Om du har, …

 • vuxit upp med hemlagad mat.
 • aldrig gått på fritids.
 • spolat upp kassettband med blyertspenna.
 • åkt bil i baksätet utan säkerhetsbälte.
 • tittat på TV utan fjärrkontroll.
 • tagit för givet att butiker är stängda på söndagar.
 • mobiltelefoner, bankkort och FB inte var uppfunnet så du lekte ute hela dagen, ibland med kniv och yxa, klättrat i träd, ibland i farlig terräng, utan tillsyn av vuxna.

Då kan du placera detta på din egen logg, för du har överlevt det som idag kallas extremsport.

-okänd-

5 svar på “Om du har, …”

 1. Härlig tid :) Jag hade något som kallas för cykel också som jag cyklade med till mina kamrater, jag tror aldrig att man ringde före och kollade om dom var hemma, och var dom inte det så cyklade man hem de enkla 6 kilometrarna. Jag och en kompis cyklade nästan varje dag på sommarloven och fiskade, man for på morgonen och kom hem långt efter middagen, var säkert en mil enkel. Kaffe och choklad med mackor var med i ryggsäcken, fisken grillades på öppen låga när man vart hungrig. Folie, salt och peppar hade man packat ned. Vintrarna spelade vi egna hockeyturneringar och vad jag ännu idag inte fattar hur vi kunde veta vart vi skulle spela utan att vi hade just mobiltelefoner. Nu till kniv och yxa, båda sakerna vad med på fisketurerna, kniven satt i bältet, jag fick min första kniv av min farfar då jag var ca 4 år, jag har ett kort på mig då jag leker som jag är 5 år på. (Årtalet står på sidan om kortet) Jag fick lära mig hur man använder en kniv. Extremensport :) Ja det var nog så det kallades då man byggde kojor mycket högt uppe i träden, och för att inte säga alla flottar man byggde. Sedan kom mopedtiden vid 12 års åldern också… Hjälmen vad var det? Jag fick min första moped av min morbror i julklapp då jag var 12 år. Jag åkte aldrig på gator utan ute i skogen, oj vad man har slagit sig, flera ärr kvar ;)

 2. Hahaha! Jag har t o m åkt bil i framsätet utan bälte;-) Å jag är extremt stolt över att ha överlevt denna extremsport.

  PS. Förresten vet jag också hur man kokar kaffe. Inte kokkaffe, men kaffe med en tratt och ett hederligt filter. Dagens ungdomar tror att kaffe kokas med kapslr i en Nespresso maskin. Oooops, vi har ju en sådan, men tratten är tillbas enligt Fotobrus blogg. Då blir maken lycklig:-)

Tycker om din kommentar