Bollen ska bollas, rullas och gunga fram …

och en kort illustration över min helg här på ön.

Med hjälp av fem bilder på en boll som hängde ovan en bensinpump vid OKQ8 macken i Haparanda, kunde denna helg illustreras med foton som inte ens var planerade.

Skulle tro att jag överraskar lite genom att inte lägga upp vita snöiga bilder, hade god lust för det har verkligen varit vackert vitt idag efter gårdagens snöande. Finns fortfarande på ön, åker inte hem förrän tidig måndagmorgon. Först och främst gillar jag inte att köra i mörkret och sedan ville jag inte stressa iväg hem under dagsljuset, har verkligen njutit mentalt och vill egentligen inte åka hem.

Däremot har jag mått dåligt prylmässigt.
Igår i ett snöigt väder togs en promenad runt ön för att fota träd, av en viss orsak som inte har med detta inlägg att göra. Sagt och gjort, tror att jag fick till en hel del sköna bilder i yrvädret, men … när jag kom hem och skulle ladda ner foton, ingen reaktion från datorn. Provade att sätta in kortet i kamera  igen, men … inget hände förutom att kameran talade om att det inte fanns något minneskort när jag försökte fota. En närmare granskning av kortet visade klart och tydligt att det var trasigt,en liten bit är borta – shit! Nu funkar inte den ena kortbehållaren i kameran så mest troligt ligger den där biten och gömmer sig därinne.  Tappade även ett linsskydd på den resan,men återfann det när jag återvände och letade (djupt ner i ett av mina tidigare fotspår) – Puh!

Idag när jag skulle åka iväg studsade linsskyddet från objektivet.och när det plockades upp såg jag att UV-filtret satt fast i densamma, en gåta bara det med tanke på hur hårt fastskruvat det är. Nåja, jag skruvade fast det och vi åkte i väg en sväng till Finland, under bilfärden skulle jag putsa linsen lite och … det satt inte fast något glas i det som ska vara ett UV-filter -shit! Väl hemma kunde jag leta och fann glaset på golvet, men även en ring som ligger för att hålla fast glaset i gängan låg där, och det var delat – shit!

Varken mitt minneskort eller UV-filtret är några speciellt billiga småprylar, jämför jag med kameran är det helt klart billigt men jämför jag med … så är det inte billigt.

Därför kan jag skriva att min helg verkligen varit som bollens. Ljuvliga gungningar i harmoni och njutning, mellan varven riktiga djupdykningar som jag fortfarande inte kommit upp från (även om jag påstår att långvarig irritation inte finns i mitt huvud). Det har alltså gått fram och tillbaka, men mest fram.

Därför får de fem foton jag lagt ihop till ett bli mitt bidrag till:
Hos Marit med helgbilden.
Kategori | Helgbilden | Helgbilderna | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Ps. Jag har inte lyckats klura ut (nu har jag inte gjort några stora ansträngningar) hur jag lägger upp videor, utan att bädda in dem från någon annan domän, såsom Youtube, FB, och alla övriga sidor där du kan lägga upp filmer. Någon som vet hur jag kan göra för att bara infoga dem från datorn? I dagsläget har jag valt Youtube och det betyder att jag måste vara användare och först lägga upp dem där.

12 svar på “Bollen ska bollas, rullas och gunga fram …”

 1. Vilken fräck video du gjort! Jag har ingen aning. Har aldrig provat. Visst är det konstigt att när en sak går fel, så bara fortsätter oturen?! Murphys lag heter det visst…

 2. Attans med så många oturer på samma gång.
  Men det kan ju bara bli bättre sen.
  Mitt liv i helgen kan kanske också illustreras med bollen du visar. Uppblåst, upphängd och så helt tom. Vinter….sjuka!

 3. Mitt i allt det lediga, lugna, så var verkligen oturen framme hos dig. Onödigt mycket!
  Livet som en gummiboll. Jag kollade på klippet på Youtubes sida och såg att du hade fler. Gillar verkligen den brusande forsen! Den kunde ha varit längre ;) Ja, inte forsen alltså, men filmsnutten :)
  nu sitter jag här och är frukosthungrig men längtar efter våfflor. Rantamors fel! Skriva om sånt mitt i natten! ;))
  Ha en fantastisk tisdag, Magareta!

