Påfyllning behövs, …

lite då och då. Sådana dagar som vi haft sista perioden är vatten ett måste, men vi behöver också lite annat nytt att fyllas med. Det behövs inte mycket bara det där lilla som säger, ja, det där är jag med i och bäst är när det är precis så där lagom, inte någon större ansträngning.

Påfyllning tack ...

I dag hittade jag en sådan hos Eva- ”Ja, jag säger då det”, tre frågor att besvara som hon i sin tur hittat hos Maria P, och det var helt rätt – alldeles lagom. Att just en påfyllningsskylt kommit in i mitt minneskort under dagen gjorde ju saken ännu enklare.

Därför ska jag nu besvara de tre frågorna och lägga in dem under min kategori –  Bildgatans avsändare -mera ego. För frågorna besvaras av mig och handlar om mitt egna tänk om mig själv.

 1. Har du någon hobby?
  Foto, foto, foto och sedan klottrar jag ganska mycket, men bara i datorn – helt lagligt.
 2. Finns det någon hobby som du skulle vilja börja med?
  Betong, och boken är köpt redan 2012, sedan har jag fått en vacker form av Beate ”Den konst eller konstiga”
 3. Har du provat på någon hobby som inte alls passade för dig?
  Massor, men för att nämna något -handarbete av olika slag, hur kul som helst -när andra gör det. Kan utföra det men har inte tålamodet att det ska bli klart … att jag ska göra det klart. 

Behöver också massor av påfyllning av energi och genom solen blir jag en helt annan människa och lusten till det mesta ökar, även om jag skulle önska att semester var ordet för dagen. Nu är det inte så och då får man njuta av de tillfällen som erbjuds.

I helgen har jag varit på ön men inte heller denna har det varit några större utflykter. Sambo   har det mycket jobbigt med sina leder i fötter, knän och ena höften, ”det brinner i dem”, därför har jag (och några andra) förbjudit honom att ens tänka tanken på att försöka göra något – nej, viloläge är det enda som gäller och kommer så att förbli till något sker.

Däremot placerade jag honom på en bänk och sa sitt … och han satt (den största bedriften jag lyckats med på länge) – en stund åtminstone, medan jag själv fotade lite vid hamnen i Nikkala.

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Detta blev mina helgbilder, lite under istället för ovan och mycket som flyter vilket gör att de även passat in i trissen men varför göra det alltför enkelt

Min högsta önskan och dröm, förhoppningsvis inte bara en dröm, är att sambo snart lätt som vinden ska ”flyga flytande” med sina fötter och ben. Att få en arbetsnarkoman att inte göra något en hel helg är inte enkelt, men tror att jag lyckades ganska bra. Nu ska jag inte ta åt mig äran själv, utan ju fler man är som tjatar, bönar och ber så någon av oss lyssnade han till. Men nu närmar sig en arbetsvecka och det är däremot inte lovande. Att knappt kunna gå och ändå gå …

Nu har jag åtminstone kallat in tunga kavalleriet till bastubyggandet – mina söner kommer – och sambo, endast arbetsledare.

Ps. Vem har sagt att tjat inte lönar sig?

11 svar på “Påfyllning behövs, …”

 1. Allt är som vanligt – vackra bilder, fyndiga kommentarer och mycket ”tänk” . Men som Tony Irwing säger. Det är svårt för oss gamlingar läsa på svart bakgrund
  Skumögd

  1. Misstänker att du också sitter med paddan. :)
   Men … Svart passar så bra till foton, de framhävs bättre, annars håller jag med dig vad gäller svårläst, jag är ju inte så långt bakom dig.

 2. Tur att sambon satt still tillräckligt länge så att du kunde ta dessa vackra bilder – det blå blir aldrig så vackert som vid vatten!
  Betong är kul, men tungt, och inte alls så svårt som man först tror. Jag har ett stort projekt på gång i trädgården där en del trampstenar jag gjutit ska användas.

 3. Fina vattenbilder du tagit! De passar så väl ihop!

  Nej, jag vet av egen erfarenhet att värk och risk för lyte sällan tas för vad det är.
  Men tur ändå att tjat och gnat till slut ger önskat resultat.

 4. Till att börja med: Stort, stort tack för (den oförtjänade) länken. Jag bjuder till och med till att jag är konstig, för det är jag ju:-)
  Åsså föll jag pladask för den blå-vita bilden i mitten av blocket du la upp. Den är helt underbar och är en av dina bästa foton jag sett:-)

  Vad gäller dina hobbyn så är ju ettan given. Betong är fortfarande en dröm här med, men kursen jag gick visade tyvärr att jag inte har minsta talang för ”mixen”. Å handarbete är en ren mardröm, både att göra själv och att titta på. Så ser jag det, töntigt är det också. Nu får jag säkerligen några elaka kommentarer, men nej usch…

  Inte roligt med sambons leder. Maken hade liknande smärtor förr, men de har (tyvärr) förflyttat sig till andra delar. Diklofenak är nog det enda han fick. Men skäm bort din älskling med tjat lite oftare. Bra för honom och lycka för dig;-)

 5. Tjat lönar sig – i alla fall om det hänvisar till en sanning ;) Klart man inte vill ha ont. Första instinkten är väl att förneka? Bra att sambon lyssnade i alla fall!
  Och fina foton! Ja, det är ju som vanligt hör hos dig, men jag vill säga det i alla fall ;)
  Din beskrivning av .3 skulle kunna varit min beskrivning av gitarrspel. Jag vill kunna – men jag vill inte (inte lika gärna) lära mig *L*
  Önskar dig gott helgslut och skön start på nya veckan!
  http://provtyckningar.blogspot.se/

Tycker om din kommentar