Du är inbjuden, …

om du ser lockelsen i att tillbringa helgen i vår gäststuga här på ön, då är är du hjärtligt välkommen.

Gäststugan på ön

om det inte verkar så där varmt och mysigt så kan jag lova att inne i stugan är det betydligt varmare och skönare. Brasan brinner och sprakar för fullt och ”några” ljus håller stämningen på topp. Nyslungat är det också.

Nyslungat på altan

Här sitter vi nu och myser med nämnda brasa sprakande, men utan renskinnsfällen. Lite goda ostar, ett gott rött, utan att vara någon expert så tycker jag att smakerna gifter sig. =) Visst är det så man säger nuförtiden? Själv brukar jag säga att det är gott.

Vi funderade för några dagar sedan om vi skulle åka ut till ön och tillbringa helgen där för första gången i år, om vädret tillät och det gjorde det verkligen. Förhoppningsvis även i morgon.

Vi har ju vår ö i samma kommun som staden (var går gränsen för stad?)  Haparanda, Haparanda kommun, där statistiken säger att det är absolut sämst att bo i. Allt är bara dåligt, enligt statistiken, och idag i radioprogrammet Janson och Wester byggde de om staden med något Internetspel, vad jag fattade, med hjälp av en kille som jag misstänker är arbetskamrat med en av mina bloggvänner. Har jag rätt? Kul att lyssna på även om jag inte hörde klart, då jag var framme i Haparanda lite för tidigt, för att höra slutet.

Radio är något som aldrig lyssnas på annat än när det är fråga om bilkörning och varje gång tänker jag att nu ska jag börja … men kommer aldrig ihåg att slå på den hemma. Men nu ska jag … Hade jag varit hemma och börjat, så hade jag mailat och berättat vad som är fel med statistiken samt vad som fel med Haparanda, för  jag vet och jag har en stor del avlösningen. =) Sedan är ju inte Haparanda bara en stad längre utan de har något gemensamt med Tornio som blir tydligare och tydligare. Kan också tycka att det är så dåligt pålästa om de ska bygga om eller överhuvudtaget prata om en stad, jag är ju jävig men har stor förståelse eftersom det anas att programmet mer är ett humorprogram än något seriöst samhällsprogram. Visst har jag rätt?

Nej, nu ska jag se Skavlan och kika runt lite för det verkar som att det mobila går rätt ok för tillfället. En skön och framför allt roligt fredagskväll önskar jag till alla.

7 svar på “Du är inbjuden, …”

 1. Svar: Jag har en form med en damhäck liggandes kvar på jobbet, den kan du få. Herrhäcksformen kan jag tyvärr inte hjälpa dig med just nu, men vid Nordbygg 2014 kan jag skaffa fram ett komplett par åt dig.
  BetongGalleriet borde ha både och:-
  http://betonggalleriet.se/

 2. 1. Nej tack. Den gäststugan tar jag under våren eller tidig höst. Inte under vintern (burrrrr) inte under sommaren heller, då jag inte vill bli ihjälbiten av myggor.

  2. Skål tjejen! Jag tar vitt som du vet, men ”same difference” som maken brukar säga;-)

  3. Haparanda. Ja har ju aldrig varit där (längtar inte heller dit å det har då bara att göra med klimatet) så jag kan inte uttala mig om ”byn”. Men jag vet att där finns en (enda) rondell, där finns Ikea, där finns en stor parkeringsplats (vid Ikea alltså), där de flesta svenskar som har husbils och ska över till Suomi övernattar. Där finns visserligen även wifi. Källa: Rantamor.

  4. Minecraft heter ”spelet” du syftar på – antar jag. Å du – underskatta inte detta ”spel” som ett företag som heter Mojang har skapat. Bortsett ifrån att dessa ”ynglingar” har en årsomsättning på 590 miljoner kronor så har de verkligen fått genomslag. Bland annat i Fisksätra, Kista och många andra förorter/byar i vårt land. T o m i Nairobi i Kenya kan du tänka dig. Å japp, mitt företag är med – å inte bara på ett hörn, men vi sponsrar dom inte. Mojang killarna vill ha OSS med som ”verifiering” eller vad man ska säga. Vi -ja, inte jag då – men VDn har varit på föreläsningar överallt!

  5. Lyssnar aldrig på radio heller – förutom när jag kör bil. Å då är det Radio Stockholm som gäller. Så jag har ingen aning om vad dina ”lokalpatrioter” är för några.

  6. Skååååål:-)

  1. Jag väntade på det NEJ =) Vi har faktiskt inte speciellt mycket mygg här i stugan och inte i Luleå heller.

   Jag underskattar inte spelet men eftersom jag är totalt ointresserad av datorspel så lade jag inte namnet på minnet men när du skriver det så kommer jag ihåg. Hörde också det där med Fisksätra – intressant. De sade att han kom från svensk b …

   Programmet jag lyssnade på är inte lokalt utan det var nationellt och jag gillar ”grabbarna” som är programledare, inga grabbar i ålder men annars grabbroliga.

 3. Hade inte alls haft något emot att ta mig en liten avstickare till en mysig gäststuga och lite semester-känsla ;) Men en av oss bor ju lite avsides ;)
  Önskar dig en skön helg! En RIKTIGT skön helg!

    1. Jag tror att jag bor mest avsides av de flesta som jag besöker, helst här på ön. Sedan har jag ju Marit och Beppan i min geografiska närhet. =)

Tycker om din kommentar