Bildbevis …

men kanske inte av den karaktären som förväntades. Men en hockeymatch har väl alla sett någon gång (åtminstone på TV) och ingen ny utrustning eller på något sätt andra regler var det i denna match, en antal hormonstinna grabbar som jagade en puck med lite gruff mellan varven. Med andra ord intet nytt under solen, men kul var det.

Med en älskling (jag lär mig =) ) som har sina rötter i Haparandatrakten och numera med stuga i samma kommun så var det ganska självklart att vi skulle gå och se matchen mellan Asplöven (Haparandas stolthet) och Oskarshamn när den skulle utspelas några meter från vår bostad i Luleå. Sagt och gjort med svåger och hans sambo, en kort promenad till kvällens aktivitet.

Roffan (min svåger) ville att vi skulle gå dit redan vid 18:30 men jag tänkte, -menade att det kan väl inte vara några problem med att få en bra sittplats och sitta en halvtimme där och vänta, -Hur många kommer att gå och se en match mellan Asplöven och Oskarshamnn i allsvenskan? Det var just där min intuition kom fram – 5 016 åskådare, hahaha. Vem hade kunnat ana det? Alla, utom jag tydligen. Visst fanns det gott om sittplatser men kanske inte de bästa. Vilket gör att bilderna också blir lite därefter, lite bakom … stängslet.

Nåja, indansande kom de i alla fall.

hockey (1)

 

Jag brukar sällan komma ihåg att fråga vilket lag det är jag hejar på … de vita eller de svarta exempelvis. Gjorde jag även nu, så … Nu hejade jag på de svarta, även om någon skulle kunna tro något annat. Men dansa i neonen kunde de oavsett färg.

Sedan var det dags för uppställning, hade fortfarande inte frågat vilka jag hejade på.

hockey 10

 

Nu någonstans så frågade jag, och insåg att jag kanske koncentrerat mig på fel spelare från början. När spelet väl är igång spelar det ju inte så stor roll, blir ju en salig blandning av  alla färger någonstans efter att pucken landat på isen för första gången.

Många var det i alla fall som kommit för att se den allsvenska matchen, jag har nog klart underskattat intresset för hockey i Norrbotten.

hockey-8

 

Till och med Stureplansgrabbarna fanns på plats.

hockey-7

 

Även de som skulle stå upp för Luleå … men hur många gjorde det? Lätträknade, trots att dagens speaker tackade Luleå hockey ett otal gånger för deras fina samarbete med Asplöven.

hockey (2)

 

En ofta återkommande rumpstil har jag åtminstone uppsnappat på de hockeymatcher jag sett genom åren, och de är inte få med tanke på familjens hockeyutövande. hockey (3)

Närkontakt av fjärde graden och det här verkar nästan farligare än till och med UFC, funderar också över de två spelarna som finns där under någonstans –  rena ormgropen.

hockey-9

 

Det var nog efter den här handpåläggningen som matchen vände …

hockey (6)

 

Jaaaaa, ett av målen fick jag med på bild …

hockey (4)

 

Och den här underbara supportern fick verkligen använda både sin röst, sina händer och alla sin glädje under kvällen och kunde återvända hem till Haparanda med en stor glädje.

hockey (5)

 

Eftersom slutresultatet blev  …

hockey-6-5

 

Men idag är det historia och just nu 5-1 mot Djurgården, i underläge. Nej, håll er till Luleå och inte till 08.

Ps. Apropå hockey så har jag upptäckt att någon glömde bilen här utanför efter gårdagens hockeymatch, Luleå-Växjö. Blev nog mer än en en öl för mycket.

Apropå öl så kan jag rekommendera gårdagens vin – Farnese Colline Teramane . 2367-01. En klar favorit i fortsättningen, den italienaren går inte av för hackor. Nu är ju smaken delad liksom baken, och dricker du inte rött så rekommenderar jag det inte och dricker du inte alkohol så rekommenderar jag det ännu mindre.

2 svar på “Bildbevis …”

 1. Tycker din bildserie är förvånansvärt ”kunnig” med tanke på ditt bristande intresse för sport(en). Du fokuserar – precis som jag – på väsentligheter i idrottssammanhang. Bra Margareta.
  Med detta sagt tänker jag mest på de indansande spelarna. Det är ju bara i den stunden som de står rakt upp. Annars är de ju krökta och visar sina (feta och vadderade) bakdelar.
  Sturplansgänget innehöll åtminstone en snygging, bra fångat!
  Bilden på den glada damen är en höjdare.
  Åsså kommer vi till Djurgården – Asplöven 5-1. Himla otur detta, det blir ett himla liv imorgon på jobbet. DIF:are på mitt jobb blir bara stöddigare och stöddigare, speciellt då AIK huserar i botten av Elitserien.
  Tack för vintipset, nå’t för maken. Jag tål ju inte rött som du vet.

  PS. Din nya header är så otroligt cool att jag nästan undrar om du har en snarlik variant som jag kan köpa av dig. Min nuvarande, som 4U2 har gjort är ju lite till ålders om man säger så. DS.

 2. Så här mycket hockey har jag inte fått mig till livs sedan jag bodde i Södertälje och fejkade ett SSK-intresse för sakens skull ;)
  Gillar dina reflektioner! Inte så match-centrerade. Skönt. Tydligen kan man ha nöje på en match utan att involvera sig allt för mycket i spelet – om man skulle behöva!
  Gillar handpåläggningsbilden! *S* Men jag är väl miljöskadad ;)
  Följer med spänning din bloggs transformation – det händer lite subtila saker här hela tiden? Gillar nuvarande ”headern”!

Tycker om din kommentar