Helgen, åtminstone en stund …

av söndagen, tillbringades på vårmässan. ”Mina” ungdomar från Umeå har ju varit på  besök under veckan och vi inledde förra helgen med en god trerätters, om jag får skriva det själv – har redan gjort det så det är både försent och lönlöst att protestera. Nåväl deras besök avslutades också i matens tecken och det var sonen som ville åka och lyssna på denna man – Markus Aujalay.

Därför blir detta:

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Han tillagade risotto och småpratade med hjälp av både moderator och frågor från publiken, även jag fick göra min röst hörd. Risotto är ingen favorit hos mig men kornen jag smakade fick godkänt.

Vad köpte jag där? En citronchili- och en tomatplanta samt det självklara: Jokkmokkskorv. Sonen och flickvän lyxade till det med torkad renstek och något annat från den vilda delen som jag inte hann uppfatta. Det skulle vara deras ”snacks” på tåget mot Umeå. Nu visade det sig att Norrtåg än en gång ”klantat” till det och inte hade någon försäljning ombord, vilket kanske inte var så bra med tanke på salthalten i deras delikatesser, och det hade vi ju inte tänkt på. C som sett fram mot en kall öl att släcka törsten med.

För övrigt kommer jag faktiskt inte ihåg vad jag gjort under helgen … hockey har det åtminstone varit på TV. Nu är det snart helg igen och jag som bokat in ett telefonmöte på onsdag klockan 13:00 … ja, jag vet att det är halvdag och ingen annan arbetar på det jobbet efter klockan 12:00, om ens före det. Tyvärr hade hon jag ska telefonera med ingen sådan dag, höll tummarna in i det längsta att hon också glömt bort. Nåja, ingen har väl dött av lite arbete? Eller?

Ännu har inte det där tjugogradiga vädret kommit, men jag är van att vänta så …

4 svar på “Helgen, åtminstone en stund …”

 1. Värmen har hittat hit till oss och vi har även fått vara med om årets första åskväder! Men det gjorde susen för som det växer nu.

  Ha en trevlig helg!

 2. Alltid roligt att se en riktig kock laga mat, allt ser så enkelt ut. Risotto har jag smakat någon enstaka gång men aldrig vågat mig på själv.
  Nä ingen har dött av lite arbete, speciellt inte av ett telefonmöte kl 13 dagen före en röd dag :) nån ordning får det väl ändå vara.

 3. En svensk Jamie Oliver. Giller killen faktiskt:-) Risotto är inte en favo här heller, speciellt inte den vattniga varianten som för tankerna till gröt…
  Torkad renstek är däremot en absolut favo hos mig, även om stockholmspriset för den påminner om inköp av guldtackor
  Ja SJ och Norrlandståg verkar ha ett och annat gemensamt… Suck, å med tanke på att tågresor är så dyra som dom är borde servicen vara betydligt bättre.
  Åsså hockey. Följer VM med ett halvt öra och så här långt lägger jag en tia på överraskningslaget Schweiz.

Tycker om din kommentar