Framåt, nu och då …

har vi många tankar kring. Ska vi leva nu, se framtiden eller minnas?

Fönster

Ja,jag tänkte på de här hur vi skriver om de tre tidsperspektiven ovan. Vi ska inte titta bakåt, vi ska leva i nuet, vi ska se framtiden, ha tydliga mål. Allt det där bryr jag mig inte i, utan jag skriver precis det jag vill och det som  kommer ur mig – som nog de flesta redan har märkt.

Ingen röd tråd och inget tema i min blogg. Ingen ska känna sig riktigt säker på vad som komma ska och ingen ska veta vad ämnet är för dagen – inte ens jag och ofta är det inte ens ett ämne, utan bara ord bildade till meningar som i slutändan ger någon typ av sammanhang,, men inte ens det är självklart.

Att få ”svamla” på här är viktigt, dagarna har alldeles tillräckligt med måsten och seriöst tänkande, samtidigt som jag även tycker om det samhälleliga skrivandet. Jag känner det mer nu när jag varit borta härifrån under en längre tid, mycket att ta igen och knapprandet bara flödar. Här är inte prestationskraven så höga och mina fel och brister kan jag bjuda på, utan att fundera alltför mycket.

Därför blir det mer av minnenas blogg, nutidens händelser och eventuella framtida planeringar både genom bild och ord. Jag har ju lite svårt för att någon annan ska bestämma över vad jag gör med min fritid och hur jag använder mina intressen, vilket ibland gör det svårt att delta i alltför många fototeman. Däremot ska jag haka på så fort det passar mig och jag känner – kul.  Kan berätta att jag har ett eget hemligt projekt för det här året och klaras det av så kommer jag garanterat att basunera ut det över hela … Men blir det ett misslyckande kommer mitt tangentbord att beläggas med knapperförbud till faran är över.

Fjolårets ”hemliga” klarade jag galant, men det jag föresatte mig inför vittnen, det kördes i botten och får ligga kvar där, trots min sturskhet i början av 2012.  Som slutsats av det kan jag skriva – skriva är silver men tiga är guld.

Den här bilden får symbolisera de tre orden och om du tittar ordentligt så kanske du anar hur jag tänker. Bilden är fotad i Öjeby kyrkstad (utanför Piteå) i höstas.

Sagt om tiden
Jag äter inte ekologiskt odlad mat.
I min ålder behövs alla konserveringsmedel man kan få.

-George  Burns-

Ps. När det här publiceras sover jag säkert och vad söndagen har i beredskap vet jag inget om ännu.

4 svar på “Framåt, nu och då …”

 1. Funderingar på tid. Ja, det hade jag också :) Det måste ligga i tiden ;)
  Jag gillar dina funderingar, dina reflektioner . Om att det här är din plats och inga måsten regerar. Skönt! Och delta i teman när det är kul. Vi kan inte ha prestationskrav överallt. Sunt!
  Önskar dig en skön dag!

  1. Funderar mycket men det vore bättre om jag lika ofta kom till handling. Teman är roliga när de passar annars funderar jag för mycket. =)

 2. Trots att du är betydligt ”djupare” än jag med dina inlägg så har vi en massa gemensamt. Vi gillar att svamla:-) Vad gäller fototeman har vi samma tankebanor. Det är ju så lätt att ”ledas” af teman andra har lagt ut. Vilket jobb de gör! Men det är alldeles för ”lätt” för mig. Vill gärna utmana mig själv att engagera de två små grå däruppe.
  Dina hemligheter – ja, de lär nog förbli hemliga tills du avslöjar dom, å då är de ju inte hemlisar längre;-)
  Det där med tidsperspektiv har jag, som du vet lite svårare för. Planering och mål är inte min styrka direkt och har aldrig varit. Ser också sällan tillbaka – det är ju historia som bästa vännen N lärde mig. Så rätt, så rätt!

  Svar: Insekterna är ca 20-30 cm långa, 15 cm breda och lika höga.

  1. Det har du verkligen sant i -svammelfia (ibland och helst här) det är jag det, även om jag inte heter Fia.

   Precis, ingen hemlighet om jag avslöjar den. =)

   Planering måste jag ha med tanke på mina arbeten och siffror som måste gå ihop både då, nu och framöver. =)

   Storleken var bra, om jag inte kan åstadkomma något i sommar så återkommer jag garanterat, vill ha något sådant.

Tycker om din kommentar