Allt handlar om fyrtal och kanske något ess …

Såg en av alla listor som florerar på webben, hos Beate, och det var länge sedan jag skrev någon lista överhuvudtaget så, tyckte att det kunde vara kul att göra en egen, med lite små ändringar i konceptet.  Men en sak följer jag – allt handlar om fyrtal.

Ett-fyrtal-hos-mig

Fyra jobb som jag haft
Eftersom större delen av mitt yrkesverksamma liv bestått av att vara pappervändare så får jag istället plocka upp några bollar ur träningsbyxorna genom ”sportarbeten” som kanske förvånar med tanke på mina sportsliga sammandrag här på bloggen.

 1. Har genomgått domarutbildning i fotboll
 2. Arbetat som korvgumma på fotbollsmatcher
 3. Arbetade med genomförandet av Davis Cup i Luleå 1997
 4. Suttit med i styrelsen för en bordtennisklubb

Fyra saker jag inte kan vara utan
förutom de självklara mina älskade nära och kära. Här är det svårt att komma med något nytt, utan att ljuga.

 1. Kameran med tillbehör
 2. Datorn
 3. Hjärttabletterna
 4. Mina djungeltofflor – men det går bra med … bara jag får ha något varmt på fötterna.

Fyra platser jag bott på
Då jag inte gjort några större utsvävningar, även om jag flyttat några gånger så blir svaren lite eljest.

 1. Där blommorna blommar
 2. Köpmännens gata
 3. Myggornas näste
 4. Mitt i världsarvet

Fyra tv-program jag älskar att titta på
Jag kan inte påstå att jag älskar något TV-program men några är ju mer eller mindre beroendeframkallande. Sitter mycket framför Tv:n men då oftast med datorn i knäet så jag vet sällan vad jag sett.

 1. Så mycket bättre, borde vara lite otippat då jag normalt inte är överförtjust i musikprogram men detta är bara … så mycket bättre.
 2. På spåret, tyckerom kombinationen av frågesport och Fredrik Lindström =), nu gillade jag det även med tidigare programledare.
 3. Vinterstudion, även om det blivit nästan noll i år.
 4. Ett nyhetsprogram om dagen är bra för …

Fyra platser jag semestrat på
och det måste väl också innebära något som står mig varmt om hjärtat av en eller annan anledning, platser med anknytning till människor jag tycker om, inget nytt under solen här heller.

 1. Ön
 2. Rakalj
 3. Los Christianos
 4. Hela underbara Norrbotten

Fyra webbsidor jag besöker dagligen
Bloggisarna tänker jag hoppa över, däremot så blir det …

 1. Min vän Eva som så smått påbörjat sin fotosida med hennes fina bilder.
 2. FB, för att där händer det något hela tiden och jag får mycket tips och tankar från alla vänner.
 3. Kadaza, min söksida för dittan och dattan och där får jag mina idéer till besök.
 4. Min egen blogg – den har jag som en av mina startsidor så den är oundviklig. =)

Fyra favoriträtter
Det går bara inte, jag är verkligen en människa som ändrar smak och favoriter efter både plats och själsligt tillstånd. Men visst … kanske inga rätter, men det räcker för mig.

 1. Säg Kalix löjrom och jag kommer
 2. Nyfångad sik från Torneälven som läggs i saltlag och sedan in i röken
 3. Att få sitta med kniven och skära i en torkad renstek
 4. Kräftor och skulle de vara lokala så …

Fyra saker jag vägrar att äta
Jag har verkligen mina hatobjekt och den som läst vet att ettan är ohotad och den listan skulle absolut med lätthet kunna göras lite längre.

 1. Semlor
 2. Anisbröd, eller munkar som andra kallar det
 3. Bruna bönor
 4. Lutfisk

Fyra ställen jag hellre skulle vara på just nu
Där måste jag fundera över fler än den självklara, men något ska de ha gemensamt, lite högre temperatur men behöver inte vara varmgrader däremot gärna runt nollsträcket och förutsättningen är att det är dagsljus och fotoväder. Nu idag går väl ettan och trean bort. 

 1. Ön
 2. Ett spa, med kroppen liggande i en bubblande jacuzzi
 3. På utflykt i länet
 4. Spanien kanske …

Fyra drömyrken
Om jag varit ung (yngre) och haft den kunskapen och tankarna jag har idag, samt under förutsättning att det minsta anlaget funnits, så ska jag nog kunna fundera ut fyra sysselsättningar som vore intressantare än andra. Men nu pratar vi drömyrken och inget som har med verkligheten att göra.

