Både kul, men mest skrämmande läsning, …

blommor

har jag tagit del av i veckan. Genom länkar och annat har jag hamnat i dessa texter och den första länken jag delar med mig av är … ja, läs själva.

Norrlänningar är de riktiga svenskarna … 

Nu är inte jag mycket för att generalisera, men visst blir jag som äkta Norrtoppning (mitt nya ord för landskapet jag bor och lever i) glad av den 08:ans krönika, har blivit glad av andra stockholmares texter förr.

Jag blev också glad över nästa text, debattartikeln i Aftonbladet förra veckan. Äntligen sätter någon ord på det jag redan visste och har upplevt på nära håll. Det är bra att fusket kommer fram, men … det finns ett stort men, det är trots allt en promillehalt av alla assistansberättigade som finns i Sverige, ca 16 000 beviljade. Tyvärr finns inte kompetensen och absolut inte seendet hos handläggarna inom området. Jag skulle kunna berätta riktiga skräckhistorier och där handlar besluten till och med om räknade minuter som jag inte trodde att någon kunde räkna fram, nästan förvånad att de inte tog fram hundradelarna.

Men en sak är tydligen säkert, alla funktionshindrade har exakt samma behov och behöver exakt lika mycket tid för allt, oberoende av vem du är som individ – för det har väl också du och jag, vi går väl också på toaletten vid samma tider, sitter lika länge och gör samma behov lika många gånger om dagen? Toaletten är egentligen en mycket liten del i vad som håller på att hända. Jag har varit så förbannad och frustrerad de sista åren och framför allt det sista. Därför blev jag glad över att äntligen …

Personlig assistans är ingen lyx, Reinfeldt

Citat från en av de kommentarer som kommit upp på debattsidan, men som alltid så finns det de som spårar ur och debatten blir en aning låg. Men denna vet vad hon skriver om:

 … Bra att någon tar upp frågan om konsekvenserna för assistansberättigade och anhöriga då fuskdebatten alltför länge kvävt frågan. Förståelsen för nedskärningar, indragningar och kränkande bemötande av försäkringskassan har börjat få acceptans hos den närmaste omgivningen till och med hos vänner och bekanta med hänvisning till den intensiva och ensidiga bevakningen i media.
Jag saknar också kommentarer från övriga, både allians- och oppositionspartier. Men den som tiger samtycker till rådande förhållanden brukar det ju heta!

Nästa tillfälle jag gapade stort och ögonbrynen for i topp, har inte ändrat läge ännu, var när jag läste en gammal artikel, från 2011, där kommunalrådet i Svalöv gjort ett riktigt ”intelligent” yttrande och jag funderar vem som borde blivit steriliserad, i munnen. Två artiklar nedan.

En möjlig anledning 

Chockades över uttalandet … 

Förhopppningsvis är denna kvinna inte kommunalråd idag, vet ej, men jag är då åtminstone glad över att hennes kommun ligger långt från min egen här i Norrtoppen.

Nästa länk handlar om hoten och näthatet, som varit i fokus i media den senaste tiden. Har själv inte någon erfarenhet, men har sett det och när man ser hur människor bara skriver när de kommenterar artiklar, krönikörer osv så är jag inte förvånad. ”Vanliga” människor verkar få djävulen i sig när de kommer upp i cyberrymden och blir helt galna och verkligen låga. De verkar ha tappat all kontroll och tankeverksamheten har inte bara frusit till is utan den har genom någon tornado inombords dragit … långt bort.

Nedanstående artikel handlar om handfallenheten och om hur prioriteringen hos polisen går till, kanske dags för någon justitieminister att vakna och inte fundera så mycket över om kuverten ska vara lila eller bara vanligt vita.

Hoten och lättjan

Nästan slutlänkat för idag, men om du inte har tid nu så rekommenderar jag att läs någon gång.

Blommorna fick jag inspiration till av Eva Trillan, när jag såg hennes vackra blomsterväska och gjorde en tavla till alla de där ute som behöver och blir illa behandlade, på nätet eller IRL. Önskar att jag hade haft den väskan och kunnat stoppa ner alla som tappat … Sedan hade jag skakat om dem bland alla ljuvliga blommor och då kanske det fått tillbaka …

Snart godnatt från mig som oftast reagerar, men inte alltid berättar det här ute.

8 svar på “Både kul, men mest skrämmande läsning, …”

 1. Svar: Jag kollade helt enkelt runt hos andra bloggare som hade tolkat temat och hängde på. Å japp, bästisen synonymer.se svek helt idag.

