Kära örebroare …

kommer ni säkert ihåg, men kommer ni ihåg var alla era foton är tagna? Tror faktiskt att med 100 % säkerhet finns minnet av platsen kvar, nåja kanske 90 %, för någon liten sten har säkert ramlat ur minnet utan att det ens gjorde ont, vilket betyder att jag inte ens märkte det. Tur för det, då jag hatar att slå i tårna och tyngdlagen säger att den borde ramlat på tårna när den faller ur minnet.

Laxede

-Denna plats glömmer jag aldrig – Laxede –

 

Något som också finns kvar däruppe är alla skyltar som fotats genom åren och idag fick jag en förfrågan från ett politiskt parti i Örebro – just det, Örebro av alla ställen. Kära örebroare, hette det en gång i tiden och det senaste dygnet har jag verkligen varit i dess närhet, tror till och med att det finns spöken i slottet.

Om jag tar det från början så sågs TV-programmet bygglov igår och de var i Örebro (eller om de skulle vara där nästa vecka). Då kom samtalet in på staden och sambo sa att, -vi kanske skulle åka dit någon gång när vi är tillsammans nere i Linköping (inte speciellt långt mellan, 13-14 mil) och jobbar. De har ju ett vackert slott (med spöken?) och sedan kanske vår bil vill söka sina rötter, eller platsen där vi hämtade och tog h*n till vårt hjärta. Nu kanske h*n inte får följa med, men jag har ju kameran och nu blir övergången smidig till nästa Örebrogrej. Klickade hem en ny blixt till kameran, och nu kan jag följa dess väg till Luleå, gissa var den befann sig när jag kikade? Just det, Örebro klockan 01:40.

utsikt från en fd örebroare

 -UTSIKT FRÅN EN FD ÖREBROARE, v55st ser du det stora M:et (M för margareta =)-

 

När jag sedan sent omsider läste min e-post så fick jag se att jag fått e-post från … Örebro. Det var en förfrågan från ett politiskt parti, den politiske sekreteraren funderade om de fick använda en av mina bilder (från bloggen) i en presentation där ämnet var att, för att citera, – införa lagen om valfrihet så att äldre människor i kommunen ska få mer att säga till om i sin vardag. Jag lovade att det var okej, trots att det var ”fel” parti, men förhoppningsvis till något bra (och ett skratt bland åhörarna)
Gissa vilken bild? (i länken kan du tjuvkika)

Detta glömmer jag däremot gärna, dagens väder.

Fönsterutsikten idag eller avsaknaden av utsikt

Utsikten från mitt kontorsfönster just nu – eller mer avsaknaden av utsikt.

Tänkte jag skulle lämna mitt bidrag till onsdagstemat idag och att det är fösta fotot som får symbolisera sådant jag aldrig glömmer när jag har min kamera med mig är kanske inte svårt att förstå. =)

Ps. Det är inte solen som skymtar i bakgrunden på sista bilden utan bara gatubelysningen.

Kategori | Onsdagstema | Oförglömligt| hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Birgittas Onsdagstema finner du fler som inte glömmer, men långsinta är vi inte.

 Ps2. Förresten så har jag en mycket omtänksam telefon, idag frågade den: – Vill du ha en dejt på lördag?

10 svar på “Kära örebroare …”

 1. Vad trevligt att få besök av sin gamla bloggis igen, de var inte igår:)
  Vi är väl inte fullt lika aktiva idag som vi var en gång när vi började vandra i bloggvärlden. Örebro .- ja stan vill nog ha ett besök av dig!!! Åk dit vet ja.

  Kramiz

 2. Jag har nog stenkoll på mina bilder. Till 99% i alla fall. Den bilden är verkligen bra och skulle kunna användas i många lägen!

  Storm i dag över mina trakter…

  Trevlig torsdag!

 3. Välkommen till Örebro får jag väl säga även om jag bor i småstaden intill dit jag flyttade när jag bytte arbetsplats från Linköping till Örebro. Slottet mitt i stadskärnan är fint :)
  Kul att besöka dig igen, länge sen sist. Cool färg på sida och cool header.
  Grattis till skyltförsäljningen – jättekul!!!

 4. Örebro. Örebro vill dig något? ;) Det är bara att fara dit och ta reda på vad :)
  Trevlig telefon DU har då?! Var det telefonen som ville dejta eller hade hen någon annan på lut? ;)
  Gillar dina bilder – som vanligt. Den här gången, kanske, mest den sista .. jag vet egentligen inte varför, men den tilltalar mig!

 5. Nu har jag läst inlägget tre gånger och är lika förvirrad. Men det är uppenbarligen inte Marit och ditt svar till henne får t o m mig att börja förstå… tror jag.
  Jag var helt säker på att du just befann dig i Örebro (en betydligt roligare stad än dess rykte kan jag säga)
  Alla dina bilder – speciell ditt eget M och den ”soliga” regnbilden är höjdarfoton!
  Liksom ettan som ser ut som valar.
  Ja åsså grattis till att det felaktiga partiet vill använda din bild med gamlingarna! Stort GRATTIS. Tänk att de kollar runt med sina robotar. Urkul ju – bara det inte var SD och att du tog betalt;-)

  1. Det är lite meningen … Nej det var inte SD då hade jag inte givit min tillåtelse, inte ens om de betalat. Tack för kommentaren om bilderna – den första gillar jag och de två andra är väl lite mer coola än bra. =)

 6. :) verkligen omtänksam telefon..
  Jag inbillar mig i alla fall att jag vet vart alla mina bilder är tagna men jag är inte säker på saken. Undrar vad Örebro vill dig egentligen? Du måste nog åka dit.

  1. Jag som aldrig ens varit dit, tror inte ens att jag passerat. Kör utan att passera Örebro har det nog tidigare stått i mina kartböcker, men nu kanske GPS:en hittat igen staden. =)

Tycker om din kommentar