhelgen? Kommer nog aldrig att ske, kanske är det en spänning som behövs. Kommer jag att ta mig fram även detta år, kommer jag att hinna, kommer jag att vara superless innan jag är klar, kommer jag att svettas av ångest inför kön framför mig? Ja, allt detta måste vara något sjukligt behov som många med mig verkar ha -varje jul.

Vår numera välbantade julmat är däremot nästan klar och i år är både urvalet och mängden strypt till … nästan ingenting eller bara till det delikataste. Behövde åtminstone inte stå i någon kö på glasbanken vilket jag är evigt tacksam min kära sambo som tog tag i den saken, utan minsta gnäll.

Vad kul det känns att sitta här och skriva dessa rader, två månader sedan sist förutom ett inlägg i november. Jag får verkligen hålla igen, tankarna bara snurrar och forsar inom mig, men nej … nu måste slutspurten komma för att fundera över vilken pizza jag ska välja. Som ni läser är det stora och viktiga beslut som ska tas här under lördagskvällen.

Nu skriver jag bara – En riktigt god jul till er alla som läser detta och den som inte gör det skickar jag mina juliga tankar till.

Ps. Har verkligen saknat er alla samtidigt som jag måste erkänna att inte alltför mycket tid har ägnats kring någon av mina sidor under en lång period – men har ”tjuvläst” lite hos er mellan varven och tror att jag är ganska uppdaterad och har relativt bra koll. Nåja, lite i alla fall. Kram på er och var rädda om er och varandra i vintermörkret.

10 svar på “Det är nu det är dags …”

 1. Här blir det pizza och rött i dag. Orkar inte tänka på julmat ens…

  Passar på att önskar dig en god fortsättning! Trevligt med ett livstecken. Jag brukar titta in lite då och då för att kolla…

  1. Det var inte fel med rött och pizza,gick ner hos oss också. Julmaten portionerade jag ut innan vi åkte ner till Östergötland. Jag har läst hoss dig också mellan varven, kommer inte riktigt igång här – får se om jag får nya krafter 2013. =)

 2. Kul med ett inlägg och en julhälsning från dig! Du verkar inte heller saknat bloggen alltför mycket ser jag. Känner igen det från min bloggpaus. Tänk vad man helt plöstligt hinner med – när man har några extra timmar till förfogande som helt plötsligt kan ägnas… åt val av pizza till exempel.
  Ja varför bor vi egentligen i detta land?! Kan man ju fråga sig när man läser ditt inlägg. Det är ju lika svinkallt som ifjol hos dig. Hör är det visserligen varmare – kring minus fyra – men detta snöelände (upp till 80 cm) står mig rakt upp i halsen. Å det snöar än…
  Men ha nu en sådan jul som du vill ha och förtjänar:-)

  1. Nej, vi behöver verkligen våra pauser lite då och då även om det inte blivit så många förrän nu sedan jag började för några år sedan.

   Det är verkligen kallt och så var det nog i fjol också men inte lika tidigt, åtminstone inte mängden snö vid jul. Läste i tidningen att det var rekord på snötippen här i Luleå.

   Ja, jag hoppas att jag får en bra jul … kanske lite mer än jag förtjänar. =)

  1. Vad kul att du tycker det och jag önskar dig detsamma, ska även kika in en sväng och se vad som hänt sedan sist, mycket misstänker jag.

   1. Det *lullar på* i bloggvärlden :) Så länge det är kul och GER kraft så blir det, får det vara, så!
    Jag twittrar inte så mycket. Läser mest. När jag känner för det! Anledningen till att det syns när jag kommenterar brukar vara att det är en wordpress-blogg o jag inte`har konto där, men då fungerar twitter ;) Alla sätt ät bra?
    Tack för att du hälsade på :))
    Önskar dig en skön kväll före doppareda’n!

    1. Visst är alla sätt bra (nästan) och det verkar i sådana fall att det hänt en del sedan jag var mer aktiv. Speciellt less är jag att kalla mig själv för bildgatan när jag kommenterar, gillar mitt namn utan smeknamn. =)

Tycker om din kommentar