Barndomsminnen, …

är många, men vad har jag här hemma (förutom foton) som är tydliga? Vad har jag kvar? För många år sedan brann mitt hus och många minnen försvann, både från min och mina söners barndom. Men en del böcker gick att rädda och böcker är något som betytt mycket för mig hela livet. Böcker slukades. både genom att någon läste för mig och när jag själv kunde börja tyda ord av bokstäverna blev det många hyllmeter som avverkades.

Skattkammaren var verkligen en skattkammare och tycker fortfarande det, när jag bläddrar igenom och minns. Svårt att välja men för att göra en lång historia kort så:

Kategori | Fredagsfoto – Barndomsminnen| hos Bildgatan
Hos Carinas fredagsfoto kan du se vad andra kommer ihåg från sin barndom.

Ps. Funderar vad de som är små idag kommer ihåg – en Ipad, Iphone, Android … det är bara att variera märken, men kanske inte att de finns kvar som ett kärt minne – fysiskt. Lego, är något annat som ”alltid” funnits och fortfarande älskas av barn och vuxna i hela världen, och jag blev ju med nytt lego igår. =)

Trots det underbart soliga vädret sitter jag inne och idkar mitt friluftsliv – heja Sverige!

10 svar på “Barndomsminnen, …”

 1. Ja vissa saker var definitivt bättre förr! Tur att du lyckades rädda några kära ägodelar iaf, resten av de ”materiella” minnen kanske finns kvar i din hjärna och ditt hjärta.
  Läste Jahs kommentar om lego som jag är uppväxt med och som jag älskade.
  Gick in i två leksaksaffärer idag och ville köpa ”basic lego”. Just det – basi har gått ur sortimentet. Rymdfarkostar är det nu, suck.

 2. Den skattkammaren känner jag igen. Kul återseende! Trivsamt med de här böckerna som står sig över generationer. Min skattkammare hade jag som barn liksom mina ungar.
  Att förlora ting med affektionsvärde är alltid hårt. Mina dockor och en massa andra leksaker försvann i ett källarinbrott för länge sedan, minns det fortfarande med en viss svärta.

 3. Det var ju för väl att du lyckades rädda en del av barndomsminnena. Lego hade även jag en gång i tiden. Nu såg jag häromdagen Lego i ett skyltfönster och det var robotar och rymdfarkoster.

 4. Så ledsamt att dina barndomsminne – de konkreta – gick i rök. Men dina minnen kan ju ingen ta ifrån dig och de är ju egentligen det viktigaste. Även om saker kan hjälpa minnet ibland … själv har jag inga saker alls från min barndom. Dels hade vi inte så mycket leksaker och sedan var vi så många syskon att allt ärvdes eller gick sönder. Men minnena har jag! Men det är ju inget att visa här på fotoutmaning så denna gång hoppar jag över.
  Vår dotter har lådvis kvar av sina leksaker och böcker från sin barndom men mest av allt hoppas jag att hon har många fina minnen.

 5. Jag blev så glad över ditt barndomsminne, för just det att läsa mycket sagoböcker,
  och alla dessa snälla troll som blev som en familjemedlem , älskade jag också som liten.
  Jag läste själv rätt tidigt, hade en storasyster som var fem år äldre och lekte skola med mig så jag blev mer eller mindre tvingad.
  Och jag minns ännu hur stolt jag var att få gå på biblioteket och låna böcker,
  och naturligtvis blev det Tove Janssons mumintroll,
  jag älskde dom figurerna…
  och gör det ännu idag.

  Lika glad som jag blev över ditt barndomsminne,
  lika lessen blev jag över att höra att ditt hus brann upp med massor utav minnen.
  Så otroligt hemskt att förlora minnen, men jag hoppas du inte förlorade någon familjemedlem !!!
  Men minnena man har innom sig kan man ju inte ens förlora i en brand, tackålov.

  Och jag hoppas verkligen att barnen idag har andra minnen än datorer och ipad…
  Colin som blir sju år i september vill gärna att jag läser saga när han är här,
  och väljer gärna ut en bok i hyllan.
  Och han passar inte på bara på kvällen när han ska sova,
  utan han håller ögonen på när mommo lägger sig på spikmattan,
  inte kan väl hon bara ligga där å blunda utan då kan mommo läsa en saga…
  underbara kille,
  imorron ska vi åka till Umeå å sova över hos han, sen åker han med oss hem på söndag och sen ska vi ha sportlov.

  Tjingelingen från Rantamor,
  ha en trevlig kväll.

 6. Böcker är också något som ligger – och låg – mig varmt om hjärtat. Har fortfarande kvar en hel del sedan jag var barn. Vissa blev tyvärr sönderlästa – som Petter och hans fyra getter och Nils Karlsson Pyssling. Trevligt nog har jag kunnat köpa nya. Läser dem med glädje för barnbarnen, som kan en hel del utantill vid det här laget.

  Så förskräckligt med branden. Särskilt alla minnen som försvinner. Prylar går ju att skaffa nya.

 7. Så hemskt med branden. Skönt i alla fall att det bara va matriella skador. Böcker har också varit viktiga för mig, tyvärr gav jag bort alla mina sagoböcker när jag va tonåring. Nu har jag sparat alla våra fyra barns böcker .

Tycker om din kommentar