Kameran och jag, …

har hittat tillbaka till varandra i helgen, trots att det starka solskenet inte är det ultimata för fotografering -men vem kan låta bli när det spritter av lust och närhet i kroppen. För det är just närhet jag har ägnat mig åt den mesta tiden. Jag har hållit mig inom tomtgränsen och testat lite olika inställningar, olika vinklar samt mot- och medljus. Vridit lite på polariseringsfiltret för att se hur ljuset och bilderna förändras, vilket gör att man inte kan tro att alla är tagna i starkt sol- och dagsljus.

Skogsstjärnan har fått agera modell en hel del och den är liten, 1-1,5 cm i diameter mellan kronbladen så då gäller det att komma nära. Det är inte helt enkelt eftersom stjälken inte kan vara mer än en millimeter i omkrets vilket gör att den sällan är helt stilla och när det kommer några vindpustar, fokusering, fokusering – nej att som jag vanligtvis gör fokusera manuellt är i princip omöjligt, men kul att testa.

Skogsstjarnan (10)

Därför blir Skogsstjärnan också min helgbild hos Marit.

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Men jag hittade också något exemplar av pillerblomman, här hamnade visst fokus lite fel men att det är ett piller ser ni  väl?

Pillerblomman

Sedan roade jag också med att fota lite rester från vintern – observera det är grönt och inte vitt, trots vinterminnen som inte blev några vinterminnen – inte som det var tänkt i alla fall.

Torken

Vad drömde jag om? Ta till fantasin och fundera, men jag lovar, trots att det är mycket hål så var det inte för att lura någon så att jag skulle bli gravid, alltså ingen grön mamba som ska återanvändas.

7 svar på “Kameran och jag, …”

 1. Kul att du och kompisen har hittat tillbaks till varandra. Första bilden är ett sådant foto jag bara kan drömma om. Så himla läckert!
  Ibland finns motiven ju nära en, så det är bara att ha tålamod och testa olika inställningar. Å du har ju tålamodet, vilket jag aldrig skulle ha, men så är jag ju ingen fotobloggaren heller;-)

  Å dessa ihåliga Mambor är ju helt i min smak. Linegrön säger jag bara – oslagbar färg för det mesta:-)

  Å visst har du ”rört om” i din design igen!!!???? Älskar ju också orange så även den – designen alltså får MVG av mig.

 2. Vilka sagobilder du visar av en enkel liten skogsstjärna. Fantastiskt!
  Men att sila säkerheten genom gröna illusioner. Inte bra men som illustration är de träffsäkra.
  Härliga bilder!

 3. Fantastiska bilder på skogsstjärnan! Vilken tur att ni återförenats kameran och du….
  Återvinning av grön mamba…. ha ha ha…:-)

 4. Grön Mamba….hahahahaha
  inte visste jag att det fanns som nätbrynja….
  du är rolig du.
  Men när jag tittar ut så har grannen, han med bocken du vet,
  också sånt grönt som häner i snöre, men dom är mera rund, kanske lite olika storlekar…

  Men så fint du har fotat den lilla blomman,
  shirt och vackert.
  En sann konstnär är du med din kamera.

  Tjingelingen från Rantamor.

Tycker om din kommentar