Det räcker med vitt, …

nu vill vi ha lite färg och vill absolut inte se mer vita bilder. Har jag hört det förut? Samma ord varje år när våren börjar närma sig, speciellt från de som kommer från de södra delarna av landet. Vi som har valt det norra alternativet, vi vet … Vi vet att först måste vårvintern, en av de extra årstider som finns här uppe, göra sitt och sedan ska det extra vita komma för att det gamla vita ska försvinna. Så är det bara och det vet vi. Idag har det där extra vita kommit …

Därför ber jag er blunda och hoppa ur det här inlägget och istället vända tillbaka när jag återkommer med något färggrannare.

Blomster på balkongen

Jag gillar vitt samtidigt som klara starka färger är viktigt i mitt liv. Ganska motsägelsefullt, men sådan är jag och tror inte att det är mycket att göra åt. Att fota fel för att det ska bli rätt är inte alltid helt enkelt och felexponerade (men rätt för mig) foton är något som jag ibland jobbar mycket för att få fram. Den här är så fel att det blev rätt – precis det jag ville ha fram. Nu har jag lagt ett tunnare vintagefilter på bilden, men för övrigt är det medvetet som jag överexponerat.

Nu är det inte alla motiv som passar för felexponering och att komma hem med sådana är inte kul om man glömt att ändra eller bara inte sett hur dåligt det blev. En hel dagsutflykt med kameran och allt är skit …

Helgen har då åtminstone inte varit färglös, med två härliga människor som lämnat Umeå för en veckas vistelse i hemstaden Luleå i min närhet – kan det bli bättre? Nja, det skulle vara om vi varit helt fulltaliga. Vi har ätit supergod mat, (jag skriver det själv, när ingen annan gör det) druckit god dryck och haft underbart roligt med mycket skratt. Tyvärr gick det inte så bra för familjen G (den mest tävlingsinriktade) i ”kortspelsturneringen”. Men … nästa gång ska de få se.

John Blund och jag har verkligen funnit varandra den senaste tiden och det är anledningen till att det är ganska dött här samt att jag inte kommenterat hos mina besökare. Förhoppningsvis kommer jag igen och tar igen en del av det som missas. Godnatt.

3 svar på “Det räcker med vitt, …”

 1. En vacker bild!
  Visst kan jag längta efter färg så här års … men så dröjer det inte länge förrän jag önskar att man kunde dra ner på färgmättnaden i verkliga livet (som man ju kan i PS) och få vandra omkring i lite mildare toner!
  Så trevligt att hör att du har haft det bra :) Rätt prioriterat!
  Önskar dig en skön första maj! Ledig och solig!
  http://provtyckningar.blogspot.se/

 2. Vädret kommer jag helt medvetet att hoppa över eller jag menar inte kommentera.
  Sjunga tänker jag heller inte göra ikväll.
  Manskörer är lika upphetsande , för mig, som att sitta å se fägren torka på ladugårdsväggen.
  Och rasat ut har ju redan Rantafar gjort !!!

  När jag var liten drack vi alltid mjöd som mamma hade brygdt med russin i,
  jädrans vad god den var.
  Gjorde så jag med när barnen var barn, och inte uppkäftiga vuxna !!!

  =) =)

  Kylen har pajat och det känns ju som rätt taskigt,
  ska Rantafar få en pissljummen öl ikväll ???
  Får nog stoppa en flaska i snödrivan….

  Ha nu en trevlig kväll och du kanske som jag, skiter i att prostituera imorron…
  int ä hä lönt…

  Tjingelingen från Rantamor.

 3. Du vet Margareta – det tekniska fotosnacket med över- resp. underexponering förstår jag iaf inte, så den diskussionen ger jag mig inte ens in på.
  Bilden du lägger upp är otroligt suggestiv på gränsen till – nej glöm det. Jag skulle ju hoppa över tekniken sa jag ju;-)
  Kul att du hade roligt under helgen och att du höll dig vaken. Annars kan du och maken min slå ihop er – han är jämt trött han också. Vi nollåttor kallar det vårtrötthet, då vi inte har en vårvinter. Vi har fortfarande vinter – fast snön har försvunnit. Men jag ska inte heller gå in på det ämnet;-)

  Å du – kom igen nu! Jag kan ju iofs inte klaga, för hos mig har du ju kommenterat:-)

Tycker om din kommentar