Nöjen, saker och färger …

Då var jag där igen, klotterstadiet, och i söndags kväll satt jag och kluddade för att sedan sätta ihop det vita kontra det svarta till detta lilla bildspel.

Hade inte tänkt lägga ut det här men när jag fick se Maria P:s tre nya frågor så blev det också bildvalet samtidigt som att svaren på frågorna blir likt de jag svarade på sist, hmmm …undra varför?

Favoritnöjen?
 • ”Ganska” förutsägbart – fotografering och genom det blir det en del utflykter i närmiljön där jag oftast hittar något ”nytt” och trivs.
 • Lite klyschigt men, att bara vara och ha mina nära nära – finns inget bättre, en sommarkväll tillsammans med god mat och dryck.
 • Läsa och skriva, och skriva vill jag göra mycket och lusten är betydligt större än bra. Mitt klottrande får också ingå här under.
Favoritsaker?
  • Om mina kroppsdelar är saker så är det mina absoluta favoriter som jag ibland borde vara ännu mer rädd om, att jag kan använda dem på ett tillfredsställande sätt – jag kan gå, jag kan se, jag kan höra och så kan jag använda händerna till att skriva dessa rader – det är inte alla förunnat och jag måste uppskatta det ännu mer, varje dag.
  • Kameran, som bara saknar något riktigt bra objektiv.
  • Mina datorer och uppkopplingen som är ”livsviktig” numera, minipaddan får också ingå där genom att jag funnit den nya ”favoritboken” och allt som jag kan utföra med den, men fortfarande är datorn mitt arbetsverktyg – både i hobbies och i arbete.
Favoritfärger!
Det är i princip omöjligt att svara på då jag älskar färger, alla färger är vackra på sitt sätt och i olika sammanhang. Därför väljer jag att svara på ett annat sätt.
Men det finns tre färger som jag absolut inte ska ha på mig:
 • Beige
 • Grå
 • Orange – tyvärr.

Sedan har jag under ett antal år varit svårt allergisk mot rosa – men det har gått över.

Det är inte helt enkelt och känner som att jag är en ganska förutsägbar och ensidig person när jag läser mina svar på dessa tre och de tidigare. Och som yngsta sonen sa en gång till min sambo, när jag var i mitt esse med kameran, -Hur kan du fara med mamma utomlands, jag skulle inte stå ut en kvart. =) Det fanns en skämtsam ironi i hans fråga, men lite sanning låg det i funderingen.  Numera är jag betydligt mer sparsam med knäppandet, inbillar mig att jag blivit lite mer kräsen och en aning säkrare så det behövs inte tas lika många bilder på samma objekt.

5 svar på “Nöjen, saker och färger …”

 1. Det verkar som att de flesta som svarar på Marias frågor är Kameraägare :) Jag är en av de.. Gillar Grått i kläder men Orange skulle inte jag heller ha som färg på kläder, dock gärna blommor istället :)

 2. Instämmer i nästan allt du säger. Undantagen är färgen grå som jag faktiskt gillar i kombo med en klatschig färg. Å orange ja…;-)
  Det där med att fota är ju det roligaste som finns, fast jag lirar ju i en annan division, så jag tar det inte så allvarligt;-)
  Dina vågor är suveräna! Du är oerhört duktig!

 3. Gillar verkligen vågorna mot vit botten! Kanske för att det var den mest vilsamma versionen – och just nu är jag trött och orkar inte ”sätta mig in i” det som inte tilltalar mig med en gång ;)
  Läste om ditt fotograferande och det slår mig att jag inte riktigt förstått hur bra jag har det med en sambo som också vandrar runt med kameran framför ögonen när vi är ute o reser :) – ja, inte bara. Vi KAN leva utan kamera – båda två!
  ”Bara vara och ha mina nära nära” – bäst av allt :)
  http://provtyckningar.blogspot.se/

Tycker om din kommentar