Vitt, ljust och fräscht …

är tre ord som verkligen passar söndagen i Luleå.

Men först  – VARNING FÖR VITT!

Dagen idag med hjälp av 21 bilder.

Kategori | Helgbilden | Helgbilderna | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Hoppas att du inte blev bländad och fick solsting, för soligt har det varit idag.

Svårt att fota och speciellt när jag fokuserade på olika saker vid samma motiv, för att få helt olika bilder. Jag gillar ju att fota med stor bländare och då går det verkligen att få till helt skilda bilder med hjälp av att bara fokusera olika. Olika känslor och helt skilda tankar ger dem mig.

Om jag någon gång vill ta ett lite mer ”landskapslikt”, med tydlighet i hela bilden så … mer än en gång har jag glömt bort att ändra  mina inställningar. Fotar oftast med manuell fokusering men idag blåste det riktigt kallt ute på havet och har man glömt mössan hemma så blir det som det blir, men några helt ok foton.

För övrigt har jag inte tagit fram kameran under helgen – under gårdagskvällen kluddade jag och det blev en ny header till Beate. Kul att hon gillade den, själv är jag sällan nöjd med något jag gör och var redo att göra en del justeringar. Snarliknande min egen, men det var så ”beställningen” såg ut. Vet inte om hon upptäckt de små ”djuren” jag lagt in i bilden. Hon är inte överförtjust i djur men de här för tankarna till positiva talesätt som jag tycker verkar passa in på henne och paret … hon gillar ju par. Men ”spermierna” skulle vara där och de kan ju också bli djur – homosapiens.

Detta var i princip min helg, och betänk att jag nu varit ganska kortfattad – duktigt Margareta.

15 svar på “Vitt, ljust och fräscht …”

 1. Tack för vitvarningen men du har åtminstone ljus, det är mycket värt. Kul att se hela galleriet på tema vitt, vackert också.

  Stor bländare, stor bländare = litet skärpedjup, skärpan liksom bara på ett ställe, visst. Jag försöker släppa gröna knappen och bilderna blir sämre som bäst likvärdiga med grönaknappenläget. Otack är världens lön.

  Måste säga att Beates header, liksom din egen har du gjort urbra. Man möts av glädje, det är gott!

 2. Snygga vintriga vida vidder, men nu vill jag allt vifta bort all vinter och snö.
  Vi var ute på en långpromenad idag efter min sjukgymnastik, och jag saknade verkligen solen. Snö finns det så mycket av att man funderar hur allt detta ska smälta till midsommar, fast jag vet ju att det gör det.

  Ler åt kommentarerna mellan dig och Beate, jag såg myran direkt och så såg jag Beate uppe i vänstra hörnet som fångade fotbollen…..
  Du är duktig hur kan man göra sådant ??? Något slags ritprogram kanske.

  Den röda italienaren som jag lade ut på min lördagsblogg, blev inte sprättad, vet inte vi var kanske inte på humör och åt inte någon mat där rödvinet hade gjort sitt, men kanske till nästa helg.
  Vinet heter Cantina Zaccagnini och är från 2011, numret känner jag inte till, men jag tror att det är en nyhet för just den flaskan har jag inte sett i sortimentet, den ser lite läcker ut med den där pinnen fastbunden. En rolig gåbortflaska, fast nu har jag ju inte gått bort mig. =)

  Hade kameran med på vår promenaden idag och fotade bara ett spöke….fast Rantafar sa att det var ett troll….ska nog lägga upp hen på bloggen idag…tror jag.

  Hoppas att du hittade din spikmatta…min börjar allt bli nedlegad…
  men den ligger varje dag på min säng och sjunger…..vill du ligga me mig då ????
  Och ja jag vill.

  Ha en finfin måndag. Någon skrev att det var fotens dag !!!!

  Tjingelingen från Rantamor.

 3. Svar: Jo liiiiiitet;-)
  Å det kommer mera – det 2-3 mm på vänstra sidan struntar jag i totalt – jag är ingen perfektionist som du;-)
  Å biet – ja du – ser en liten figur i en spermie längst upp till vänster;-)
  Nu ska jag gå å lägga mig. Ska ju upp klockan 06:45 imorgon bitti. Suck….

  PS. Glöm inte att svara på mitt mejl!!! DS.

 4. Svar: Nu skäms jag nästan. Var och är såååå stormförtjust i min nya header att jag aldrig studerade den noggrannt. Nu har jag även upptäckt myran och fler småkryp. Så himla duktig du är Margareta – biet etar jag fortfarande efter;-) Det som är så roligt med den headern är ju att man kan stirra på den i timmar och med lite eller stor fantasi upptäcka hur mycket som helst. Det är just jag det;-)
  Kram och tack:-)))

 5. Vilka fina foton du tagit idag. Förra vintern (eller kanske var det 2 år sedan….) var vi på en fototur efter isvägarna utanför Luleå, tror det var Hindersön vi åkte till!
  Vilken snygg header du gjort åt BP!

 6. 1. Efter två veckor utan sol måste jag säga att jag till och med ”köper” snön hos dig – bara jag ser en blå himmel.
  Dina bilder är helt fantatiska och påminner mig om sanddynor i Marocko. Å ”motorvägen”, den på snön alltså, är inte helt olik den långa sandstranden i Daytona beach, Florida, där de har biltävlingar. Så visst, jag njöt för fullt av dina bilder. Gärna mera sådant. Du vet att min fantasi lätt kan byta ut färgen vit mot beige;-)
  2. Ja du kan ju läsa kommentarerna hos mig vad folk tycker om din header. Alla tycker att den är ”jag” och det är den! Är otroligt glad att du har lagt tillbaka min ”partner header” hos dig, den är såååå mycket coolare än regnbågen;-)
  3. Å visst såg jag nyckelpigorna, MEN maken konstaterade att headern ”ju innehöll tre bollar”, så då bortsåg jag ifrån att nämna nyckelpigorna som ju är bollar, vilket passar mig utmärkt;-)
  4. Jag bara ÄLSKAR min nya header. Den är ”jag”, så är det bara:-) Än en gång: 1 000 tack!

 7. Vitt :) Men relativt soligt! Inte illa det.
  BP’s header passar så bra på hennes sida :) Den gjorde du bra! Jag såg de små figurerna ;) Och en fotboll?
  Önskar dig en bra start på en alldeles ny vecka!

Tycker om din kommentar