Dag ett 2013 …

och jag har fortfarande inte känt den där stora förändringen som ska ske vid varje nytt år. Igår fick jag lära mig att nyårslöften kommer från det stora landet i väster, misstänkte nog det med tanke på hur det oftast slutar.

blomman ...

Några skillnader som jag uppmärksammat från dagen igår (2012) och dagen idag (2013) är att:

– allt har gått mycket långsammare.
– sovit betydligt längre än normalt.
– varit betydligt mer tystlåten.
– rört mig mycket mindre, har knappt rört mig alls.
– maten har inte varit lika delikat
.- slemmet i bröstet har ändrat färdriktning – uppåt.
– I går 66,66% som var halvkrassliga – idag 100%, av hushållet.

Ja, det var väl de förändringar jag lagt märke till under dag ett. Ett bra eller dåligt tecken inför de resterande 364 dagarna? Med tanke på att mitt huvud redan varit ganska täppt mellan varven, så borde jag kanske bli bekymrad över färdriktningen på bröstslemmet. Eller är det kanske ni som borde bli oroliga över vad som kan komma ut här, samtidigt som ni har ett val medan jag måste umgås med min hjärna dagligen. Sedan hoppas jag verkligen att gårdagens gäster inte hamnar i samma slamdilemma som oss, ingen dilemma alls.

En förändring här på bloggen är att lägga nästan alla mina länkar under -Besök jag brukar göra – som privata. Varför? Därför att många av dem har slutat, gör uppehåll och en stor del av dem är sådana som besökts genom alla fototeman och jag vet inte hur det blir i fortsättningen eller hur de jobbar numera. Återkommer om det, mina tankar alltså … innan det eventuellt blivit alltför snurrigt.

Sju kvar och det borde vara enkelt att börja från scratch med mina skrivande ”gamlingar”  samt min fotokompis IRL. Därför kör jag på detta för tillfället och många av övriga ”gamlingar” kommer säkert att bli synliga igen. Jag har redan fler skribenter i åtanke men börjar så smått och fotobloggarna tar jag allteftersom mitt eget fotande och eventuellt något temadeltagande kommer igång.

Ps. Bilden har ingen koppling till texten förutom att den visas i samma inlägg – om någon tror något annat så är det helt fel.

Vit text på svart bakgrund – inte det bästa, men … det blir så ett tag.

10 svar på “Dag ett 2013 …”

 1. Hej kära du.
  Och TUSEN tack för dina komentarer hos mig (va fan ska det stavas med två m kommentarer jojo minsann nu lyste det inget rött under ordet tänk att man inte ens får stava som man vill)….
  Inte nog med att jag känner min lessen å låg….min riktiga dator har kraschat också,
  den bara somnade in på nyårsdagen,
  nu har jag dammat fram den gamla Acern som fortfarande funkar men är rätt seg, och saknar mitt bildgalleri. Men på måndag ska vi åka ned till sonen och han brukar kunna väcka sådana där insomnade datorer om den nu inte har lagt av för alltid.

  Jag är ju inte så himlans teknisk när det gäller just datorer, är som med bilen, den SKA BARA funka när jag sätter mig i ratten eller bakom tangentbordet.

  Ja det är inte lätt att vara mamma alltid, man vill slitas mitt itu när någon/något vill ens unge illa och man inte kan påverka så mycket.
  Men vi kan ju finnas till och här.
  Det illa är bara att man lastar så mycket på sig så att nattsömnen bara inte infinner sig, somnar en kvart och vaknar svettig och med mardrömmar och spöken i huvudet.
  Vilket gör att jag blir irriterad och trött och utan energi, men jag tog en långpromenad alldeles ensam idag och det känds bra.
  Finaste Rantafar finns ju hela tiden där och jag vet att han också lider men han kan som bemästra det bättre.
  Nej jag ska rycka upp mig, med så många kramar som jag fått på min blogg så ska jag absolut komma tillbaka, jag lovar.

  Jasså ni är i den södra änden av Sverige ännu, förstår att det är lite mera mindre vinter där. Men nu hoppas jag att du kryar på dig å att slemhelge försvinner ur ditt bröst.

  Tjingelingen från Rantamor.

  1. Nej mammarollen är verkligen inte det enklaste. Här hemma är det jag som sköter allt vad gäller datorer och andra kontorstekniska prylar trots att jag haren riktigt klurig tekniker hemma, men datorintresset är betydligt svagare än mitt. =)

 2. Jag är inte så mycket för stora löften i samband med en dag. Bättre att de kommer fram genom noggrann eftertanke.

  Önskar en bra fortsättning på 2013!

  1. Nej, håller med dig men själv är jag inte en person som noggrant överväger allt heller. =)

   Detsamma till dig.

 3. Först måste jag sej att jag gillar din vita text mot den svarta bakgrunden.Sen hoppas jag att det nya året blir lika färgsprakande som din bild. Läser dina inlägg med samma intresse men har inte alltid kommenterat. Har själv det lite jobbigt privat men försöker att lägga in bilder då det är det mesta som är kul just nu. Känner också att det absolut inte måste vara ett tvång både med inlägg och kommentarer. Det bästa är ändå att fota och ev. redigera bilderna. Sen om någon gillar bilderna är det lite grädde på moset.Hoppas att vi fortsätter att ha kontakt om jag finns med bland ”gamlingarna”. Hoppas du kryar på dig och ha en bra fortsättning på det nya året.Kram.

  1. Det skulle jag också önska, färgsprakande år – bara det är positiva färger. Självklart är du med.

   Inte kul att du har det jobbigt just nu, vet inte vad som händer hos vissa just nu.

   Jag har ju även kommit av mig med fotandet men det kommer tillbaka, vill jag åtminstone tro.

 4. Än en gång – jag älskar din nya design. Å om den – designen alltså – är en följd av slemmet som rör sig uppåt så kan jag bara säga – fine with me;-)
  Målningen eller om det är ett perfekt redigerat foto – är kanoooon. Surrealistiskt = gillas:-)
  Tack för att jag är kvar på din lista på sju bloggar som du besöker, dessa borde du hinna med tycker jag!
  Ser att du också har fastnat för Eva, det har jag också gjort. För ett halvt år sedan kommenterade hon hos mig och sedan dess är jag (och hon) fast. Sådan tycker jag är så himla kul.
  Nu hoppas jag att din förkylning ger med sig. Har flera kollegor som har hållit på i över två månader. Läkarna säger att det är en virus som går, vilket ju är ingen tröst direkt.
  Nu önskar jag dig ett fint och berikande nytt (blogg-)år!

  1. Det är ju kul men som jag skrev tidigare, en ny måste ju till innan månaden är slut. Grunden är ett foto – de två blommorna. Sedan har jag fixat bakgrunden och lagt till nya lager med penseln och raketer samt istapparna.

   Låter ju verkligen som att jag har något att se fram mot – två månader … hmmm.

   Eva (inte min fotokompis) lärde jag ”känna” via 365 så något positivt har det ju gett mig, även om jag nu valde hennes skrivande blogg, inte bloggen som skriver utan hon. =)

   Att du skulle vara kvar är väl ganska självklart, hade ju inte fungerat annars.

   Känner redan att jag inte har några ”måsten” utan nu är det bara fritt fram – hahaha som att jag inte haft det tidigare.

 5. Tack och jag vet inte vad det är med mig, årsskiften och förkylningar – något har vi åtminstone gemensamt.

Tycker om din kommentar