 2. Tack för dina kommentarer hos mig.
  Och jag lovar att det blir både whisky provning och istappar när du blir så modig att du vågar trycka ned bromspedalen när du närmar dig Nordmaling.
  Och jag gillar verkligen att du döpt om Norrbotten till Norrtoppen det låter bättre och passar absolut bättre eftersom det ligger i toppen av landet =) =)

  Det där med Fecebook hatet har jag inte följt med på så mycket, eftersom jag inte riktigt förstår hur FB fungerar ens.
  Ungarna sitter ju å fingrar, duttar, å kladdar på sina mobiler i tid å otid å kollar status på folk dom inte ens har naturlig kontakt med….
  haaar lite svårt för just detta.

  Men jag tycker att det är hemskt med alla personangrepp och elakheter som förekommer fy fanken jag skulle bli galen.
  Tycker man kan vara kritisk, ärlig och snäll med varann.
  Elakhet är bra jävligt !!!

  Imorron ska jag klippa kalufsen å göra slingor, men eftersom jag inte orkar sitta med min dumma stelopererade rygg så länge så får jag ha två tider hos frissan…
  förmiddag å eftermiddag…ha du hört så galet.
  Men det funkar bättre så för mig =) =)

  Nej nu ska jag slänga storkroppen i sängen och se på Killing (heter det ens så den där deckaren ) måste ha lite mord innan vi somnar.
  I morse när jag gick på toa så ropade jag till Rantafar att jag var där….
  så att han inte trodde jag var en inbrottstjuv !!!!!

  -19 brrrrr så kallt ute, kanske är det fullmånedags igen !!!!
  (tycker att mina händer på tangenterna har fått hår…)

  Tjingelingen från Rantamor !!!

 3. Tycker jag börjar upifrån:
  Blommorna är ju såååå söta och riktigt snygga!. Duktig tjej!
  Ordet Norrtoppning borde gå rakt in i SAOL, så är det bara. Vi nollåttor har ju rykte om oss att vi är stroppiga och inte bryr oss om andra. Har aldrig varit norr om Umeå och efter den erfarenheten kan jag bara säga att tempot var ju betydligt lägre än i nollåtta, vilket ju gör att man har mera tid att bry sig och vara välkomnande. En förklaring kanske, vet inte. Kan också säga att Norrtoppningarna i så fall har mycket gemensamt med spanjorerna. De hade samma fina attityd.
  Sedan kommer vi till det tråkiga:
  Heter man Wachtmeister så gör man.
  Hoten med mera på Facebook – ja vad kan man säga. Höll på att skriva att ”vissa” ber om det, men det kan ju missuppfattas såklart, så jag låter bli;-)
  Sammanfattningsvis kan jag bara säga att jag är glad över att jag ytterst sällan läser dagstidningar – man blir så ledsen bara…

  1. Tack, söta ett ovanligt ord från dig. =)
   Har bestämt mig för att det är där jag bor och inte i botten. Du har en bra tanke där och ett flertal av procenten i 08 har ju faktiskt sitt ursprung från toppen. Jag gillar ju de spanjorer jag lärt känna, vi kanske är lugna – men det finns undantag. =) jag lovar.

   Nu tänkte jag inte bara på FB utan överhuvudtaget och eftersom jag läser en del så ser jag också kommentarer under artiklarna, förstår media som spärrar många gånger. Kritisk ska man vara men när det blir lågt och elakt då … Skulle inte kunna avstå från att läsa tidningar, se nyheter osv.

 4. Det finns mycket som inte förvånar mig ett dugg längre. Tyvärr. Skulle kunna skriva spaltmeter om våra erfarenheter av hemtjänsten och osannolika uttalanden. Men det finns tyvärr en gräns för vad man orkar…

  1. Jag förstår det, och här vill jag inte skriva alltför mycket. Det var ju därför jag la upp en ny blogg för att skriva av mig =) men det har inte blivit något med det.

 5. Läser din text, men tar inte (just nu) tiden att läsa länkarna – på väg mot dagens ”vedermödor”.
  Har funderat på nätahatet en del – tror på att det hos många finns en villfarelse att man är anonym så till den grad att man kan spy ut all sin frustration och ilska. Lite som ”road rage”. Liksom man på vägen glömmer att registreringsskylten kan berätta vem du är så glömmer man att nätet också bjuder på identiteten (ibland så självklar som på Facebook). Hur många skulle bete sig så om det var irl – ansikte mot ansikte – med folk tittandes på?
  Hur som helst. Vanligt hyfs är, på många håll, en sällsynt blomma!
  Gillar din bild :) Vi kan slå den ihop med min väska och utföra din plan :) Det låter bra tycker jag!
  Åker till Östergötland och kollar läget i helgen. Nu har du inte varit där på länge förstår jag, och någon måste ju ha kollen ;)

  1. Du har rätt i det du skriver och hälsa Östergötland. Var ett tag sedan jag var dit -snart två månader – på kvinnodagen. Kollen är bra om den är rätt. =)
   Men Östergötland är alltid nära i mina tankar och idag jobbar jag hemifrån åt Östergötland, närmre bestämt åt det där M:et som jag nämnde, och alltid ingår Linköping.

Tycker om din kommentar