Hur svårt kan det vara att, …

få detta på middagsbordet?

Kanadagäss i Avan - maj 2013

Med tanke på att jag aldrig fått smaka och det verkar vara en delikatess. Att jag i mitt tidigare liv haft en nära som var jägare (är fortfarande) och aldrig kom hem med någon efter gåsjakten. Hmmm, tror till och med att fotografen skulle träffa någon i denna klunga – märk väl tror och lätt att vara kaxig nu -svårare däremot att få dem på foto vid gårdagens utflykt (med bil). Men kolla in länken så förstår du att jag skulle vilja smaka, om du inte är vegetarian av djurskäl och inte av hälsoskäl.

Att fota levande djur (och insekter) ä något jag tycker om, samtidigt som jag är realist och vet att  en dag kanske njutningen av deras kusin (eller ännu närmre släkt) vid middagsbordet är den delikatess som ger toppbetyg i mina smaklökar.

Nu ser jag fram mot att en dag få avnjuta …

3 svar på “Hur svårt kan det vara att, …”

 1. Kom på att jag faktiskt har ätit en kanadagosse en gång.
  Det var nog någon av tjejernas friare som hade en pappa som jagade och friare kom med en sån fågel till mig.

  Jag visste inte vad jag skulle göra med den, och inte visste jag om nå googel då, fanns kanse inte ens, dator hade vi nog, ett STOOOORT muskedunder nere i kontoret, kommer ihåg den där skrivaren som fanns inne i ett glasakvarie för att inte höras.
  Höras, vi var tvungen att gå ut ur huset när vi skulle ha något utskrivet, vilket liv den förde…

  Men hur kom jag nu in på detta…
  ja just det friaren med kanadagossen.
  Jo jag stekte gossen (inte friaren) i ugnen vill jag minnas, men jag minns inte mera om det smakade gott….
  Och friaren….ja han var nog bara en av dom där knutpissarna som kom å gick på den tiden när vi hade tonårsdöttrar.

  Tjingtjong…..

 2. Kanadagäss äter man väl inte, de är ju en ohyra åtminstone här på Djurgården, där dom skiter ner överallt. Följde länken – men nej tack! (Detta sagt av en som ska äter bäverkalops snart;-))
  Däremot är gås em delikatess – en vanlig gås alltså. Har bara ätit den en gång. Å gåslever bojkottar jag då de stackars gässen tvångsmatas för att vara en delitakess på våra tallrikar.
  Ja kaniner är ju söta (kanadagäss är inte det) å de smakar utmärkt. Här finns dom ju bara på Hötorgshallen i djupfryst variant, men i Spanien, speciellt på Teneriffa har jag ätit dom många gånger – mums!
  Fiskpinnar är inte värda att äta över huvudtaget om du frågar mig – yuck. Å rensa fisk har jag gjort en enda gång: det råkade vara en gädda (yuck – smakar som halsmedicin) som hade mumsat i sig en sill som låg kvar i magen… Det räckte för min del.

  PS. Nej, jag är inte på dåligt humör alls, men ditt tema var liksom lite kontroversiellt för en asfaltsbo som du förstår;-) DS.

Tycker om din kommentar