 4. Och du nå sådana filmer har jag inte kunskap att göra,
  alldeles för klen i huvudkontoret !!!
  Men våfflor kan jag steka, kom jag på, fan ska jag slänga igång en våffelsmet å ta fram järnet ???
  Näe Rantafar kanske får en överansträngd hjärtflimmer dådå….
  Väntar på ljuset. Eller kunde ju överraska postmannen…hahahaha

  Tjingelingen igen.

 5. Sitter här mittinatten igen å läser några bloggar, kom på att jag ju inte öppnat några bloggar i helgen. Har haft huset fullt, och ryggen full i onda värkar, och då menar jag inga förlossningsvärkar.
  Jag har pajat två minneskort, och som du så blev en bit kvar inne i kameran, men Rantafar lyckades pilla ut den till all lycka.
  Som du säger så är ju inte dessa kort så billiga så det blir lite grann retfullt.

  Oj klockan är 02.49 och grannen får sin morrontidning redan….snabba ryck,
  och kanske bäst att Rantamor går upp i övrebotten å vilar storkroppen liten stund till innan frukosten.

  Så härligt att ni kan vara ute på ön också vintertid, och nog kan ju vintern vara vacker….
  men jag behöver inte mera snö nu…
  Just nu vräker snön ner !!! Perkele !!!!

  Gonatt från Rantamor på Natthinnan. =) =)

 6. Attans vad trist när prylarna kraschar eller försvinner…
  Själv drabbades jag av att en hel excelfil bara försvann. Spårlöst borta.
  Kan inte begripa hur det kan ha hänt… Billigt om man jämför med ditt minneskort och UV-filter – men tar ändå några timmar att återskapa.

 7. Värst vad oflytet hopade sig för dig i helgen! Inget kul alls när prylarna strejkar och kraschar. Många många gånger har jag önskat att linsskyddet hängde fast i objektivet med en liten praktisk snodd. Tappar alltid bort det, stoppar det i någon ficka eller lägger det ifrån mig på ett ”säkert ställe” och vandrar vidare.

  Däremot fattar jag inte riktigt vitsen med minneskort, det har jag aldrig använt men jag antar att det är bra till något ;)

  Om videor vet jag inget men det är kul att kolla på din pendel.

  Antar att du återvänt till vardagslunken från ön nu men ha det gott där du är!

 8. Märkligt att det ofta blir flera saker som jäklas samtidigt, hoppas du fått ordning på dina saker nu. Kör försiktigt hem, kan tänka mig att det är mycket snörök ute på vägarna…

 9. Usch så många tråkigheter på en och samma gång! Det är bara att hoppas att oturen har gjort sitt för ett bra tag framåt och att du får ordning på din kamera igen.
  Kan ingenting om att göra videos så här är ingen hjälp att hämta. Lycka till framöver!

 10. OJ! stackars dig. En olycka kommer sällan ensam. Jag hade blivit väldigt frustrerad om jag hade tagit bilder som jag sen inte hade fått ut. Jag gör lite videos bl.a i picasa som jag sen för över i en mapp i datorn där jag sen kan bränna dem . Men vill jag också veta hur jag skall få in dem på bloggen utan att gå via Youtube. Undrar om det inte har med HTML koder. Men jag är inte så hemma i det där. Sen tycker jag att det är svårt att få ljud och bild att passa ihop. Speciellt i Youtube. I kväll har det kommit lite vitt på gatan annars har vi snöfritt nu.Hoppas du får ordning på kameran. Ha de gott . Kram.

 11. Man kan väl säga som så att du hade min fredag fast nu idag på söndag. Tycker väldigt synd om dig, precis som jag ojjade över mig själv i fredags.

  Å den där bollen gjorde min inte spyfärdig direkt, men framkallade vissa fokuseringsbesvär;-)

  Å alla dessa videor orkade jag inte lyssna/se på. OBS. Jag lyssnde inte på Mellos heller om det är en tröst;-)

  Frågan med videor kan jag så klart inte besvara – men det hade du nog inte förväntat dig heller eller hur;-)

  Sov gott nu! Å nej, klockan är ju inte ens 23:00, så jag sover inte än. Läggdags här är mellan 23:00 och 00:00 – helt beroende på…;-)

  Du verkar vara ledig imorgon. För mig ringer väckarklockan 06:45 :-(

Tycker om din kommentar