Överbefolkat i Norrtoppen, …

åtminstone borde vi öka betydligt mer än övriga landet med tanke på att vi tillbringar mest tid i sänghalmen. Nu ökar vi inte i samma takt som det gumpas i sängen och då borde det kanske också göras en statistisk undersökning på varför. Tänker att, kanske är våra spermier lika ostressade som vi, att de inte fattat att det faktiskt är en tävling och därför aldrig hinner i mål. Något borde det vara och när jag fick chansen att studera denna geting vid ett besök på balkongen så kom misstanken om att det kanske är vi som inte fattat … att statistiken inte stämmer, eftersom man bör vara två för att det ska heta att man ligger.

Självbeundran ...

Denna geting putsade och putsade och syntes bara beundra sig själv. Ska inte han vara och pollinera, han gör det väl inte med sig själv, mot en hård glasyta och tror att det är som det ska. Nej, flyg i väg och pollinera för att befruktningen ska fungera. Eller kan det vara så att vi i norr har hittat preventivmedlet?

Jag blev lite stressad (som storstadsborna) av detta flygfä, vilket innebär … =)

Den första fotade getingen för i år, de starka solstrålarna och den blå himlen får vara min helgbild, och i princip det enda som fotats. Fönsterfläckarna och den skitiga karmen behöver ingen bry sig om eftersom det är något som balkonginnehavaren själv tänker ta itu med och inte be någon av er att fixa.

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Ps. Misskötseln av bloggen ska tas itu med när jag kommer igång med fotandet, ett hot eller löfte, samtidigt som fotosidorna också måste uppdateras och förändras vilket gör att jag som vanligt har alldeles för många fritidsmål.

12 svar på “Överbefolkat i Norrtoppen, …”

 1. Usch va jag har slarvat med att kommentera, läste ju din blogg och bara knallade vidare, fy på mig.
  Blev så imponerad på din geting som hade sex med sin egen spegelbild, och som du skrev så är det ju rätt säker sex.
  Här har då myggorna kommit idag, och dom har då haft ordentligt med sex för jädrans va många dom är.
  Hoppas att det inte blir som ifjol när myggplågan höll i sig hela sommarn å långt in på hösten.
  Annars har vi haft en kanon dag med ryssvärme (tror jag)…

  Tjingelingen från Rantamor.

 2. Haha.. Vilket underbart inlägg och vilken bild !! Skuggan och speglingen är fantastiskt bra. Ändå vet jag inte om det överträffar dina underfundiga rader ;-) Ha en skön vecka. Förresten, din färgstarka gula bakgrund ger iallafall mig en riktig energikick. Nu vet jag att det där med färg terapi är sant :-)

 3. Hahaha, fick en skrattattack när jag läste dina rader! Måste säga att din bild på getingen är fantastiskt vacker med både skugga och spegling. Men en geting kommer aldrig att fastna på mitt minneskort för mina nerver klarar inte närvaron av dylika varelser.

 4. *S* Fnitterattack! Gillar hur du tänker! ;) Kanske borde det läggas lite forskning kring dina tankar?
  sv: Tack för dina ord :) De uppmuntrande om bilderna och de eftertänksamma kring mina korta rader! Alla bär på sin historia och de flesta gör så gott de kan utifrån den. Högt till tak är en skön inställning :)
  Snart mer ledigt :) En tur till Linköping kommande helg! Det ska bli skönt!
  Önskar dig en skön vecka!
  http://provtyckningar.blogspot.se/

 5. Bilden är bra och getingen nästan vacker även om jag är lagom road av den. Som allergiker håller jag mig helst på avstånd från dem.

  Ha en fin söndagskväll!

 6. ASG!!!! :-))))
  Bilden är helt fantastisk, men jag tror att du har missuppfattat en sak här. Getingar är ju dumma (tror jag). Å getingen har ett stående samlag med sin egen spegelbild som h*n tror är en annan geting så klart.
  Å om inte det räcker så ser h*n även en skugga på väggen, vilket onekligen borde vara en inbjudan till en trevlig trekant;-)
  Å japp, vi nollåttår (dock inte jag;-)) kan bli lite stressade, speciellt småbarnföräldrar. Men en sak som stressar mig till mord är en eller flera getingar. Dom dödar jag rakt av med, obarmhjärligt. Gjorde ”mord-gymnastik” på den lokala pubben i fredags. Den hade invaderats av hur många getingar som helst. Det var några levande kvar när vi gick därifrån. Resten låg på marken och var stendöa;-) Maken tyckte inte om min gymnastik kan jag säga.

Tycker om din kommentar