Jag som vände ett skarpt nej, …

till ett ja och gick med i FB för något år sedan, är inget jag ångrat.  En hel del asgarv och leenden blir det också hos några bloggisar, och några av dem är inte ens med i FB. Ni vet vilka ni är -förhoppningsvis.

Tänker att jag också bör bjuda tillbaka och ge er ett skratt om dagen, åtminstone en gång i veckan och dela med mig av allt roligt ni missar genom att våga vägra. Mycket delningar är det och genom att det delas på FB, både på offentliga och privata sidor, bör ju även jag kunna dela med mig. Vet inte vad copyrighten säger om detta, men jag väljer att våga …

I wish

Varför förökar sig allt, och då menar jag allt, förutom det som jag verkligen vill ska föröka sig med en kanins hastighet.

Från det ena till det andra, så finns det klotter som förökar sig och jag tycker att det är så kul att läsa vad ni ser eller tänker om mitt klotter. Det är faktiskt så att när jag kladdar med mina penslar så finns det i princip aldrig någon idé bakom, men sedan kommer en tanke, oftast när det inte ryms mer på pappret, och … Jag ser sällan samma saker som ni och det gillas. Det är superkul och trots att jag saknar all talang, mina gener hoppade över en generation. Min pappa var duktig att teckna och ena sonen målar och har ju gått konstlinje. Sonen är ärlig både i mitt fotande och om jag målat något. Vet inte om han någon gång gillat mitt klotter, däremot vet jag att när han berömmer ett foto så menar han det och verkligen gillar. Inte ofta och absolut inte i onödan, men när det händer då eldas det i modershjärtat. Jag har inte uppfostrat (om jag uppfostrat dem alls) mina barn till smörande och de har fattat. Däremot gillar båda att laga mat, både med och utan smör.

För att spinna vidare på temat mat så kan jag berätta att sambo fick ”Linas inspirationskasse” när han fyllde år av sin storasyster, då hon vet att vi tycker det är jobbigt med inspiration under veckorna och det blir en del slarv när vi har så olika tider och ingen vet när den andra kommer hem.

Inspirationskasse nummer ett fick vi för två veckor sedan – 3 middagar för 4 personer. 

Första veckan bestod av följande recept med ingredienser:

Tempurastekt kolja med currydoftande äppelröra
Ramslökssoppa med kycklling, rökt sidfläsk och rågkrutonger
Lammburgare på rågbröd med fänkål, grillade grönsaker och brie. 

Klart godkänt med fräscha råvaror och ett recepthäfte som känns kvalité, inte bara några löst ihopkrafsade A4 blad.

I kväll har vi fått leverans nummer två och i den kassen fanns recept och råvaror till följande:

Italiensk pasta med färsk salsiccia och ruccola.
Sallad Nicoise med varmrökt lax och senapsdressing.
Chilirostad kyckling med quinoasallad, helstekt blomkål och fetaost.

Så nu vet ni vad vi ska äta i veckan, viktigt vetande.

Det här provar vi nu ett tag och gör uppehåll till sommaren , om de inte levererar ut till ön. Det är alldeles lagom med tre rätter, lite vill man ju bestämma själv. =) Sedan är det mer ny inspiration till det som inte står dagligdags på matbordet i vårt hem, alla recept är nya för mig. Om du känner att inspirationen saknas, så gör ett besök på hemsidan och titta på alternativ till kassar som finns hos Lina och hennes kassar.

Ps. Kan se att jag registrerat mig på FB redan i slutet av 2008, kommer inte ihåg av vilken anledning och visste inte ens om det förrän en vän hade letat och hittat mitt namn, inte ovanligt, men hon hade sökt via e-posten och frågade om jag var med. Nej, sade jag. Men du finns där, sa hon. Sedan tog det några år och nu tycker jag det är kul. Jag väljer själv vad jag vill dela med mig av, jag väljer själv vad jag deltar i – hur öppen jag är i mitt FB. Nu skriver inte jag något som är hemligt men de som väljer att vara helt öppna, de har också valt själv. Det finns kanske olika anledningar till varför, men galningar finns överallt och kommer alltid att finnas. Man ska nog välja när man publicerar, före eller efter. Ovasett var man är så är livet annorlunda än före …

Det är viktigt med information

Ha det gott och du som inte är med … jag ska fortsätta att dela med mig lite, av mitt FB-liv. Det ytliga, och det som kanske kan ge ett leende, eller varför inte ett asgarv mellan varven.

6 svar på “Jag som vände ett skarpt nej, …”

 1. :) ja det är kul med fb. Men största fördelen är när man behöver hjälp med något, alltid är det någon som vet hur man ska lösa problemet!
  PS. Jag önskar att mina pengar kunde föröka sig också, då skulle jag köpa ett 500 mm objektiv…

 2. Vet inte men jag har kanske skrivit att jag inte är med på den där fejjan, jag tycker gott att det räcker med min blogg.
  Och sen är alla barnen å deras respektive med där och jag vill ju oftast inte veta vad ungarna har för sig, tror att jag mår bäst så.
  Ja inte för att det är kanske hemligt men jag gillar att leva me det dom berättar i smvaro med oss, och inte det dom skriver med sina kompisar om.

  Jag har aldrig tyckt att jag behöver söka efter gamla vänner som jag inte umgås med heller, gamla klasskompisar som har blivit så föråldrade att det inte är sant….
  näe jag behåller dom vänner jag har idag och så mina fina bloggvänner som man kan munhuggas med på kommentarsrutan….som nu.

  Men det var ju roligt att få glada skratt så här på tisdagskvällen när jag sitter vid datorn,
  kan ju bli att jag jagar Rantafar upp i övrebotten ikväll å se hockey för då kan jag sitta här å glutta på bloggar samtidigt som jag lyssnar på melodifestivalen.

  Ja du inte förökar sig pengarne precis, har premunerat på fyra trisslotter i månaden, fick dom idag,
  skrapade fram fyra niter !!!!
  Suck.

  Tjingelingen från Rantamor.
  Förresten det där med matkassen, det har mamman å pappan till Colin i Umeå också, och dom gillar det verkligen.

 3. Ja tänk att jag fortfarande vågar vägra gå med i FB. Å nu då du har beslutat dig för att dela med dig av det skojsiga så ser jag fortfarande inget behov av att gå med i FB. Å du är ju inte ensam om att dela med dig på bloggen. På så sätt håller jag med àjour om man säger så;-)
  Linas matkasse är det några som har här på jobbet, mest småbarnsföräldrar. Alla är mycket nöjda och det är du/ni ju också. Har aldrig funderat på det faktiskt, då jag gärna vill välja själv och inte få nå’t som jag inte gillar t ex quinoa;-)
  Nej, nu ska jag göra ett ryck… å jobba för det får jag ju faktiskt betalt för;-)

 4. Ett gott skratt mår vi alltid bra av. Oavsett var det inträffar. Jag är också med på FB men i relativt liten skala. Har varit bra när barnen varit utomlands och så… Så nu fortsätter jag av gammal vana…

Tycker om din kommentar