En relativt lång helg, …

har en stor del av svenska folket haft, nja kanske inte en majoritet men åtminstone kontorsråttor som jag och alla andra som tagit en semester- eller kompdag. Skitsamma, de som bor i de norra delarna gjorde det helt i onödan, enligt mitt sätt att se det. Det har regnat, regnat, regnat och sedan har det blåst och varit så där kallt som det kan vara  riktigt usla majdagar.

Nåja, både fredag och lördag tog vi åtminstone två bilturer i närmiljön och stannade vid några stopp. Så här såg det ut vid det sista – en vy över södra hamn. Luleå lördag 11 maj 2013

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Övriga stopp som gjordes var vid Selets bruk, Avan, Järnvägsmuseet i Karlsvik och tyckte det var dags att för en gångs skulle visa lite vyer över min egen ort, inte så ofta förekommande och från den här sidan tror jag inte …

Nu har jag inte bara åkt bil under helgen, promenader har också ingått trots vädret.

Men idag skedde det

SOLEN

vilket har inneburit att jag suttit och njutit på balkongen, att få känna och se den gudomliga har bara varit så underbart. Kom inte ens kom ihåg att det var idag som jag borde gå ut och njuta av miljön, med kameran som sällskap. Nu är det arbete som gäller och nästa söndag åker jag söderut för mer arbete – utan kamera. Därför finns en misstanke om att jag och kameran snart kommer att ha en period som särbor. H*n i kameraskåpet och jag vid datorn. Men är det inte som ordspråket säger; -Man saknar inte kon förrän båset är tomt.

12 svar på “En relativt lång helg, …”

 1. Vilka fina bilder från Luleå !! Regn och rusk är mindre kul. Det tycker jag ni fått nog av så det räcker. Skönt att solen förmådde visa sig idag iallafall.
  Tror du kommer sakna kameran väldigt mycket ;-) ..Kan det inte få hänga med ändå. Om ifall du får en liiiten stund över. Du ska väl inte bara jobba ?? Ha en skön vecka !!

 2. Vilka härliga bilder från Luleå i fint collage. I Göteborg har vädret varit blandat. Från heldagsregn på Kristi Himmelsfärdsdan till strålande sol idag.

 3. Tur att jag inte var på hemmaplan denna helg då!
  Regn och rusk klarar jag mig så bra utan.
  Betydligt trevligare på andra sidan kölen…..

  Men mycket fick du se ändå – och fina bilder fick du på södra hamn!
  Snyggt redigerade också!

 4. Vi tillhör dem som är lediga på heltid, så vi har tagit en tur med husbilen och sett när blomsterprakten och grönskan slagit ut – timme för timme. Ha dé gott! Elisabeth

 5. Tycker nog att du borde visa fler foton från Luleå! Dom här var ju en alldeles ypperlig början tycker jag!
  Åsså ser jag dig framför mig – planterad på din balkong – precis som jag gjorde större delen av långledigheten.
  Nu är det ju bara fyra dagar kvar till sommartid på jobbet (hemgång klockan 16:00), men du flexar ju jämt, så det spelar nog ingen större roll för din del;-)
  Men varför tar du inte med kameran till Linköping – åtminstone en pocketkamera. Alltid finns det nå’t att fota – om inget annat så kan du kolla in Linköpings damfotbollslag;-)

 6. Det låter ju som en bra helg ändå. Vädret till trots de flesta dagarna kanske … men jag tycker att du prioriterade helt rätt idag! Man ska lapa i sig solljus och värme när man kan!
  Här har solen velat i dagarna 4. Men! Den har talat om – i små glimtar – att den funnits där bakom molnen! Det var ju rart ;)
  Önskar dig en bra vecka – med söder-ut-resande och allt!
  http://provtyckningar.blogspot.se/

 7. Du verkar trots allt ha haft en bra helg! Har aldrig varit i Luleå, roligt att få se bilder därifrån. Vilken lycka du kommer att uppleva när du och kameran återförenas igen! Till dess, ha det bra!

 8. Det är nog många som varit långlediga denna helg. Skolorna har i alla fall alltid lov vilket är skönt så här i slutet av terminen.

  Ha en bra start på veckan!

Tycker om din kommentar