Gillar trippelt, med en vinnarkänsla …

är något som jag upplevt under onsdag och torsdag, men det som jag verkligen gillat och blivit glatt överraskad av idag började med  en stor irritation på tisdagen. Jag hade fått en postavi, utan avsändare, när jag kom hem från arbetet och eftersom inget var beställt så misstänktes starkt att det var mina linser som än en gång inte fått plats i brevinkastet – det beror på brevbäraren och inte på förpackningen. Vitsen med hemleverans försvinner om jag måste gå till ”posten” för att få dem. Var inte speciellt pigg på att hämta ut paketet, men idag när det ändå skulle utföras andra ärenden åt det hållet så tog jag avin och hämtade ut, måste ju ändå göras. Förstod direkt att några linser var det inte i paketet med tanke på storleken.

Nu blev det betydligt intressantare och jag kunde inte gissa. Väl hemma ”slet” jag upp paketet, ja, jag är nyfiken och allt är spännande innan jag vet – och det här var spännande även efter jag visste.

I paketet var en dubbel glädje:

_DSC9147_halsbandet

Kategori | Torsdagstema | Gillar | hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Birgittas Torsdagsfoto finner du fler som gillar.

Visst är det superhäftigt? Det här gillar jag och ska nu bli min nya maskot på fototurerna. Det behöver jag, för hur många gånger har jag inte kommit hem och det bara varit rena rama dimman (ofrivillig sådan) och ibland orkaner (avsaknad av stativ)  på SD-kortet, men hädanefter kommer alla bitar att falla på plats.

Tusen tack Beate, än en gång, och därför får detta foto bli mitt stora gilla i torsdagstema.

Och om det inte räckte med det så fick jag även vackra former.

_DSC9151-baken

Den här har jag gillat så många gånger hos Beate och före jul köpte jag en betongbok som har gjort att min sommarplanering numera även inkluderas av betongprojekt. Hur enkelt som helst. Tror jag, till ni kommer att få se det totalt misslyckade försöken. Men än så länge är jag optimist och tror att ur min betong kommer att framträda det mest fantastiska …

Det tog Beate fasta på och nu är jag ägare till baksidan av en kvinnokropp som kan göra vilken man som helst salig. Åtminstone så påstår sambon att det är han som ska njuta … nej, jag menar gjuta med denna form.

Mitt nästa gilla och med en stor vinnarkänsla, hörrör från onsdagen och därför får det bli ett bidrag till gårdagens onsdagstema.

_DSC9145-balkongen

Kategori | Onsdagstema | Vinnarkänsla| hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Birgittas Onsdagstema finner du fler som hittat vinnarkänslan.

Saknar du vinnarkänslan i bilden? Då ska jag berätta vad jag ser framför mig. Det här är en bild av en helt vanlig men ”ganska” tom balkong – min balkong. På bilden syns den stora och mödosamma vinsten över ett arbete som jag gått och gruvat mig för under en lång period – att ta itu med ”lagerlokalen”. Men igår bestämde jag mig när vädret var fantastiskt och det inte var risk för förfrysning, att ta ta tag i eländet.

Förutom lagervarorna, som varit på väg någonstans eller bara hamnat där pga platsbrist, så fanns det en riktig balkong någonstans med alla möbler som det innebär. Lite för stora enligt mitt tycke och min åsikt fick vara det som gällde den här gången. Sagt och gjort, under gårdagen tömdes allt vilket innebar att sambo också fick en hel del arbete när han kom hem från jobbet. Skiljer på arbete och jobb så kanske jag kommer i bättre dager och inte ses som den värsta slavdrivare.

Sedan fick han följa med mig, oavsett om han ville eller inte, för det kunde bli tungt att bära.   Det enda jag visste var måtten – bredd upp till 190 och höjden fick vara mellan 80 till 100. Hem kom vi, med de som ni ser på bilden och jag behövde knappt öppna plånboken. Men det är stor skillnad på att hålla hårt i densamma och kvalité, och i det här fallet valde jag pris, men det duger som förvaringshyllor på balkongen med tanke på att de ska stå i utetemperatur oavsett gradantal, dygnet runt, året om.

Bordet får stå kvar till … bastun är klar. Övrigt är nu sorterat, kasserat och vad stilrent det blev. =)  Ska nu bara sitta in den, var jag nu ska sitta, och fundera över fortsättningen. Däremot fick jag aha-upplevelsen över vilken perfekt plats för fotostudion.

Vinnarkänslan när allt var klart – enorm. Borde tagit ett före, men det besparas er och då kanske förlorarkänslan tagit överhanden och det vill jag inte när ordet är motsatsen.

Ps. Vi har ju knappt använt balkongen med tanke på att vi sällan och nästan aldrig är i Luleå under balkongperioden och är vi här så jobbar vi för det mesta.

6 svar på “Gillar trippelt, med en vinnarkänsla …”

 1. Alltså Margareta – bilderna du tog slår ju t o m originalen om man säger så. Urhäftiga bilder och häcken är jo – sexig som tusen.
  Din balkong verkar vara lika (härligt) lång (troligen längre) som vår, fast våran är inte inglasad.
  Å dessa byråer är ju så urläckra. Dom vill jag ha inomhus (också). Å precis som din så är vår balkong stilren, fast den ha en liten sittgrupp och två solstolar också. Resten har du ju sett på bloggen.
  1 000 tack för länken förresten!

 2. Men du när vi träffas…nångång, kan vi ju bygga lego =) =) =)
  Jag tyckte den va skitsnygg och har aldrig sett sådant smycke förut (ja på Beates blogg dådå )…
  Hon är bra snäll den där nollåttabruden !!! =)

  Du den där balkongen såg ju riktigt najs ut så du måste få dit några stolar så ni kan sitta å dricka dom där röda afrikanerna.
  Bordet hade jag också kunnat tänka mig i relaxrummet inför bastun, vi har som inte fått dit dom möbler vi vill ha ännu, men det kommer säkert.

  Ja här regnar det och stormar ikväll så nog lär snötäcket bli tunnare, hoppas bara inte att detta blir till ”uppståvatten” på havet till veckan när vi ska sportlova med barnbarnet.
  Men då får det bli legobygge för det gillar vi skarpt, kan sitta i timmar å bygga.
  Colin brukar säga till mig att…
  ”mommo du är inte så bra på att bygga efter ritningar, men du är jättebra på att fantisera…” komplimang…javisst, för vem bryr sig om ritningar när det gäller att bara ha roligt.
  Och vi har sparat all barnens lego så vi har en STOR legolåda att tillgå.
  Kul, kul.

  Tjingelingen från Rantamor.

 3. Hjälp en rudis…

  Vinnarkänslan förstår jag när du befriat en härlig, inglasad balkong från en massa ”lagervaror” Ligger den i rätt väderstreck så kan du ju njuta där – after work….

  Men det andra??

 4. Gillar dina färgglada bitar som ser ut som LEGO. Men jag anar att det är mer med dem än så?
  Kvinnosilhuetterna sprider sig :) Lika snygga former hos dig som hos BP! … formar ska det naturligtvis stå ;)
  Grattis till en fin balkong! Nu ska bara våren infinna sig och värma upp den ordentligt åt dig också :)

Tycker om din kommentar