Uppdrag granskning …

kräver bra syn och det är väl det jag som fotograferar håller på med – granskar. Skuggorna ska falla på rätt plats, genom rätt ljus och fokuseringen där jag vill ha den. Inte alltid helt enkelt och speciellt svårt tycker jag att det är inomhus. Blir alltid något blänk och en skugga som bara hamnar fel genom att ljuset faller fel. Granska, granska, granska och med fototeman blir det också ett uppdrag.

Köpte mig en ny blixt för några veckor sedan och idag tycktes det vara dags att börja leka. Både med blixten och fotostudion i miniformat som inhandlades och står nästan oanvänd, inte lika flitig som Rantamor, hon som numera slipper springa med maten till toaletten -innan servering. Inte för att jag vet varför toaletten varit studio tidigare – har kanske med ljuset och skuggorna att göra, eller bara få en ny krydda i maten?

Skuggorna är inte enkla och eftersom jag har svårt att fokusera ibland med min syn, problem med progressiviteten i ögonen, vilket gör att det aldrig känns som att jag ser. Därför tog jag fram ”uppdrag gransknings” ögon som sambo tillverkat för många år sedan, inte första gången och absolut inte sista.

Men någon skugga blev det och om de föll ”rätt” eller ”fel” är jag fortfarande inte säker på men ska fortsätta under kvällen …

Uppdrag granskning

Kategori | Fredagsfoto – Skuggor | hos Bildgatan
I länkarna hos Carinas fredagsfoto kan du se vilka skuggor andra har.

Ps. Ett halvår sedan sist, trodde jag inte och kanske att någon länk missats hos mig själv men tiden går fort så det kan stämma.

Ps2. Ikväll ska sambo på hockey och då ska jag passa på att leka med blixten och en och annan skugga.

10 svar på “Uppdrag granskning …”

    1. Underbart – skickade precis ett mail till Linkan (köper namnet =) ) och hoppades att de hade mer vårlikt än hos oss. Nu behöver jag inte vänta på svaret, jag vet.

  1. Började med att asgarva åt Rantamors toabesök med maten för att ”bara få en ny krydda i maten”. Undrar vilken krydda du tänkte på då, för glöm inte att dofter (!) inte är att förväxla med kryddor;-)
    Dessa spiralglasögon är helt underbara. De ser ut som nå’t från 1800-talet faktiskt, urläckra ju! Vad duktig din sambo är å han verkar ju ha masstillverkning på G för dig.
    Ett suveränt inlägg å du – lycka till med fredagsleken;-)

  2. Yngsta fröken använder blixt en del och har erbjudit mig att låna men inte har jag kommit till skott. Borde jobba mer med mitt macro också. Men ibland är det svårt att komma till skott. Lycka till med dina experiment :-)

Tycker om din kommentar