Tidigare under dagen …

lyste solen, snön glittrade och temperaturen runt -7, med andra ord ett helt perfekt uteväder. Ska kanske tillägga … i Luleå.

Sagt och gjort jag bestämde mig för att följa med sambo på ett snabbjobb i Kalix, inte för att jobba utan för att fota lite längs Kalix vackra älv.

Till ungefär fem mil norr om Luleå såg vädret verkligen lovande ut …

Utanför Töre

Men…

Vid golfbanan i Kalix ...

 

sedan tog det helt stopp och älven var försvunnen … i dimman.

Efter jobbet var slutfört bestämde vi oss för att ta en sväng ännu mer norrut och närmare bestämt till ön och stugan, bra att kolla så att ön inte försvunnit och att stugan står som vi lämnade den.

Ute på ön

Det hade hunnit bli riktigt mörkt men det var precis så orört som vi hade önskat,  inte mer än några djurspår som beträtt marken, som läget ska vara under vinterhalvåret.

En sak finns det då gemensamt i alla tre kommuner – det är vitt och vinter.

Eftersom jag nu tagit fram kameran igen så bestämde jag mig också för att vara med i två teman som passar med dagens fotande.

Hos Marit med helgbilden.
Kategori | Helgbilden | Helgbilderna | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Samt hos Helena och fototrissen som har det återkommende temat – här och nu.
Kategori | Fototriss | Här och nu | hos Bildgatan
Mer fototrissare i veckan hittar du här >>>

Dagens paradis och helvete

I paradiset är:
Fransmännen kockar
Engelsmännen poliser
Tyskarna mekaniker
Italienarna älskare
Schweizarna bankirer

I helvetet är:
Engelsmännen kockar
Tyskarna poliser
Fransmännen mekaniker
Schweizarna älskare
Italienarna kankirer

20 svar på “Tidigare under dagen …”

 1. Hade du stannat i Luleåtrakten skulle du ha haft sol hela dagen. Men då hade du inte kunnat bjuda oss på den fina dimbilden – eller den trolska skogsbilden.
  Fina bilder alla tre!!

  Testar att kommentera på detta sätt eftersom jag misslyckas totalt på andra sätt. Hamnar i spamkorgen??

 2. Så där. Så ska en vinter se ut! Att den inte kan göra det då. Hela tiden. Vit och vacker. Nåja, förresten, mittenbilden är ju dimmig … inte idealiskt, men det var väl för att du skulle få till den bästa bilden ;) Den blir trissens favorit och min helgbild hos dig!

 3. Hade du stannat i Luleåtrakten skulle du ha haft sol hela dagen. Men då hade du inte kunnat bjuda oss på den fina dimbilden – eller den trolska skogsbilden.
  Fina bilder alla tre!!

 4. Hade du stannat i Luleåtrakten så hade solen lyst på dig hela dagen. Men då hade du inte kunnat bjuda oss på den vackra dimbilden – eller den trolska mörkerbilden…..

 5. Det är nog inte så stor skillnad mellan norr och nollåtta just nu. Ettan är lagom suddig för att förtränga, tvåan är sagolik och spöklik på samma gång. Åsså har vi trean – min absoluta favo. Den blåa bakgrunden är ju bara så häftig!
  Åsså asg för paradiset och helvetet:-)))

  1. Lite skillnad är det nog, jag har ju nyligen åkt förbi 08 så visst finns det skillnad även om ni också hade en del snö.

   Vad lustigt två kommentarer och bild nummer tre är den som jag … inte min favorit.

   Hoppas bara att du inte berättar för maken … det där om engelsmännen som kockar. =)

  1. Tack och dimmiga bilder tycker jag själv om, trean var jag själv tveksam till när min ”riktiga” blixt inte fungerar så jag fick använda kamerans automatiska och det är verkligen inte det ultimata – men man tager vad man haver som någon sa en gång, men i ett annat sammanhang.

   1. Min kommentar tas visst inte emot av wordpress… Testar en sista gång – som svar denna gång….

    Hade du stannat i Luleåtrakten skulle du ha haft sol hela dagen. Men då hade du inte kunnat bjuda oss på den fina dimbilden – eller den trolska skogsbilden.
    Fina bilder alla tre!!

Tycker om din kommentar