Det är nu …

man (jag) ska sammanfatta året och göra reflektioner över det som varit. Ge nyårslöften som jag ändå inte kommer att hålla eftersom de flesta sådana handlar om förändringar som är så fruktansvärt tråkiga, jobbiga och svåra. Nej, jag tänker varken göra någon lång återspegling av det som varit och inte ett nyårslöfte ska komma från mina läppar – här kommer det bara ut hostattacker.

Kan åtminstone konstatera att jag klarat av i snitt ett inlägg/dag det här året (och några till) trots att jag endast skrivit ett i november och med denna, två i december. Det var väl det enda målet som klarades av på bloggen i år (och det enda som jag inte trumpetade ut, kanske därför), men det spelar faktiskt ingen roll, trots vad som skrevs i ett inlägg den 1 januari 2012. – Jag är nog helt galen ... – och visst var (är) jag galen. Foton till samtliga teman har jag .. tror jag. Däremot så försvann inspirationen och kreativiteten, har förstått att jag inte kan styras av vad andra vill att jag ska fota, inte i den mängden som det här temat krävde. En stor applåd och beundran till alla som lyckats och klarat av att lägga ut 365 + 1 foton samt 50 egna (totalt 416 inlägg). jag klarade av totalt 403 inlägg under hela året och då menar jag samtliga, både med och utan olika fototeman.

Lite kort 2012, året började inte bra och jag vet inte om jag överhuvudtaget kan komma på någon riktig höjdare … alltså ett ganska normalt år, förutom allt ledsamt som också skedde 2012 och som jag klarar mig förutan 2013.

En bildsymbolik över 2012. Det finns en bild från varje månad, men det är egentligen inte det som är poängen utan mer mina egna konstiga tankar och symboliken i varje bild – finns bara i mitt huvud och jag tänker inte berätta mer.

Symbolik över 2012

Det nyårslöfte jag åtminstone kan lova är att jag inte ska lova (eller hota) något mer än att jag kommer tillbaka när jag känner för det och ibland kanske med ketchupeffekten medan andra perioder blir lika rofyllda och stillsamma som på kyrkogården, inget händer.

En sak till som jag kan lova är att jag kommer att vara på samma ställe när 2012 går över till 2013 som jag var när 2011 blev 2012 – i Linköping.

Nu skriver jag ett gott nytt år till dig som råkar läsa och själv fick jag just nu lite rester serverat – vinet som blev över vid matlagningen. =) Sambo står och tillagar det av varmrätten som går att förbereda. Nu är snart allt fixat och klart, gillar inte att stressa i slutet och gästerna ska inte behöva vänta.

12 svar på “Det är nu …”

 1. En bildkavalkad är en sammanfattning god nog att avsluta 2012 och inleda 2013. Här finns en portvinssås som nog kommer att uppskattas mer i dag…

  God fortsättnig!

 2. Tack för din kommentar.
  Om det ändå varit en förkylning så hade jag snorat bort allt det onda som gnager i bröstet på mig idag.
  Vem har sagt att det ska vara lätt att vara mamma….suck
  man vill ju sina barn bara det allra bästa…

  God fortsättning.

  1. Det har du absolut rätt i och den som påstått det har absolut aldrig varit mamma (eller pappa). Jag förstår (även om jag inte vet) och många suckar kan det komma genom ens liv. Kramar till dig.

 3. Uppskattar alltid när jag ser ett nytt inlägg här hos dig, dessutom med ursnygg ny headet och min favo färg orange. Inte att prata som ditt fina bildgalleri för 2012.
  Vi har ju båda haft ett minst sagt ”konstigt” 2012, så 2013 kan ju egentligen bara bli bättre – eller mindre ”normal” som du skrev.
  Blogga betyder en hel del, men det ska vara roligt. Är det inte det så ska man låta bli. Bloggandet ska aldrig bli en tvång, då blir allt bara fel!
  Om du är i Linköping så har du ju flugit över huvudstaden och kunnat konstatera att det är grått, grått, grått här. Inget upplyftande precis, bäst att hålla sig inne och surpla i sig de flytande matresterna;-)
  Önskar dig ett riktigt, riktigt gott 2013. Inga fler sjukdomar eller annat elände. För visst ska man önska andra det man önskar sig själv;-)
  Kram!

  1. Kul att du gillar min header men eftersom den är en nyårsheader i detta tillstånd så lär den inte bli långvarig. =)

   Även kul att du gillar bildkollaget, du kanske också tolkat lite – tänker att du också är lite konstig. =)

   Ja, 2013 borde bara bli bättre.

   Jag såg vädret över huvudstaden och inte gjorde det mig speciellt glad, men så har det nog varit med vädret över hela Sverige – även om vi inte har haft slask i Luleå, har visst det för tillfället.

 4. ÄNTLIGEN ett livstecken från dig vännen…
  och då får jag ju passa på att önska dig å gubben ett gott slut och
  ett ännu mera GOTT NYTT ÅR…

  Ska snart börja koka och reducera en rödvinssås och då kommer det säkert att slinka ned ett glas till Rantamor också…

  Tjingelin och Rantamors nyårskram.

  1. Ja, ibland måste jag ge några livstecken för att inte bli helt bortglömd – tror nog att jag också får lusten tillbaka.

Tycker om din kommentar