Som fönstertittare har jag …

och kameran påbörjat vårt gemensamma 2013.

Kråkan på taket

Alla foton oavsett kamera har tagits genom ett fönster, där vi befunnit oss på den varmare sidan. Att vi har gott om diverse flugfän kring vårt hus har jag skrivit om tidigare, det varierar beroende på årstid, vintertid -kråkor, sommartid -måsar. Den här lilla ”stackaren” som inte blev inbjuden till vår varma boning ser ganska ensam ut på taket till en av de två kyrkor som finns i närheten. H*n verkar invänta en värmande invit med bedjande hållning, men icke säger den mindre frusne varelsen (jag).

Jag hoppas att temperaturen inte sjunker mer och att solen får finnas kvar till morgondagen, då tänkte jag och min kamera ta oss ut till den andra sidan av fönstret för fotograferande, vill sambo följa med så är det ett plus men tänker inte tvinga honom. Om inte, så får jag väl fortsätta att lägga ut fler fönstertittarbilder och invänta bättre tider – för de kommer och förhoppningsvis under helgerna.

Visste ni?

Alvedon – mot värk och feber genom hela livet … hur kul låter det? Men så påstår de på TV och då har jag varit tvungen att prova det under en tid. Visst hjälper det, men måste jag fortsätta hela livet trots att värken går över?

Dagens myt och fakta: 
Myt: Norrlänningar är lata bidragstagare
Fakta: Det krävs flit för att fylla i alla stödansökningar

Ps. Jag lovar – är varken onykter eller blivit intagen på hospitalet. Bara hemma och ser en thriller som inte behöver ständig uppsyn. En sak däremot som många inte verkar veta är att norrlänningar är i princip nästan allt ovanför Stockholm …  Norrland är inget landskap – nyttigt vetande.

8 svar på “Som fönstertittare har jag …”

 1. Vad är sträl för någonting;-)
  Glömde ju säga att om du vill köpa Rantamors fotostudio så finns det hos (favon) Kjell & Co.

  PS. Har ingen astma och är bara allergisk mot räkor, så Ipren överväger ”nackdelarna” med Alvedon. Ärligt talat så undviker jag båda om jag kan. DS

  1. Hahaha … kan man inte stava så kan man inte – strålen skulle det stå. =)

   Tack för den upplysningen, nu vet jag vem som ska få besök av mig i veckan. Nu är ju vår butik inte så stor, men de verkar ju ändå ha allt när man frågar – vips in i lagret och lika vips tillbaka med rätt produkt.

   Jag har ju ”aldrig” ätit värktabletter tidigare men försökte ha det hemma i fall att och när jag köpt till sonen så kom den kommentaren. Men nog är Iprenreklamen bättre? Har då varit så tidigare.

 2. Alltså jag trodde ju att du befann dig i huvudstaden just nu – eller åtminstone i närheten av den. Måste ha missuppfattat det hela. Men skitsamma – denna stackars fågel skulle kunna sitta därute här hemma hos mig, men han föredrog uppenbarligen att vara ett motiv för din kamera. Smrt pippi;-)
  ASG åt de flitiga norlänningar som får fylla in alla ansökningar när det är älgjakt;-)
  Å vad gäller Alvedon så kan jag tala om att jag bytt till Ipren;-)
  Kul att du är tillbaka med dessa underfundiga inlägg som vem som helst kan tolka på sit ”konstiga” sätt.
  Å du – medge att du har intagit åtminstone en/två vinare;-)

  1. Huvustaden åkte jag förbi i tisdags, en snabbis.

   Ipren övergav jag när min yngsta berättade att de inte är bra för astmatiker och allergiker, sedan dess har det blivit som de säger …

   Nej, jag erkänner inte – endast en San Miquel till maten och sedan vatten, om det inte var något konstigt där för strälen har betett sig konstigt hela dagen.

 3. **ler**
  kan tro att jag också bor i Norrland fast jag kollar på västerbottennytt på tv…
  kollar också oddaset och uuttiset (stavar visst hela tiden galet för det lyser så rött så rött under mina ord…)
  om jag skriver puppa då lyser det minsann inte rött, så just puppa kan man tydligen skriva om det är rätt stavat…fölåt jag ville bara pröva om det var giltigt…
  nu har jag sett Cornelius filmen, lite sorglig men med mycket bra musik som kommer att ge ännu mera eftertanke när jag lyssnar på hans skiva nästa gång.

  Tjingelingen i ”norrland” nu har vi -20 igen ikväll…burrrrr, tur vi har bastun att värma oss i…..

  1. Du bor i Västerbotten som ligger i Norrland =) Är det därför du skriver så roligt i din blogg – för att slippa de röda strecken.

   Jag har slötittat hela kvällen samtidigt som jag skrivit och läst. Missade Cornelius, får se någon repris senare och så finns det ju SVTplay. Det första du skrev kan jag hoppa över, förstår inte ett jota men faktiskt brukar jag titta när det är textat.

   Vi har fortfarande -11.

 4. Svårt det där för folk söder om Gävle att förstå Sveriges geografi.
  Vadå Norrland – och Norrlänningar…………?
  OK tillsammans med Götaland och Svealand,
  Men inte Lund, Vänersborg och Norrland.

Tycker om din kommentar