 1. Fotograf – inte helt otippat
 2. Konstnär, slöjdare – det är verkligen en dröm, och inget som jag överhuvudtaget funderat allvarligt på – men med en son som gått konstlinjen så blir jag så fascinerad varje gång han håller på med något, oavsett om det är en målning eller något annat kreativt.
 3. Glasblåsare, se ovan
 4. Diakon – skulle gissa, helt otippat.

Fyra favoritartister
Här blir det svårt, eftersom det aldrig funnits en idol i hela mitt liv, men visst gillar jag många artister och urvalet blir några som deltog i senaste säsongen av ”Så mycket bättre” Alla sju deltagarna gav mig en mer positiv syn på dem och några var nästan helt okända innan programmet (för mig), , men nu var det fyra.

 1. Magnus Uggla
 2. Miss Li
 3. Olle Ljungström
 4. Pugh Rogefeldt

 Fyra saker jag skulle göra om jag vann en miljon.
En miljon är snabbt avverkade om man vill och speciellt för mig med så många tekniska önskningar. Däremot så skulle det inte ske, kanske en liten dyrare önskepryl som jag inte har råd med just nu.  Fyra saker som … men då skulle kanske miljonen vara slut för jag vet absolut var de skulle hamna, men det låter jag vara oskrivet. En summa till mina barn, för att kanske förverkliga några bra idéer.  Här blev det inget fyrtal, men däremot är det ett riktigt ess om rätt siffror hamnar där blommorna blommar.

5 svar på “Allt handlar om fyrtal och kanske något ess …”

 1. För det första var det otippat att du tog dig an ”fyran”. För det andra fanns där många överraskningar, speciellt på jobbfronten. Det var totalt otippat, men ack så kul! Fotbollsdomare – här kan jag inte låta bli att skratta:-)
  Magnus Uggla är också en av mina favon. Antingen älskar man honom eller så tycker man att han är oduglig.
  Diakon var också helt otippat – nästan skrämmande;-)
  Vad gäller maten så är vi helt överens – undantag lutfisk som jag älskar.
  Kul att du tog upp fyran och 1 000 tack för länken!

  PS. EvaTrillian har också hittat hit. Hon verkar vara en otroligt trevlig bekantskap måste jag säga. Gillar hennes underfundiga blogg. DS.

 2. Det är spännande att läsa dessa egen-intervjuer med fyrtal :) Även här berättar inte någon mer än den vill, och det är skönt. Samtidigt får man en lite tydligare bild av vem den andre är (eller, kanske ibland, vill vara – vilket är höet ok)!
  Ler åt hur bestämd du är med listan över vad du vägrar äta :) Helt klart ska man hålla på vissa principer!
  Tycker om färgerna i din ”lek” i tidigare inlägget!
  Önskar dig en skön söndagkväll!
  http://provtyckningar.blogspot.se/

  1. Jag tycker också att det är lite kul och som du skriver så lämnar man (jag) ut det jag vill utan att klä av mig naken. Samtidigt har jag märkt att ju längre jag bloggat desto mer har jag yppat. I början var jag nog väldigt försiktig. Däremot så lämnar jag inte ut mina nära om de inte tillåter och egentligen började ju med tanke om … jag vet inte men började gjorde jag och det måste ju betyda att även skrivlusten finns där.

   Skulle nog aldrig skriva i mitt eget namn även om många av mina vänner IRL läser mellan varven. Jag är inte hemlig med min blogg till människor jag känner, men på något sätt är det ändå tryggt … konstigt … får nog fundera på det. =)

   1. Vilken trevlig och lite annorlunda lista. Alltid trevligt att få veta mer om bloggvänner. Sedan är det ju upp till var och en att avslöja hur mycket man vill.

    Jag inser att jag, precis som du, lämnar ut mer och mer av mig själv. Kanske dags att ta sig i kragen ;-)

    1. Tycker det är kul när det kommer fram saker man inte visste, eller anade även om det inte är några skandaler – de behåller jag för mig själv fortfarande.

     Så länge vi inte tar med andra till det intimaste och inte gör något vi måste ångra så tycker jag att det är helt ok samtidigt tycker jag att jag växer ju mer jag törs.

Tycker om din kommentar