Rutinmässig, …

börjar nästan mina helger bli. Fredag, lördag … och så kommer söndagen, ut och fota och mycket vitt blir det även om jag åker åt olika håll, konstigt. Olika håll, bara att välja

Kategori | Helgbilden | Helgbilderna | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Förutom mycket vitt så blev det lite djur, fåren kommer sen, jag fick åka en annorlunda karusell (med sambo som snurrare). Tror att någon i familjen sett för mycket skidor och nu drömmer om en ny karriär.  Tänkte sedan ta en fika på Hägnan (friluftsmuseet där fotona är tagna), men de öppnar inte förrän februari får 30 dagar. Men var lugn alla sportlovsföräldrar, de har extra öppet under sportlovet. =) Fick tips av sambo och en god vän om att skicka in bilden till landet runt – och det har jag gjort. Kan också tycka att ”skylten” för övrigt har mycket att önska med tanke på att det är ett fint och gammalt friluftsmuseum vi befinner oss på. Tuttarna är helt enkelt bara ett helt vanligt tutträd. Visiten avslutade med en soldans av sambon.

Det var hela helgen, eller söndagen förutom alla andra skidåkare som fått min uppmärksamhet denna helg – ”Vinterstudion”.

11 svar på “Rutinmässig, …”

 1. Håller med dig fullständigt angående skylten. Sånt kan reta gallfeber på mig. Gamla fina miljöer, k-märkta hus, byggnadsminnen m m och så fula moderna skyltar som är helt malplacerade. Och då hör inte skylten på din bild till dom värsta. Fina bilder du visar och vet du våren är på G. Jag känner det på mig!

 2. Det där är skidor som faller mig på läppen! Breda tunga trädoningar för stilla terrängåkning är allt jag begär. Och sedan lite iskarusell på det och vintern är räddad för barnet i mig.
  Jätteläckra vinterbilder trots att det är vinter, du fattar va?
  Måste äga som Rantamor att det är skitsnyggt hur du får in fotona. Själv har jag provat ett antal, många, gånger men det är helt omöjligt. Obegripligt.
  Nu ska jag fortsätta läsa igen dina tidigare inlägg. Det där med manualer är ett otyg säger jag som just blivit med smartfon och har blivit utsmartad per omgående. Men för mig är teknik ett av detta livets mysterier.

 3. Jättefina bilder från Hägnan, jag har bara besökt stället en gång och då var det sommar, kul att se dina vinterbilder.
  PS. Vilket väder vi har fått, har suttit utanför huset och grillat korv hela eftermiddagen, jag stinker rök och ögonen svider.. precis dom det ska va :)

 4. När jag nyfiket förstorade upp dina fotografier, så såg jag vad den där sparken egentligen var…vi kallade den för ”firramärron” där vi bodde i finland, och den gjordes på isen för oss barn som en karusell…jädrans vad vi åkte…ibland kräktes vi också !!!
  Att jag inte såg igårkväll att det var en ”firramärro”…va galet.
  Vad heter den på ett civilt språk.
  Kanske skidåkaren på dom breda laggarna vet vad jag menar ???
  Är det du som rider på hästen ???

  Tjingelingen…

 5. 1. Har inte den blekaste vad du och Rantamor tjatar om vad jag har skrivit;-)
  2. För en nollåtta visar du upp extremt exotiska bilder. Ja det är dom. Måste medge att jag tycker att dom är vackra, väldigt vackra, men jag skulle inte vilja vara ”en del” av dom om du förstår vad jag menar – alldeles för mycket snö…
  3. Så du visar sambon – öppet bara sådär. Det var då helt otippat. Å vilka ”plankor” han visar upp. Är det skidor som man kunde åke på för 100 år sedan eller…
  4. Sambon ser otroligt trevligt ut… och framförallt välkonserverad;-) Hälsa honom det!

 6. Vet jag tycker att det är skitsnyggt att du får in dina foton på rad sådär…
  du är allt bra duktig.
  Jag har provat lite jag med men mina foton studsar hitådit å till sist blir det bara skit av allting och det blir ett sånt där typiskt Rantamorinlägg…
  Jag har inte fotat mycket i vinter för allt har varit så mörkt och dystert men så fort solen och värmen kommer då blir jag lite på alerten.
  Och sen har ju mycket med min pissiga rygg också att göra, när den blir lite bättre så blir jag också mera aktiv.
  Och sjukgymnastiken har gjort mycket just nu och min hängbänk me.
  Och spikmattan ser ut som ett nedlegat …..ja jag vet inte vad ????

  Jodå jag slickar i mig berömmet av Beate, tyckte bara att hon skrivit så himla roligt och att det var nog prickat som jag skriver.
  Vet också att hon är väldigt ärlig i sina kommentarer…och rolig. =) =)
  Precis som du !!!

  Ska bli kul att få namn på dina syafricaner, gillar det som vinland.

  Ha nu en trevlig kväll….här är det fotboll som gäller, själv ska jag ta å knalla upp i sovrummet och fortsätta läsa om Australien.

  Tjingelingen från Rantamor.

 7. Vackra bilder som vanligt även om de går i vitt! Den med kyrkan tycker jag är så fin. Här är tillvaron gråare även om några försiktiga flingor fallit. Ärligt talat så vill jag ha vår nu i stället. Gärna lite sol också…

Tycker om din kommentar