Inramat utan inramning, …

eller hur det nu var när vi skulle försöka se utanför ramarna utan att lägga på en ram. Helena på fototrissen förklarar det betydligt bättre och det var hur enkelt som helst. Hela världen, ja, allt runt oss har en inramning på något sätt, det där skyddet runt oss, osynligt eller synligt, och allt som finns inramat bara vi öppnar upp och ser.

När jag ute på ön i morse läste vad som var temat behövde jag bara använda mig av tre sidor runt stugan, mer får det ju inte heller vara.

Vi har en förmåga här i Sverige att rama in våra tomter och gränser. Ute på ön är inget undantag, även om denna inte är lång och jag inte riktigt vet vad inramningen betyder – kanske slutet på tomtgränsen eller så är det en inramning av att där bakom finns något som ska bevaras för framtida gödsling.

Inramat på ön

Nästa bild är inramningen sambo gjort för att markera att här ska det ske … vårt bastubygge.

Inramningen av att här ska det ske.

Men det finns även naturliga inramningar på vår tomt och vattendroppen som kom i natt har ramat in sig själv i de små hjärtebladen som skyddar med hela sitt hjärta.  den är nämligen ganska unik hos oss i norr just nu, vattendroppen alltså. Inramat sig själv i hjärtebladet

Kategori | Fototriss | Inramad | hos Bildgatan
Fler Inramningar utan ram hittar du här >>>

Sitter nu i Luleå och längtar tillbaka till ön, men snart så syns vi. Var tvungen att åka hem och jobba (på vilodagen) för att inte ramla utanför lagens ram. Om man inte stänger en överfull pärm och drar ut den från bokhyllan, vad händer då? Fråga mig för jag vet … och på tisdageftermiddag måste alla  papper vara lättillgängliga, i ordning och bara så perfekt de kan bli. En salig oreda som sorteras tillbaka till ursprunget och vara ok igen. Stress? Egentligen inte, om jag haft tid att fixa det under måndagen, men då väntar mitt andra arbete. Nu har jag åtminstone sorterat det mesta och kan andas lite lugnare och kan fundera över det inramade livet som nu återstår i några veckor, men snart ..

Ha det gott och försök att ta stegen utanför ramen och njut av livet, det försöker jag göra men inte alltid helt enkelt.

11 svar på “Inramat utan inramning, …”

 1. Visst är det kul när motiven bara dyker upp framför en :) Tycker om alla dina bilder! Kan inte låta bli att tänka på första bilden, om du hade lagt fokus på det mellan staketet istället för staketet hade det blivit en helt annan inramning. Kul att experimentera :)

 2. Vilken bra och lite annorlunda tolkning av temat. Vattendroppen är min absoluta favorit som tyvärr är ganska så vanlig här hos oss just nu. I går fick vi rena slagregnet…

 3. Ja det var ju lätt som en plätt. Knappt någon ansträngning alls för dig. Men så ska det ju vara när du vilar upp dig i stugan;-)
  Think outside the box är nog den första slogan som slår mig när jag ser dina bilder – du har då verkligen tänkt kreatuvt alltså:-)
  Den sista bilden är helt underbar och jag är glad att du dokumenterar den sällsynta vyn för mig. Du verkar ju ha skickat ner några solstrålar till oss nollåttor, lite värme också.

  Det där med pärmen – ja du. Ska jag säga välkommen i gänget eller ska jag låta bli. Nu hade jag ju inte samma tålamod som du och plockade tillbaka allt i kronologisk ordning men – ja du förstår;-)

 4. Härliga inramningar hos dig. Vattendroppen är ju helt outstanding ! Bastubygge är inte dumt. Maken har pratat om att bygga en bastu på vår terrass sex våningar upp. Tror det är mest fantasier. Bastu har vi hela juli och augusti så det räcker ;-) Fast det är ju inte riktigt samma sak. En äkta bastu vore kanske inte så dumt. Gillade att basta då jag bodde i Svergie. En sak har du tydligen lärt dig. Stäng en överfull pärm INNAN den hamnar i bokhyllan ;-) Ha en fin vecka !!

 5. Du har då verkligen hittat din inramning runt knuten som du skrev,
  så perfekt, och förstår att där bakom finns en kompost,
  och rengdroppen blev ju bara så snygg där den ligger som en pärla i en mussla.
  Och så det spännande bastubygget…
  blev glad att du skrev att vi inte behövde ha båt med oss om vi ska komma å hälsa på, kan bli lite trångt i bobilen.
  Vi drar ju på onsdag…troligt och då är ju inte ni där,
  men vi får ju se på hemvägen skulle nog tro att det blir en övernattning på Ikea parkeringen…
  fast jag vet inte det har som blivit så stökigt där, mopeder å epatraktorer till förbannelse, inte mycket sova blir det den natten, och så är ju nätterna där uppe vid midsommar så ljusa så inga ungar i den åldern sover…näe då kör dom moped runt Ikea på ett hjul och sparkar i dörrar till husvagnar och husbilar.

  Tjingelingen från Rantamor.

Tycker om din kommentar